Annonce
Den lille Avis

Flertal for selvbetjente genbrugspladser

Fremover bliver der sikkert flere timer at gøre godt med på genbrugspladserne i Nørre Snede og Bording, men færre at spørge til råds. Arkivfoto
Ny ordning på vej for genbrugspladserne i Nørre Snede og Bording. Flere timer, men færre medarbejdere.
Annonce

Nr. Snede/Bording/Engesvang: Et flertal i kommunens teknik- og miljøudvalg indstiller nu, at der skal indføres en ny ordning for genbrugspladserne i Nørre Snede og Bording.

Den bemandede åbningstid reduceres, men til gengæld vil genbrugspladserne være åbne fra klokken 8 til 22 hele året rundt.

Kort sagt mere "selvbetjening" og længere mellem de faste medarbejdere, som kan rådgive - men flere timer til rådighed.

Beslutningen om ændringen er ikke helt på plads endnu. Sagen skal lige en tur i økonomiudvalget og derefter byrådet, men Henrik Engedahl (V), formand for teknik- og miljøudvalget, tror ikke, at der bliver truffet en anden beslutning.

- Et flertal i udvalget på fem har sagt ja, mens udvalgets to socialdemokratiske medlemmer tog forbehold - det vil sige, at de ikke har taget endeligt stilling. Uanset hvad mindretallet ender med at gøre, så tror jeg ikke, at flertallet vil ændre holdning. Det vil være meget usædvanligt, siger Engedahl.

Før den nye ordning kan træde i kraft, skal der indføres et nyt tilmeldesystem og nummerpladegenkendelse, så der vil gå nogle måneder, måske op mod et halvt år.

Annonce

Tror ikke på rod

Debatten har rumlet, og nogle borgere er bekymrede for, at det ender med rod og forvirring på genbrugspladserne. Det afviser Henrik Engedahl:

- Det skal ikke være discountpladser. Alle fraktioner bliver der, og den nye ordning skal evalueres efter et år. Man skal også huske, at genbrugspladserne er video-overvågede, så hvis der er nogen, der ikke kan finde ud af at anbringe tingene de rigtige steder eller taber noget, tager vi en dialog med dem. Det er en jysk pragmatisk måde at gøre tingene på, siger han.

- Selvfølgelig kan nogle få mennesker lave noget rod, men så kommer vi forbi og rydder op. Vi har gode erfaringer med ubemandede pladser i Brande og Ikast, og vi har tillid til, at det store flertal kan gøre tingene ordentligt, siger Henrik Engedahl videre.


Det skal ikke være discountpladser.

Henrik Engedahl, udvalgsformand


Udvalgsformanden afviser også, at der er tanker om at lukke pladserne på lang sigt:

- Tværtimod. Nu har vi pladser, der kan køre med lave omkostninger og et højt serviceniveau. Hvis vi omvendt havde sagt, at pladserne altid skulle være bemandede, kunne det gå modsat... så ville man komme så langt ned i åbningstid, at vi kunne blive tvunget til at lukke pladserne. Men her er der tale om et skridt væk fra de tanker, siger Henrik Engedahl.

Hvis genbrugspladsernes bemanding skulle fortsætte uændret, vil det kræve en større takststigning, da hele økonomien på affaldsområdet ikke hviler i sig selv.

Løsningen med de selvbetjente genbrugspladser kan give en bemandingsbesparelse på ca. 2,4 millioner kroner årligt. Det medfører dog også en mindre årlig takststigning på 120 kr. plus moms.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Den lille Avis

Ny købmand på vej til Klovborg

Den lille Avis

Friskole åbner dørene

Den lille Avis

Nej til lån i yderområder?

Den lille Avis

Menighedsråd er fuldtalligt

Den lille Avis

Efterårshygge på skovmuseet

Den lille Avis

Frank Heidemann stopper

Annonce