Annonce
Den lille Avis

Optimistrevyen gav den gas igen

En flok jægere i lidt forskellige kostumer gjorde sig klar til ulvejagt på stadion. Foto: Peter Hald
Annonce

Nr. Snede: De vedholdende revy-veteraner fra Nørre Snede fik endnu engang det gamle diskotek Bak Inn til at runge af latter. Onsdag aften blev Optimistrevyen - der i øvrigt kan fejre 30 års jubilæum i år - spillet for fulde huse til forpremieren. Der var solgt 157 billetter, og der kunne faktisk ikke klemmes flere ind i det tætpakkede lokale.

Revyen bød traditionen tro på stikpiller til lokale kendisser, veloplagte musiknumre, småfrække sketches og gennemført gak-gak humor, men alligevel var der adskillige overraskelser undervejs.

Hvem havde således forventet en ulvejagt på Nr. Snede Stadion, hele fem John Mogensen'er i ens tøj, en knippeljonglerende landbetjent og en flok øldrikkende burka-damer?

Skuespillertruppen var garvede folk, der har været med flere år i streg - Merete Blomstrand, Stine Fruergaard, Brian "Bikse" Kirkegaard, Jens Christian Madsen, John Madsen, Vagn Kristensen og Morten Riis. Bag kulisserne sad ligeså garvede folk, der havde kreeret fantasifulde kostumer og udklædninger og sørgede for lys og lyd og ikke mindst en stabil musikalsk baggrund.

Stine Fruergaard fik æren af at lægge ansigt til "Damen, der varmede sin ende over ilden". Foto: Peter Hald
Annonce

Vilde kostumer

I år havde kostume-folkene givet den en tand ekstra. Salen gispede nærmest, da en sognepræst (i skikkelse af John Madsen) trådte ind i en storblomstret præstekjole i sketchen "Genbrugsguld".

Der var også pænt med chok-effekt i at se den ellers så rare Brian Kirkegaard optræde som brutal og bøvet undertrøjemand i et indslag om en særdeles dysfunktionel familie. Og det vakte overrasket jubel, da der kom et musikalsk nummer med ikke bare en, men hele fem ens John Mogensen'er.

Det meste af revyen har en lokal vinkel, og naturligvis var Nørre Snedes meget omtalte skulptur "Damen, der varmede sin ende over ilden" med.

Det er ingen hemmelighed, at kunstanmeldere på københavnske aviser og andre finkulturelle har sagt meget kritisk om skulpturen, og den kritik blev gengivet, men på en finurlig måde, så kritikerne faktisk ikke stod i det bedste lys.

John Madsen i storblomstret præstekjole. Et syn for guder... Foto: Peter Hald
Der var også gang i den bag kulisserne. Her er det Anni Bang og Merete Ottesen, der havde sørget for et stort udvalg af parykker. Foto: Peter Hald
Fem ens John Mogensen'er... det er et syn, man ikke ser hver dag. Foto: Peter Hald
Er det mon Fru IP, der er på spil igen? Ja, minsandten. Endda som talentfuld støvsugerslangetæmmer. Foto: Peter Hald
Kostumefolkene havde overgået sig selv, da de skulle klæde denne dysfunktionelle familie på. Foto: Peter Hald
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Den lille Avis

Sommer som i gamle dage

Den lille Avis

Frisøren har været savnet

Annonce