Annonce
Brædstrup Avis

Sidste gang fik byfest 1200 gæster og delte 50.000 kroner ud til foreninger: 11. juni vil de gentage succesen

Holdet bag Bakkelandets Byfest er klar til den anden udgave af endagsfestivalen i Brædstrup efter to års coronapause. De fem bag byfesten er fra venstre: Søren Rasmussen, Anders Olesen, Helle Pørtner Voldby, Søren Jørgensen og Allan Kåstrup. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Efter en lang coronapause er endagsfestivalen Bakkelandets Byfest tilbage, når den går i luften lørdag 11. juni. Arrangørerne håber, at de i år kan opnår et endnu større overskud end sidst til at dele ud til byens foreninger.

Brædstrup: Efter to års coronapause danner Folkeparken 11. juni igen rammen om endagsfestivalen Bakkelandets Byfest, der vil byde på musik, mad og underholdning for både børn og voksne.

Holdet bag den anden udgave af Bakkelandets Byfest er nu klar med festprogrammet, og hos arrangørerne satser man på at gentage succesen fra 2019. Her kom der 1200 gæster, og byfesten lavede et overskud på 50.000 kroner til at dele ud til byens foreninger.

- Alt over 1000 festglade gæster så er vi rigtig godt tilfredse. Vi har lavet nogle forbedringer i år omkring scenen, og vi gør tingene måske lidt mere smartere i forhold til første gang, så vi håber bestemt på, at vi kan lave et større overskud end sidst. Det kræver selvfølgelig, at folk kommer og bakker op, men det er folk heldigvis gode til i Brædstrup, siger Søren Jørgensen fra Bakkelandets Byfest.

Annonce

Musik og sjov for de mindste

Byfesten starter ud med musik og sjov for familier og børn, hvor der venter underholdning med Dansebedste, musikgruppen Æsken og De Glade Cowboys mellem klokken 10 og 12.

- Vi har kortet lidt i programmet for børnefestivalen. Det har vi gjort, så der bliver bedre tid til fællesspisning i teltet. Sidste gang blev frokosten nemlig mest til eftermiddagsmad, så vi vil gerne have bedre tid til spisningen i år. Sidste gang var fællesspisningen en stor succes, hvor der kom over 400 gæster, og vi regner med det samme i år, siger Søren Jørgensen.

Annonce

Musik under bøgen

Ud over fællesspisningen, som leveres af byens nye slagterbutik, vil Brædstrup HK og Café Banesti sælge mad på pladsen hele dagen. Derudover vil der være boder med lokale drikke fra både Water of Life og Olsens Bryghus fra det gamle mejeri.

- Vi prøver på at få så mange lokale butikker med som muligt. Det skal jo gerne være hele byens fest, siger Søren Jørgensen.

Sidste gang var fællesspisningen en stor succes, hvor der kom over 400 gæster, og vi regner med det samme i år.

Søren Jørgensen, Bakkelandets Byfest

Om eftermiddagen står den på masser af musik på den store scene, som bliver sat op på festpladsen i Folkeparken op mod skoven. Her spiller Bendt Aagen op i teltet, mens Peter og de andre kopier, Bamse Jam og Absolut 90'erne står for at spille op til fest på den store scene.

Selve musikprogrammet er imidlertid også forkortet lidt i forhold til 2019-udgaven, da musikken på den store scene allerede slutter klokken 1.30.

- Det er en lille time tidligere end sidste gang. Herefter spiller en dj op i teltet, og det var rigtig populært sidst og rigtig hyggeligt. Så vi vil gerne skabe lidt mere tid til fest i teltet, siger Søren Jørgensen.

Annonce

En ny festtradition

Søren Jørgensen sidder i styregruppe sammen med Helle Voldby, Anders Olesen, Søren Rasmussen, Allan Kåstrup, som er arrangørerne bag Bakkelandets Byfest, og her glæder man sig til at få gang i festen igen efter to års coronapause.

- Vi kan godt mærke, at det kribler i os for at komme i gang med byfesten igen. Vi har savnet, at Brædstrup skulle have sin egen festival igen. Før i tiden havde vi Brædstrup Rock, og jeg kan huske, at det var årets højdepunkt, som man gik og glædede sig til hele året. Sådan en tradition vil vi gerne skabe igen med Bakkelandets Byfest, siger Søren Jørgensen.

Billetter til byfesten er netop sat til salg, og de kan købes hos butikkerne Bakkelandets Legetøj, Din Tøjmand, Karmen, Slagter Laursen og Fru Skov samt i Brædstrup Hallens cafeteria.


Annonce
Brædstrup Avis

Brædstrup Kultursamvirke deler penge ud

Annonce
Brædstrup Avis

Ældre Sagen tager på tur til Løgumkloster og Gram Slot

Annonce
Brædstrup Avis

Loppemarked og havensdag søger udstillere

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Brædstrup Avis

Løbeklub jubler over rekordløb til Den Genfundne Bro: Det er vores største succes nogensinde

Brædstrup Avis

Hidsige traktorer trak godt 2000 gæster til landsby

Brædstrup Avis

Varmekunder kan tjene på varmecheck: Det er lovsjask af værste skuffe, mener formand for varmeværk

Brædstrup Avis

Mor til teenagere og byrådsmedlem vil hjælpe unge med at skabe mere tryghed i nattelivet

Brædstrup Avis

Kun én gudstjeneste

Brædstrup Avis

Ildsjæle har været med til at tænde lys i andre menneskers liv - nu har de været gift i 60 år

Brædstrup Avis

Horsensegnens Kulturfestival for 5. gang i Østbirkhallen

Brædstrup Avis

Havetur til mange smukke haver

Brædstrup Avis

Udvalg siger ja til planer om 22 nye boliger: Det gjorde vi med et smil på læben, for det har byen arbejdet for i lang tid

Brædstrup Avis

Skal Horsens have sin egen camino? Landsbyråd vil binde landsbyer i området bedre sammen

Annonce