Annonce
Den lille Avis

Moderne byudvikling: Hærvejs-projekter præsenteres på en ny netportal

Christian Thisgaard, formand for styregruppen bag Nørre Snedes hærvejsprojekter, fortæller, at man nu skifter gear og nærmer sig den fase, hvor projekterne bliver virkelighed. Foto: Peter Hald
Nørre Snede går snart for alvor i luften som Hærvejsby med en ny netportal og flere projekter under opsejling.

Nr. Snede: Borgerne i Nørre Snede bliver en aktiv del af det store Hærvejsby-projekt, hvor Nørre Snede arbejder hen mod at blive en central spiller i udviklingen af Hærvejen som turistdestination.

Hvert år får flere og flere øjnene op for de rekreative muligheder ved at vandre på Hærvejen, og da Nørre Snede ligger omtrent midt på den tusindårige rute, så er det oplagt, at byen nu markedsfører sig som Hærvejsby i bestræbelserne på at blive Årets Landsby i 2023.

Lokalrådet og styregruppen bag de forskellige årets-landsby-projekter har hele vejen påpeget, at borgerne skal inddrages - og det sker blandt andet ved, at borgere i Nørre Snede kan være med til at tilbyde overnatnings-muligheder til Hærvejsturister.

Annonce

Der er allerede flere muligheder - blandt andet campingpladsen på Gyvelborg på Frisbækvej, Danakilde ved Rørbæk Sø samt Hærvejens Ferie, et herberg på Nørhovedvej, men inde i selve Nørre Snede kunne der godt være behov for overnatning også, mener lokalrådet og styregruppen, som derfor opfordrer borgere til at tilbyde overnatning i form af værelser, shelters og lignende.

Ny portal på nettet

Meget snart bliver mulighederne synlige. Om kort tid lancerer lokalrådet en ny portal på internettet kaldet Hærvejsbyen.dk, og her vil der blandt andet være kort med oplysninger om overnatning, ligesom vandre- og cykelruter også kommer med.

Landsby-projekterne er vidt forgrenede, og der kommer mange muligheder for at koble sig på relativt nemme projekter, understreger Christian Thisgaard, der er formand for styregruppen.

Nørre Snede sætter gang i bestræbelserne på at blive en Hærvejsby - blandt andet med en serie projekter. Foto: Peter Hald

- Nu er vi nået til det stadie, hvor tingene skal føres ud i livet - det er nu, at "ploven skal i jorden". Vi foretager et gearskifte. Der er kommet rigtig mange gode ideer og bud på ting, der kan komme til at ske. Næste gang vi mødes den 25. oktober, vil vi køre mere i temaer og projekter og finde ansvarlige for hvert projekt, og så vil vi lægge ideer og projekter offentligt op på Nr. Snedes hjemmeside, så folk kan se, hvad der rører sig - og de kan se, hvem der er kontaktpersoner, hvis de har lyst til at koble sig på noget, forklarer Christian Thisgaard.

Annonce

Stor interesse for MTB

Ind i mellem vil styregruppen lancere "nålestiks-projekter", og det har man haft held med for nylig, da man offentliggjorde en idé om at skabe en mountainbike-rute i omegnen af Nørre Snede. Det gav omgående pote:

- Her var et tema, der er lige til at gå i gang med, og der er allerede en hel del, der har meldt sig til at arbejde med mountainbike-turen. Det er et rigtig godt eksempel på borgerinddragelse, siger Christian Thisgaard.

Drømmen er et mountainbikespor i umiddelbar nærhed af Nørre Snede. Der er allerede en del penge at gøre godt med, man har fat i en mountainbike-ekspert, der kan bistå med etablering af banen.

Christian Thisgaard regner også med god respons på opfordringerne til at skabe flere overnatningsmuligheder, når den nye hærvejs-portal går i luften med et interaktivt kort.

- Det kan være, at man har ledige værelser eller annekser, der kan bruges til overnatning, og det er bare med at tage fat i mig og få det lagt ind, siger Thisgaard.

Som nævnt bliver vandreruter og cykelruter ligeledes lagt ind, og der bliver også koblet kultur på. Blandt andet vil der være arkæologiske oplysninger, hvor en lokal arkæolog Keith Pinto kommer med information om de forhistoriske interessepunkter. Der bliver også en rute for børn, hvor der bliver fortalt eventyr undervejs.

Der er flere andre projekter i støbeskeen, og inden længe vil en hel del blive til virkelighed:

- Vi har selvfølgelig brug for hænder. Men det er ikke svært at skaffe frivillige, når først vi gør opmærksom på projekterne. Man melder sig jo ikke ind i 10 år på uopsigelige kontrakter - det er tale om overskuelige projekter, understreger Christian Thisgaard.

Annonce
Annonce
Den lille Avis

DN-formand om solceller: Solcelleparker er en fin måde at producere strøm på

Annonce
Annonce
Den lille Avis

Købelyst og godt vejr gav bonus: Duedag gav 80.000 kroner til foreningslivet

Annonce
Forsiden netop nu
Den lille Avis

Grøn energi eller visuel forurening? Lokalråd er begyndt at gruble over solcelleparker

Den lille Avis

Brandvarme ældrepolitiske emner tages op til "speed-dating" debatmøde

Den lille Avis

Lokalråd har brug for frivillige

Den lille Avis

Serie-indbrud i håndværkerbiler

Den lille Avis

U17-hold fik nyt spillertøj

Den lille Avis

Handelsbanken skal sælges - og det vil også mærkes lokalt

Den lille Avis

Sogneaften med foredrag om lægemissionær

Den lille Avis

Solcelleparker bliver mere aktuelle: Kommunen tager hul på høring om solcelleanlæg

Den lille Avis

Grønt åndehul får et nyt løft: Kommunale kroner på vej til park-projekt

Den lille Avis

Kilometer giver penge: Lokaldysten kommer til landsby

Den lille Avis

Her er dine muligheder for at søge Bygningspuljen

Den lille Avis

70-årig murer fortsætter - og hans byggefirma er flyttet ind i en gammel mølle

Den lille Avis

Jeg vil gerne være med til, at vi udbygger Ikast-Brande Kommune som en tillids- og ansvarsbaseret kommune

Den lille Avis

Spar-købmandsbutik blev moderniseret

Den lille Avis

Halloween på  skovmuseet

Den lille Avis

Lynhurtig seks-årig spurtede fra de andre og vandt Danmarksmesterskab: Asger blev nummer ét på BMX-cykel

Den lille Avis

Fup på nettet: Falsk profil på Facebook frustrerer og plager to byrådskandidater

Den lille Avis

Lyserød Søndag gav over 20.000 kroner

Den lille Avis

Bank skærer ned: Jyske Bank i Ejstrupholm vil nøjes med en ugentlig åbningsdag mod nu fem

Den lille Avis

Efterår med aktivitet på skovmuseet

Den lille Avis

Hærvejspigerne vandt over Skanderborg

Annonce