Annonce
Den lille Avis

Kirsten fik en mavepuster, men hun bider sig fast som en terrier i lokalpolitik

- Vi har brug for sammenhold landsbyerne i mellem - vi skal simpelthen rykke tættere sammen i bussen, siger Kirsten Hoffmann. Foto: Peter Hald
Det vil være fint, hvis landsbyerne bliver bedre til at samarbejde, mener Kirsten Hoffmann fra Gludsted.

Gludsted: Om få dage siger Kirsten Hoffmann fra Gludsted farvel til byrådet. Den erfarne lokalpolitiker fra Gludsted blev ikke genvalgt, selv om hun fik hele 357 personlige stemmer. Der manglede lige nogle få krydser, og valg-matematikken faldt ikke ud i hendes favør. Selv om Kirsten Hoffmanns parti Socialdemokratiet bevarede seks mandater, så blev der alligevel ikke plads til den 67-årige politiker-veteran, der har været med i byrådsarbejdet i godt 20 år.

- Hvad skete der lige der? Det var noget af en mavepuster. Jeg havde godtnok ikke forventet, at jeg ikke blev genvalgt, og først på valgnatten troede både jeg og mange andre, at jeg kom i byrådet igen. Men efterhånden som tiden gik, og mit navn ikke blev råbt op, begyndte det at dæmre, siger Kirsten Hoffmann.

En lav stemmeprocent og nok så væsentligt en udpræget tendens til ikke at stemme personligt i den østlige del af kommunen var medvirkende til valgets overraskende udfald.

Annonce

Hun blev naturligvis skuffet over resultatet, men Kirsten Hoffmann er slet ikke færdig med politik:

- De slipper ikke for mig! Nu vil jeg stå og lave noget spektakel fra sidelinjen, siger hun med et drilsk glimt i øjet.


De slipper ikke for mig; Nu vil jeg stå og lave noget spektakel fra sidelinjen.

Kirsten Hoffmann

Måske er hun på sidelinjen, men Kirsten Hoffmann er ikke spillet af banen:

- Jeg fik så mange stemmer, at jeg bliver første suppleant i Socialdemokratiet, og derfor kan jeg deltage i gruppemøderne. Jeg fortsætter som formand for vores parti-afdeling her i gamle Nr. Snede kommune, og jeg vil selvfølgelig stadig arbejde i vores idrætsforening her i Gludsted, fortæller Kirsten Hoffmann.

- Nu er jeg jo pensionist, så jeg har fået mere tid - og jeg har friheden til at gøre noget ved tingene. Jeg vil ikke afvise, at jeg kunne finde på at stille op igen til byrådet om fire år. Ganske vist er jeg 67 år, men jeg har det fint... og jeg er da yngre end Trump, tilføjer hun med en munter latter.

Livet i landsbyerne

Der er især én årsag til, at hun bider sig fast i det politiske arbejde som en terrier: Hendes hjertesag er at tale landsbyernes sag. Det er en opgave, som rækker langt ud over partipolitik og byråds-diskussioner.

- Vi har brug for sammenhold landsbyerne i mellem - vi skal simpelthen rykke tættere sammen i bussen, og det gælder især i Nørre Snede, Gludsted, Hampen, Klovborg og Ejstrupholm. Der blev desværre ikke valgt nogle lokalpolitikere fra hverken Nørre Snede, Gludsted, Hampen eller Klovborg, men heldigvis blev der valgt tre byrådsmedlemmer, som bor i Ejstrupholm - og de skal klædes rigtig godt på, siger Kirsten Hoffmann.

På nogle områder har landsbyerne haft lidt medvind i sejlene i de senere år. Blandt andet har Kirsten Hoffmanns egen hjemby Gludsted oplevet tilflytning, og nu er der nye planer om flere byggegrunde i den aktive landsby. Men det kræver arbejde, før planerne om nye boliger kan blive en realitet.

Kirsten Hoffmann vil også prøve at puffe til udviklingen i de øvrige landsbyer:

- Det vil være rigtig fint, hvis landsbyerne bliver bedre til at samarbejde. Vi burde samle os om nogle ting, og jeg vil da gerne påtage mig rollen som landsbyernes ambassadør. Vi skal have fokus på landsbyernes udvikling - udstykninger, trafiksikkerhed og trivsel for eksempel. Der er rigtig meget at arbejde med. Men nu er chancen er. Der er penge på vej til landsbyerne, siger Kirsten Hoffmann.

