Annonce
Brædstrup Avis

Udeskole snart klar til elever: Vi kommer til at bruge den aktivt

Om kort tid er udeskolen i aktivitetsparken klar til at tage imod de første elever. Foto: Henrik C. Sandvad
Elever i skolerne i Brædstrup og opland får snart et helt nyt tilbud i undervisningen. Udeskolen, som ligger i den kommende aktivitetspark, står nemlig snart færdig og klar til brug, og på Brædstrup Skole glæder skolelederen sig.

Brædstrup: Den kommende aktivitetspark i Brædstrup har været mange år undervejs og været præget af mange forsinkelser, men nu begynder det snart at lysne for det store projekt.

Således er et af de store projekter i aktivitetsparken nemlig så godt som færdigt, idet frivillige håndværkere er ved at lægge sidste hånd på udeskolen, som forventes færdig inden for en uge.

Udeskolen er tænkt som et tilbud til områdets skoler, som kan bruge den i forbindelse med undervisningen, men derudover kan den benyttes frit af byens borgere. Det kan være foreninger, der vil holde møder i det fri, eller dagplejemoren, der vil give sine dagplejebørn en bid mad. Mulighederne er mange.

Annonce

Brædstrup Skole forventes at blive en af de store brugere af den nye udeskole, og her ser skoleleder Anders Godsk Høiberg frem til, at skolens elever snart kan tage den udendørs skole i brug.

- Vi har glædet os rigtig meget til, at udeskolen bliver færdig. Vi regner med at bruge den i forbindelse med natur- og teknologi-undervisning, fordi det er et dejligt sted at tage prøver, analysere, kigge på dyr og være tæt på naturen samtidig med, at vi kan være under halvtag, hvis det er dårligt vejr. Så vi regner med at bruge udeskolen relativt aktivt, siger Anders Godsk Høiberg.

SFO og billedkunst skal ud i naturen

Skolelederen forventer, at skolen vil tage byens nye tilbud i brug allerede i dette skoleår, selvom corona-epidemien i øjeblikket gør, at skolen har nok at gøre med at få den almindelige undervisning til at hænge sammen. Skolelederen ser imidlertid mange muligheder for skolens elever til at gøre brug af den nye udeskole.

Skoleleder på Brædstrup Skole Anders Godsk Høiberg forventer, eleverne på skolen kommer til at bruge den nye udeskole i aktivitetsparken aktivt i natur- og teknologiundervisningen og i billedkunst. Arkivfoto: Morten Pape

- Vi har snakket om, at vores SFO kan bruge det om eftermiddagen således, at hele skole får det brugt. Billedkunst er også et fag, man kan trække ud i udeskolen, fordi naturen er så godt et lærred. Vi regner med, at vi begynder at tage udeskolen i brug allerede i det her skoleår, men fra næste skoleår vil det komme ind i lærernes årsplaner, så det bliver lidt mere organiseret, siger Anders Godsk Høiberg.

Annonce

Åbner til foråret

Ifølge initiativtageren til aktivitetsparken, Thomas Schmidt, forventer man, at man kan indvie og åbne op for de første aktiviteter i det tidlige forår. Det sker, når der er sat legeredskaber og  fitness op på den nedlagte tennisbane i enden af Folkeparken, der fremover skal være legeområde for de mindre børn.

- Vi regner med, at vi skal have nogle specialister til at sætte legeredskaberne op, så det hele kan gå lidt stærkere. Legeredskaberne skal jo godkendes til brug bagefter. Vi tager det hele lidt step for step, fordi det er svært at få fat i de frivillige håndværkere, fordi der er meget pres på dem for tiden. Vi har egentlig redskaber og økonomien på plads, men vi kan jo ikke tvinge folk ud i frivilligt arbejde, siger Thomas Schmidt.

Vi regner med at bruge udeskolen relativt aktivt.

Anders Godsk Høiberg, skoleleder Brædstrup Skole
Thomas Schmidt fra aktivitetsparken forventer, at parken kan indvies med de første aktiviteter til foråret. Foto: Henrik C. Sandvad
Annonce

Søger flere fonde

Manglen på håndværkere betyder også, at ikke alle aktiviteter i den såkaldt første fase vil være færdig til foråret, idet tarzanbanen og den 36 meter lange svævebane først vil stå klar efter sommerferien.

Hele aktivitetsparken forventes at koste 4,5 mio. kr., men folkene bag aktivitetsparken har ikke nok midler til en fuld udbygget park. Derfor skal de frivillige i aktivitetsparken snart ud og søge flere fondsmidler.

- Vi har besluttet at vente lidt med at søge flere fonde til vi har den første del af projektet helt på plads. Vi vil gerne vise overfor fondene, at vi kan løfte det her, så vi vil gerne have noget, vi kan vise frem, siger Thomas Schmidt.
Annonce
Brædstrup Avis

Sognepræst er hovedtaler ved grundlovsfesten i Folkeparken

Annonce
Erhverv

Brædstrup varmer op til den store markedsdag 4. juni

Annonce
Brædstrup Avis

Rotary bag nye shelters i aktivitetsparken

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Brædstrup Avis

Løbeklub jubler over rekordløb til Den Genfundne Bro: Det er vores største succes nogensinde

Brædstrup Avis

Brædstrup Kultursamvirke deler penge ud

Brædstrup Avis

Ældre Sagen tager på tur til Løgumkloster og Gram Slot

Brædstrup Avis

Mor til teenagere og byrådsmedlem vil hjælpe unge med at skabe mere tryghed i nattelivet

Brædstrup Avis

Loppemarked og havensdag søger udstillere

Brædstrup Avis

Hidsige traktorer trak godt 2000 gæster til landsby

Brædstrup Avis

Kun én gudstjeneste

Brædstrup Avis

Ildsjæle har været med til at tænde lys i andre menneskers liv - nu har de været gift i 60 år

Brædstrup Avis

Udvalg siger ja til planer om 22 nye boliger: Det gjorde vi med et smil på læben, for det har byen arbejdet for i lang tid

Annonce