Annonce
Den lille Avis

Stor interesse blandt internationale borgere i MidtVest for kurser om dansk kultur

Lene Møller Fløe, bosætningsguide i Ikast-Brande kommune, er en af arrangørerne bag webinarrækken. Arkivfoto: Flemming F.L. Staal
I Midt- og Vestjylland er kommunerne gået sammen i en fælles indsats for at hjælpe internationale tilflyttere med af falde godt til i området.

Ikast-Brande: Et nyt initiativ har bragt de midt- og vestjyske bosætningsguider sammen på tværs af kommunegrænser.

Det er sket i en fælles indsats rettet mod områdets internationale tilflyttere.

Det skriver Business Region MidtVest i en pressemeddelelse.

Initiativet skal hjælpe de internationale borgere med at falde godt til i deres nye lokal-samfund.

Samarbejdet har nu resulteret i en række af tre webinarer, der omhandler emner såsom danske værdier, det danske arbejdsmarked og det politiske system.

Oplægsholder på webinarerne er lektor fra VIA University College, Anatolie Cantir, der selv er international tilflytter, og som gennem sine 16 år i Midtjylland har afholdt adskillige oplæg under overskriften "Danish culture is an extreme" - ofte krydret med anekdoter om danskernes finurlige særkender set gennem en tilflytters briller.

Første webinar om danske værdier, vaner og traditioner blev afholdt i slutningen af januar og havde 50 deltagere. Næste webinar afholdes den 25. februar under overskriften "The Danish Political System & the Welfare Principles", og her er interessen ligeledes stor med indtil videre 106 tilmeldte.

Annonce

En øjenåbner

Shailesh Patil fra Indien, der deltog i det første webinar.

- Webinaret om dansk kultur og samfund var meget interessant og virkelig en øjenåbner. Vi flyttede til Danmark fra Indien for 10 måneder siden, og vi har ikke tidligere fået en introduktion som denne. Vi ser frem til det næste webinar og til at lære mere om Danmark, siger Shailesh Patil.

Samarbejdet på tværs af kommunerne foregår i regi af Headstart projektet, der har til formål at tiltrække og fastholde internationale specialister til området.

Business Region MidtVest er partner i projektet og tovholder på den fælles indsats, som bosætningsguiderne har lagt kræfter i.

Der er i Headstart projektet fokus på at tiltrække den type af medarbejdere, som de lokale virksomheder typisk har svært ved at finde nok af inden for landets egne grænser, som f.eks. IT/Tech specialister, og derfor er blikket rettet mod udlandet.

Fakta om Headstart

Headstart er en indsats, som arbejder på at tiltrække og fastholde velkvalificeret international arbejdskraft til kommunerne i Business Region MidtVest og Business Region Aarhus. Med støtte fra erhvervsministeriet er i alt 20 millioner kroner afsat over en treårig periode til at igangsætte indsatsen, der primært er finansieret af EU. Aktiviteterne koordineres og udføres af Business Region MidtVest i samarbejde med Business Region Aarhus og Copenhagen Capacity.

Lene Møller Fløe, bosætningsguide i Ikast-Brande kommune er en af arrangørerne bag webinarrækken.

- Når vi bosætningsguider er gået med i Headstart projektet, er det fordi, vi kan gøre en forskel for vores lokale virksomheder ved at hjælpe med at fastholde de kvalificerede medarbejdere, de tiltrækker. Og her kommer man med nogle initiativer bare meget længere ved at arbejde på tværs af kommunegrænser. Webinarerne er et godt eksempel herpå, og vi er meget glade for at se, at så mange internationale borgere viser interesse for at øge deres viden om dansk kultur og samfund, siger Lene Møller Flø.

Internationale borgere kan stadig nå at tilmelde sig de kommende webinarer, der er tilgængelige via Business Region MidtVests eventside på brmidtvest.dk.

Fakta om Business Region MidtVest

Business Region MidtVest blev stiftet i 2016 og er et samarbejde mellem de midt- og vestjyske kommuner Herning, Holstebro, Ikast-Brande, Skive, Struer, Lemvig og Ringkøbing-Skjern. Målet for samarbejdet er at styrke væksten, skabe nye jobs og tiltrække kvalificeret arbejdskraft til området.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Den lille Avis

Biograf-bog i nyt oplag

Den lille Avis

Sådan gør du cyklen forårsklar

Den lille Avis

Skov-vandring ved skovmuseum

Annonce