Annonce
Elbobladet

Ømme fødder og stram økonomi: 6. Juli-jazz i tænkeboks om dato og placering

Årets jazzfestival gik godt. Men Tøjhus-baggårdens toppede brosten har sat gang i overvejelserne hos Fredericia Jazzklub, fortæller (fra venstre) næstformand Niels Erik Uth-Andersen, formand Peter Kümmel-Nielsen og kasserer Kent Jensen. Foto: Peter Friis Autzen
Fredericia Jazzklub kom gennem årets store begivenhed med skindet på næsen. Men stram økonomi og toppede brosten har fået klubben til at overveje at flytte placering og dato.
Annonce

Fredericia: Jazz-festivalen er en fast del af Fredericias mange 6. Juli-festligheder. Og det bliver den også næste år, konstaterer Fredericia Jazzklub efter at have evalueret årets festival.

- Vi fik et overskud på 16.142 kroner, siger kasserer Kent Jensen, der i samme omgang sender en venlig hilsen til de mange lokale sponsorer, der er med til at sikre festivalen år efter år.

- Vi er glade for sponsorerne, men kunne godt tænke os en enkelt eller to lidt større sponsorer til at sikre økonomien. Hvert år, når vi åbner festivalen, er det uden at have de faste udgifter på plads. Først når bar-kassen er gjort op, ved vi, om vi står med et over- eller underskud. Så vi mener det virkelig, når vi siger "Det er ølkassen, der betaler jazzen", siger han.

Årets festival faldt sammen med krydstogtbesøg, og ganske mange krydstogtgæster var omkring festivalen. De kunne rigtig godt lide de danske øl og den glade jazz. Så krydstogtet er med til at betale næste års jazz.

Festivalen var igen i år under telt efter sidste års eksperiment med jazz under åben himmel.

- Og det er altså bare bedst i telt. Det holder vi fast i fremover, siger formand Peter Kümmel-Nielsen.

Underlaget med pigsten drillede nogle af publikummerne og fik også stole og borde til at vippe.

Peter Kümmel-Nielsen, Fredericia Jazzklub

Annonce

Overvejelser om dato og placering

Selvom festivalen gik godt, var der også nogle ting, der gav anledning til panderynker.

- Pigstenene (de toppede brosten, red.) var et problem for nogle af gæsterne. Og underlaget gjorde det næsten umuligt at få stole, bænke og borde til at stå stabilt. Og vi havde ømme fødder efter en uge med klargøring, festival og oprydning, siger næstformand Niels Erik Uth-Andersen.

Festivalen er flyttet et par gange og har nu til huse i Tøjhusets baggård.

- Problemet med underlaget har fået os til at overveje en alternativ placering. Men vi er nået frem til, at festivalen hører til ved huset her - og at det er bedst i baggården. Så må vi se, om vi kan gøre noget ved underlaget. Måske lægge noget ekstra grus på, så det bliver mere jævnt, siger Peter Kümmel-Nielsen, der dog ærgrer sig ved udsigten til ekstra udgifter ved at lægge sand før festivalen og fjerne det igen bagefter.

En anden potentielt stor beslutning har også været på bordet - nemlig at flytte festivalen til en anden dato.

- Næste år løber festivalen af stabelen på en søndag og en mandag. Og det, ved vi, går ud over tilstrømningen. Vi har før forsøgt at flytte festivalen til en bedre ugedag. Det er godt nok mange år siden, men det gik så dårligt, at vi aldrig gør det igen. Festivalen hænger uløseligt sammen med 6. Juli. Folk forventer, at vi er en del af byens fest de dage, og sådan skal det være, siger Kent Jensen.

Annonce

Populære kyllinger

Selvom festivalens hovedattraktion er musikken og hyggen, er der også andre elementer, der trækker.

- Spisningen med 6.juli-kylling og det hele er meget populært. Vi har endda folk, der rejser hertil udenbys fra og overnatter på byens hoteller, fordi de mener, at kylling ikke fåes bedre end her, siger Peter Kümmel-Nielsen med et smil.

Fredagens jam-session trak også fulde huse.

Forberedelsen af næste års festival er allerede i gang. Faktisk er mindst én aftale allerede indgået med et optrædende orkester, fortæller Kent Jensen.

Hollandske Jazz Connection var hovednavn ved årets festival. For at lande store udenlandske navne må flere spillesteder og festivaler arbejde sammen, så de kan tilbyde de tilrejsende musikere mere en ét spillejob. Foto: PR
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Elbobladet

Baby-salmesang i Trinitatis Kirke

Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Din vin kan være sminket med kemi

Elbobladet

Giv haven et eksotisk pift

Elbobladet

Opel sætter strøm til Vivaro

Annonce