Annonce
Den lille Avis

Affalds-virksomhed afviser risiko for støv og støjgener

Den tidligere maskinstation Mosegården lidt vest for Gludsted huser nu virksomheden Midt og Vestjylland Ressourcepark, der behandler affald. Virksomhedens ansøgning om et nedknusningsanlæg er omtalt i lokalplan 397 og kommuneplantillæg 44, hvor denne illustration stammer fra. Foto: Ikast-Brande Kommune
Nedknusningsanlæg skal overbruses med vand for at forhindre støv, siger ejer af Midt & Vestjylland Ressourcepark.

Gludsted: Indehaveren af den tidligere maskinstation Mosegården på St. Nørlundvej 1 ved Gludsted, René Bergman, mener ikke, at borgerne i Gludsted og gartnerivirksomheden Axel Månsson A/S behøver at være nervøse for det affaldsknusnings-anlæg, der er søgt om tilladelse til at opføre på Mosegården. Ansøgningen gælder et udendørs anlæg, der skal knuse byggeaffald såsom beton.

- Som der står i vores miljørapport, skal anlægget overbruses med vand for at forhindre støv... ellers kan man ikke lave sådan noget. Vi har jo også søgt om at lave et voldanlæg, så vi dobbeltsikrer, at der ikke kommer noget ud, siger René Bergman, der står som indehaver af firmaet Midt & Vestjylland Ressourcepark, der er etableret på stedet

- Selvfølgelig håber vi på at få tilladelse. Kommunen har jo sagt ja en gang. Havde der været nogle ting, der kunne bevirke, at vi ikke kan få tilladelse, kan jeg da godt forstå, at man kunne være bekymret, men det er der ikke - det er en såre simpel tilladelse. I øvrigt har der jo været nedknusningsanlæg derude de sidste 15 år. Vi er allerede i gang med at bearbejde affald inde i bygningerne. Det fik vi tilladelse til for et års tid siden. Det udvendige anlæg er kun en lille del af det, og det drejer sig kun om nedknusning af beton, tilføjer han.

Annonce

Skal køre udenom Gludsted

Landsbyforeningen for Gludsted og Omegn er bekymret for lastbiltrafikken til og fra affaldsanlægget. Hertil siger René Bergman:

- Vi har haft en dialog med landsbyforeningen, og igen henviser jeg til vores ansøgning. Her har vi henvist til, at der skal køres udenom Gludsted og køres på de rigtige trafikårer. Det er vores chauffører indstillet på at efterleve, og hvis de unødigt kører gennem Gludsted, vil vi gøre hvad vi kan for at få dem til at køre en anden vej, udtaler han.

Landsbyforeningens formand har været fremme med tal om, at man kan risikere en lastbiltrafik på 80 lastbiler dagligt. Så meget trafik tror René Bergman ikke på, at der kommer:

- Det mener jeg ikke. Det ville da glæde mig, hvis det blev 80 biler, men det tror jeg simpelthen ikke på. Det er skudt helt over målet. Der står i lokalplanen, at vi kan komme op på det antal ved fulde mængder, men det er jo bare det, som lokalplanen er på. Vi taler om, at det måske kun er fem procent, der kommer ind gennem byen. Der kommer jo ingen fra Herning, Brande og Ikast, der vil køre igennem Gludsted, siger han.

Annonce

Investorejendom

Støjgener afviser han også:

- Der er lavet støjmålinger på lignende anlæg, og der er ingen problemer med støj overhovedet. Der bliver ingen problemer med støj 50 meter væk fra voldanlægget, for det skal beplantes. Jeg tror slet ikke, at man kommer til at høre det i Gludsted, siger René Bergman.

Han fortæller, at han regner med at deltage i et borgermøde 24. november sammen med sine rådgivere.

- Hvis der er spørgsmål, vil vi svare på dem. Men ejendommen er købt som investorejendom. Ingen ved hvem der kommer til at drive den fremadrettet. Vi er i forhandling med potentielle købere. Vi har forhandlet gennem det sidst trekvarte år med fire potentielle købere, siger Bergman.

- Man vil gerne have sit affald væk fra døren, men man vil ikke have et affaldscenter. Sådan er det jo. Ligesådan med vindmøller. Man vil gerne have strøm i kontakten, men helst ikke en vindmølle i nærheden, tilføjer han.


Man vil gerne have sit affald væk fra døren, men man vil ikke have et affaldscenter.

René Bergman
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Den lille Avis

Skov-vandring ved skovmuseum

Den lille Avis

19-årig bestod svendeprøven

Den lille Avis

Museumsdirektør skifter job

Annonce