Annonce
Den lille Avis

Midtjysk Efterskole lukkede ned efter corona-smitte

- Alle elever blev PCR-testet i bededagsferien, så smitten må være sket umiddelbart efter, altså lige i slutningen af bededagsferien, og så er det ellers gået hurtigt ude ved os, siger forstander Bo Thorup fra Midtjysk Efterskole. Arkivfoto: Peter Hald
21 elever og en voksen ansat blev smittet med corona. Skolen var lukket indtil tirsdag 11. maj, hvor de ikke-smittede vendte tilbage.

Ejstrupholm: I uge 18 måtte Midtjysk Efterskole konstatere, at flere elever slog positivt ud efter corona-test. Skolen valgte derfor at sende alle hjem - både elever og lærere. I alt 135 elever og 32 ansatte blev sendt hjem.

Derefter blev alle testet med den grundige PCR-test, og i skrivende stund er 21 elever og en voksen ansat bekræftet smittet.

- Jeg har lige været i kontakt med Undervisningsministeriet, og herfra oplyser man, at for de smittede vil der gå 14 dage, før de kan vende tilbage, oplyser forstander Bo Thorup

Annonce

Resten af eleverne og lærerne kunne vende tilbage tirsdag aften 11. maj. Forinden skulle de kunne påvise to negative test taget ifølge retningslinjerne.

- Vi kom godt i gang igen, og skolen er nu fyldt med glade unge, lød det fra Bo Thorup fredag 14. maj.

Midt i afgangsprøver

Et særligt problem har været, at smitten brød ud, da skolen var i gang med afgangsprøverne i 9. klasse og 10. klasse. Det lykkedes dog forinden at få gennemført de fleste prøver, men 10. klasses skriftlige afgangsprøve i matematik måtte aflyses og det samme med 9. klasses afgangsprøve i dansk i skriftlig fremstilling, oplyser Bo Thorup. I de tilfælde ophøjes årskarakteren til at gælde.

Smitten blev opdaget, fordi efterskolen selv tester to gange om ugen, og på den måde opdagede man i første omgang fire tilfælde ved kviktest. Derefter blev alle PCR-testet lørdag 8. maj og mandag 10. maj, og skolen har været i tæt kontakt med Smitteopsporingen, og desuden har hver elev og ansat individuelt været i kontakt med Smitteopsporingen, siger Bo Thorup

Han har selv været i isolation.

- Jeg måtte køre to elever til Aarhus til en hurtig PCR-test. Den ene elev viste sig at være positiv, så jeg har selv været i isolation siden tirsdag. Men efterfølgende blev jeg testet negativ hele vejen fredag og lørdag, siger Bo Thorup, der slap for smitte og er på arbejde igen.

Han oplyser, at hele situation blev kompliceret af, at skolen oplevede en omgang med almindelig influenza, hvor man fik velkendte influenza-symptomer. Det oplevede Bo Thorup også selv, men han siger, at han er i bedring.

Annonce

Det gik stærkt

Corona-smitten viste sig at være den nu almindelige, men smitsomme britiske variant, og det gik virkelig hurtigt.

- Alle elever blev PCR-testet i bededagsferien, så smitten må være sket umiddelbart efter, altså lige i slutningen af bededagsferien, og så er det ellers gået hurtigt ude ved os, siger Bo Thorup.

- Vi kan ikke præcisere smitten til en enkelt elev, så vi formoder, at det er "hentet" ved, at elever har været ude i andre bobler. Derfor var vi nødt til at lukke hele skolen ned, og Styrelsen for Patientsikkerhed har rost os for håndteringen, og at vi lukkede skolen ned så hurtigt, tilføjer han.


Styrelsen for Patientsikkerhed har rost os for håndteringen.

Bo Thorup, efterskoleforstander


Bo Thorup er ked af at måtte afbryde skoleåret for eleverne, som i forvejen har været hårdt ramt med den lange nedlukning fra december til marts.

- Vi lægger os i selen for at få hele årsplanen til at gå op, så eleverne får så meget af det gode efterskoleliv, som de har drømt om, selv om vi nu igen har mistet tid. Af samme grund holder vi ikke fri i Kr. Himmelfartsdagene, siger Bo Thorup, som håber, at det vil lykkes at holde smitten for døren resten af skoleåret.

Som en særlig sikkerhedsforanstaltning må eleverne fra Midtjysk Efterskole ikke gå i de lokale butikker i Ejstrupholm. Den regel blev indført for nogen tid siden for at forhindre, at elever smitter lokalbefolkningen.

- Lige nu er jeg meget glad for, at vi har den regel siger Bo Thorup.

Skolen har i øvrigt oprettet sin egen kiosk, hvor overskuddet går til eleverne selv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Den lille Avis

Backgammon-dyst i 30 timer

Den lille Avis

Gyvelborg fik shelterpladser

Den lille Avis

Aktivitetsråd er på plads

Den lille Avis

Fortsat fart på Sebastian Øgaard

Annonce