Annonce
Brædstrup Avis

Ung murer byggede sit eget hus

Mathias Blumensaadt har startet sit eget murerfirma med titlen MB Murer. Foto: Peter Hald
Mathias Blumensaadt har etableret sit eget murerfirma i en alder af 28 år - og han har nok at lave.
Annonce

Brædstrup: 28-årige Mathias Blumensaadt har fuld fart på som selvstændig murer. Han har oprettet sit eget firma MB Murer med base på hjemadressen Brokhøjvej 28, hvor han selv har opført en splinterny hovedbygning og renoveret sidebygningerne.

- Vi flyttede ind i det gamle stuehus og begyndte at bygge det nye selv, hvorefter vi rev den gamle bygning ned. Jeg havde selvfølgelig hjælp til tømrer, vvs- og elektrikerarbejdet, men ellers har jeg klaret det selv, og jeg har selv tegnet udkastet til huset, siger Mathias Blumensaadt, der med god grund er ret stolt af nybyggeriet.

Her har han og kæresten Simone og parrets kun to måneder gamle datter til huse, og den nybagte far har travlt:

- Jeg har haft en opgave for bygmester Brian Hegermann, og jeg har også været i gang med et sommerhus på Samsø, og jeg har forskellige renoveringsopgaver nu. Jo, jeg har nok at rive i, siger den unge murer.

Han er ud af en landmandsfamilie, da hans far er landmanden Søren Blumensaadt, der lokalt er kendt for at være en meget habil l'hombre-spiller. Mathias gik dog en anden vej end landbruget og blev interesseret i murerfaget, allerede da han i folkeskolen var i praktik i et murefirma.

- Murerfaget er et dejligt fag - det har jeg ikke fortrudt, siger Mathias Blumensaadt, der i sin tid blev udlært hos murerfirmaet Morten & Chr. Nielsen i Brædstrup.

Hans eget nye murerfirma ingen ansatte endnu, men det kan være, at det kommer. Lige nu er der masser af gang i byggeriet, og den unge Blumensaadt har opgaver nok.

Han har dog stadig tid til en af sine store fritidsinteresser, nemlig jagt. Og apropos jagt har han indrettet sin egen jagtstue med tilhørende gildesal i en af sidebygningerne - også et ret gennemført projekt, der vidner om godt håndværk.

Her ses Mathias Blumensaadt ved terrassedøren til sit eget nybyggede hus, som han selvfølgelig selv har muret. Foto: Peter Hald
Annonce
Annonce
Brædstrup Avis

Senioridræt starter sæsonen

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce