Annonce
Den lille Avis

Flere test-centre i Region Midtjylland

Nettet af test-tilbud i Region Midtjylland bliver mere finmasket. Arkivfoto: Henriette Pilegaard
Fra mandag bliver der maksimalt 20 km til nærmeste coronatest i Region Midtjylland.

Midtjylland: Fra mandag bliver der maksimalt 20 kilometer til nærmeste coronatest i Region Midtjylland, men langt de fleste kan indenfor væsentligt kortere afstand vælge mellem PCR-test (testen i halsen) og hurtigtest (næsen).

Et fintmasket net af testtilbud spiller en afgørende rolle i regeringens beslutning om en gradvis genåbning af dele af landet, herunder store dele af Region Midtjylland.

Ved siden af eksisterende testtilbud åbner Region Midtjylland fra mandag 1. marts yderligere 21 teststeder. En del vil have åbent dagligt, mens andre mindre teststeder har åbent nogle dage om ugen i kortere tidsrum, så det er muligt lokalt at blive testet to gange om ugen.

- Test er en forudsætning for genåbning af butikker, ligesom den baner vej for, at blandt andre folkeskolernes afgangsklasser og eleverne i ungdomsuddannelsernes afgangsklasser atter kan møde ind til undervisning. Derfor sætter vi alle sejl til for at sikre, at hverken afstand eller foretrukken testtype bliver en hindring, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

Der er indsat ekstra testkapacitet i weekenden.

Annonce

To test om ugen

I større byer har teststederne faste åbningstider og hver dag, så der kan man selv bestemme, hvilke dage man vil testes.

I tyndere befolkede områder holder teststederne fremover åbent to gange om ugen, så alle kan blive testet med jævne mellemrum.

Der er nu 73 muligheder for at blive coronatestet i Region Midtjylland. Man kan se en oversigt på regionens hjemmeside.

Annonce

Ny type test

I den kommende uge ventes Falck, der for tiden står for hurtigtest i Region Midtjylland, at gå over til en ny mere behagelig type test. Den nye hurtigtest skal modsat den gamle kun få centimeter op i næsen.

- Vi har nok en fornemmelse af, at ubehaget ved mødet med de lange vatpinde har afholdt nogle fra at tage en hurtigtest, og den forhindring håber vi nu bliver ryddet af vejen, siger Anders Kühnau.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Den lille Avis

Biograf-bog i nyt oplag

Den lille Avis

Sådan gør du cyklen forårsklar

Den lille Avis

Skov-vandring ved skovmuseum

Annonce