Annonce
Elbobladet

Året, der er gået: Sejlerfamilie drømmer om nye rejser

Katrine, Thomas, Kaia og Ella vendte i juni hjem efter et års sejlads og oplevelser. Rejsen har ikke slukket deres rejselyst. Måske tværtimod. Arkivfoto Peter Friis Autzen
ElboBladet ser tilbage på udgaverne i 2020. Her fortalte en Fredericia-familie om deres sejl-eventyr på den den anden side af verden.
Annonce

Fredericia: - Der skal ikke ret meget til for at udløse en bølge af minder. Det kan være noget, man lige ser eller hører - eller bare det at snakke med dig. Så er man pludselig tilbage i båden.

Katrine Belkov, hendes mand Thomas og deres døtre, Ella og Kaia, var i 2020 afsted på et eventyr. Med det gode skib Embla var de blandt andet i Caribien. Undervejs i den et år lange rejse fandt de både spændende oplevelser, et endnu stærkere sammenhold og en indre horisontudvidelse. Alle tre ting fortalte de ad flere omgange om i ElboBladet.

Her kunne læserne tage med på nogle af oplevelserne og senere også opleve, hvordan der er at vende hjem efter en rejse med megen glæde og også udfordringer. Blandt andet coronaen, som spændte ben for en del af rejsen.


Vi taler hele tiden om at tage afsted igen.

Katrine Belkov


Når Katrine rammes af minder, kan hun næsten mærke båden gynge under sig igen.

- Og det bliver et helt vildt flashback, hvis vi alle sammen oplever det på samme tid, siger hun og griner.

Under rejsen opdaterede familien jævnligt sin facebookside, ligesom Kaia og Ella sendte breve hjem til deres skoleklasser for at fortælle om deres oplevelser. Alligevel er det ofte artiklerne i ElboBladet, Katrine konfronteres med nu et halvt års tid efter at have lagt til i Fredericia.

- Venner og bekendte og deres venner har læst om vores rejse og siger "nå, det er jer, der har været ude at sejle". Det er sjovt at opleve, siger Katrine, der godt kan mærke, at rejse-lysten ikke er forsvundet.

- Vi snakker hele tiden om at tage afsted igen. Men hvis vi gør det, bliver det på en anden måde. Nok ikke lige så langt - og heller ikke med flere end syv dages uafbrudt sejlads ad gangen, siger hun med henvisning til, at turen over Atlanten er hård.

Familiens rute er indtegnet på et kort i kahytten. Privatfoto
Det skete mange gange undervejs, at familiens fiskeline bidrog til menuen. Her har Thomas fanget en hvid marlin. Privatfoto
En af fritidsfornøjelserne ombord var at spille ukulele. Og det har de holdt fast i lige siden. Det lille guitar-lignende instrument kan bruges til alt fra rejse-sange til julesange. Arkivfoto: Peter Friis Autzen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Skarp pris på Sorento plug-in

Elbobladet

Præstens klumme: Kan den byttes?

Elbobladet

Ugens hund: Rosa jager æbler

Elbobladet

Naturen lige nu: Uglekasser skal op

Annonce