Her tænker hun specifikt på, at folketinget nu afsætter ikke mindre end 550 millioner kroner, der skal styrke landsbyer og lokalsamfund. En stor del af pengene - omkring 200 millioner kroner - skal gå til nedrivning, istandsættelse og områdefornyelse i landområder, og så bliver der også afsat mange millioner til bredbåndspuljen.

- Vi skal bare se at få søgt om at få en andel af de penge. Det vil være rigtig fint, hvis lokalrådene og landsbyforeningerne kunne tale sammen om det og få sat noget på skinner, siger hun.

Annonce

Fælles interesser

Også pengene fra Ikast-Brande Kommunes egen kommunekasse må gerne finde en lidt lettere vej ud til de mindre byer, mener Kirsten Hoffmann.

- Vi har bevilget penge til de såkaldte fire-byer, altså de fire mellemstore byer Nr. Snede, Ejstrupholm, Bording og Engesvang, og det har sat noget i gang. Det kan bredes ud til de mindre byer også, siger hun.

Idéen om borger-budgettering - som kort sagt betyder, at borgerne i lokalområder selv får mere indflydelse på udviklingsprojekter - er tiltalende, mener Kirsten Hoffmann. Og hun mener også, at det i høj grad vil være muligt at engagere mange mennesker i udvikling af lokalsamfundene:

- Der er rigtig mange, som har hammergode ideer, men de har bare ikke lyst til at sidde i traditionelle foreninger eller gå ind i partipolitik. Men kultur og trivsel og fællesskaber i bred forstand betyder virkelig meget for mange, og det kan man godt sætte i spil, siger hun.

For seks år siden deltog Hampen, Gludsted, St. Thorlund, Ejstrupholm og Smedebæk i et såkaldt landsbyklynge-samarbejde. Selv om der ikke kom så mange konkrete resultater ud af det, så er grundideen i samarbejde mellem landsbyer god nok, mener Kirsten Hoffmann.

- Klynge-samarbejdet var et lille pilotprojekt, og det blev grebet forkert an, men det satte nogle tanker i gang, og jeg mener, at vi i Gludsted, Nørre Snede, Ejstrupholm, Hampen og Klovborg og flere andre af de små samfund har en fælles interesse i at samarbejde og tale sammen, siger hun.

Annonce
Annonce
Den lille Avis

Lille købmandsbutik kæmper hårdt for at overleve - kunderne køber for lidt

Annonce
Annonce
Brædstrup Avis

Corona skabte kæledyrs-eksplosion: Travle dyrlæger ansætter ny kollega

Annonce
Forsiden netop nu
Den lille Avis

Region Midtjylland gør klar til at uddele landsbypris

Den lille Avis

Vilde gaspriser gør det nervepirrende at være fjernvarmechef

Den lille Avis

Ildsjæle vil gerne udvide idrætshal - men udfordres af stigende priser på byggeri og energi

Den lille Avis

Legeplads får en kraftig opgradering med helt nye redskaber

Den lille Avis

Mindeord: Tak for det dejlige musikliv, du, Mynster, så utrætteligt og kompetent og fornøjeligt kaldte frem omkring dig

Den lille Avis

Nu er apotekerne også klar med vaccine mod covid-19

Den lille Avis

Firma skal pleje veje og grønne områder: Ikast-Brande Kommune har nu underskrevet kontrakten med HedeDanmark

Den lille Avis

Småkagefabrikken Kelsen udfører byforskønnelse og fjerner gammel frostsprængt bus-garage

Den lille Avis

Varmekedlen er forlængst slukket, så nu bliver et lille varmeværk sat til salg

Den lille Avis

Skole-moderniseringer skal planlægges i 2022 - spænding om priserne

Den lille Avis

Herreværelset - et nyt tilbud til ældre, enlige mænd

Den lille Avis

Flere byggegrunde og mere by-forskønnelse: Udvikling af små og store byer står højt på dagsordenen

Den lille Avis

Coronaen udfordrer efterskolerne: Efterskolernes Aften bliver en online-begivenhed

Den lille Avis

Naturfotograf fortæller om det vilde Grønland

Den lille Avis

Corona-problemer rammer småkageproducenten Kelsen på omsætningen

Den lille Avis

Tre jagtforeninger er klar med kursus

Den lille Avis

Fodbold-fans knoklede hårdt: Et års arbejde har resulteret i et nyrenoveret klubhus

Den lille Avis

Skoleleder udpeges med lidt forsinkelse

Den lille Avis

Pølsevognen kommer til at hedde Pølsevognen

Den lille Avis

Nye højhuse blev forsynet med 10 ladestandere til elbiler

Den lille Avis

Forpagter af kendt kro leder stadig efter en køber

Annonce