Annonce
Brædstrup Avis

Teenagere skal være mere aktive: Europæisk Idrætsuge gav anderledes gymnastik på skemaet

Brædstrup Skole var en af fire skoler, der havde besøg af instruktører fra DGI. Her fik elever på fjerde årgang en smagsprøve på gymnastik. Foto: Christine Bjørn/DGI Sydøstjylland
DGI Sydøstjylland og Horsens Kommunes Bevæg dig for livet-indsats har i anledning af Europæisk Idrætsuge haft særligt fokus på gymnastik på fire forskelige skoler.
Annonce

Horsens/Brædstrup: Når der er en anledning til at gøre lidt mere ud af idrætten i folkeskolen, griber Horsens Kommunes Bevæg dig for livet-koncept gerne muligheden for at få flere borgere til at være aktive.

Uge 39 er Europæisk Idrætsuge, og derfor har Bevæg dig for livet i samarbejde med DGI Sydøstjylland arrangeret "Gymnastik i skolen" på fire skoler i kommunen. Uddannede instruktører er blevet udvalgt af DGI, og de har været forbi Lund, Hulvej, Nim og Brædstrup skoler.

- I forhold til børn og unge står foreningerne egentlig OK, men vi har stadig et fokus på at få introduceret dem for ting, de ikke har prøvet før, lyder det fra Casper Due Fogt, projektleder på kommunens Bevæg dig for livet-indsats.

- Når børnene bliver teenagere, har de en tendens til at stoppe med den sport, de har gået til fra barnsben, så vi vil gerne give dem muligheden for at opleve andre aktiviteter, så de kan bevare lysten til at bevæge sig, siger han.

Annonce

Både for elever og lærere

Torsdag var det elever på Brædstrup Skole, der havde besøg af DGI's instruktører. Gymnastikken er både anderledes end den, de kan møde i deres normale idrætsundervisning og i gymnastikforeningerne. Desuden er det inspiration til lærerne.


Det er altid inspirerende med gæstelærere. De kommer med nye bevægelser og nye input. Det får både børn og lærere glæde af her og nu, men også i den kommende idrætsundervisning.

Lone Jensen, klasselærer og idrætslærer for 4.A på Brædstrup Skole


- Ungerne stråler. De har slet ikke tid til at snakke - de nyder det bare. Det er altid inspirerende med gæstelærere. De kommer med nye bevægelser og nye input. Det får både børn og lærere glæde af her og nu, men også i den kommende idrætsundervisning, fortæller Lone Jensen, klasselærer og idrætslærer for 4.a på Brædstrup Skole, i en pressemeddelelse fra DGI.

Annonce

Vigtigt for motorikken

Fra Casper Due Fogts side er det bestemt heller ikke nogen dårlig ting, at det netop er gymnastik, der er på programmet.

- Gymnastik er vigtigt i forhold til motorikken. Jo bedre man er motorisk, jo mere bevægelsesglæde kan man have – og det kan gøre, at man bevare lysten til at bevæge sig, når man bliver ældre, siger han.

Ud over Brædstrup Skole har instruktørerne fra DGI også været på Nim, Hulvej og Lund skoler. Foto: Christine Bjørn/DGI Sydøstjylland

Europæisk Idrætsuge er en årlig tilbagevendende begivenhed i uge 39. Det er Europa-kommissionen, som står bag, og formålet er at promovere sport og bevægelse over hele Europa.

I Horsens Kommune kommer man pt. ikke til at udbrede "Gymnastik i skolen" til andre skoler, men Casper Due Fogt opfordrer gymnastikforeninger til at søge kommunens åben skole-pulje, hvor man kan få økonomisk støtte til at lave undervisning i samarbejde med skolerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Brædstrup Avis

BIF-vinderen er fundet

Brædstrup Avis

Klub støtter klub

Annonce