Annonce
Elbobladet

Arne og de andre udfolder kreative evner: - Et fritidshjem for voksne

66-årige Arne Bech vendte tilbage til Fredericia efter 30 år væk fra byen. For ham er Depotgården, hvor han kommer flere gange om ugen, blevet et fast mødested, hvor der udover træhåndværk også bliver drukket kaffe og snakket. Foto: Thomas Nedergaard Rasmussen
På Depotgården kan alle over 18 år udfolde deres kreative evner med glas, maleri eller træ. Søndag inviterede aktivitetshuset indenfor til det årlige julemarked.
Annonce

Fredericia: Der er fortsat lidt over en måneds tid til jul, men søndag var der mulighed for at købe de første gaver eller bare julepynt til sig selv.

Depotgården i Lollandsgade bød nemlig alle interesserede til julemarked og åbent hus, hvor husets 2.500 kvadratmeter med værksteder, boder og café blev vist frem.

- Et fritidshjem for voksne.

Sådan ynder den ene af de to daglige ledere i kultur- og aktivitetshuset Erling S. Larsen at beskrive Depotgården, der er et fritidstilbud for kreative voksne med blandt andet værksteder, udstillinger og foredrag.

Depotgården, der hører ind under kultur og fritid i Fredericia Kommune, har 570 medlemmer. De betaler hver 600 kroner om året for et medlemsskab, og søndag udstillede og solgte 20 af dem deres værker på julemarkedet. Blandt dem var 58-årige Lene Kloch. Hun er kommet på Depotgården i 10 år og har både arbejdet med keramik, glaskunst og i malerværkstedet.

For hende handler de to gange om ugen, hun typisk kommer på Depotgården, ikke udelukkende om at udfolde sig kreativt.

- Den her dag er sådan en rigtig hyggedag, og så kommer der jo også mange medlemmer, som gerne vil se, hvordan tingene ser ud, når de er færdige.

- På den måde er det både en medlemsdag og et julemarked, siger Lene Kloch.

Små elefanter lavet i træ af Arne Bech, der er en af Depotgårdens i alt 570 medlemmer. Foto: Thomas Nedergaard Rasmussen
Annonce

70 frivillige hjælper til

I kælderen var der også gang i træværkstedet, hvor 66-årige Arne Bech fik givet sin hjemmelavede gyngeelefant lidt linolie, mens folk nysgerrigt kiggede ind i lokalet med savsmulds duft. På arbejdsbordet ved siden af ham havde han udstillet mindre elefantfigurer skåret i træ.

Han flyttede fra Fredericia og var væk i 30 år, inden han senere slog sig ned i fæstningsbyen igen, hvorfor han søgte efter et socialt netværk.

- Jeg sad oppe i min lejlighed og kiggede, og der var ingen, der kom og spurgte, om jeg ville lege. Så tænkte jeg, at jeg selv måtte gøre noget, siger Arne Bech.

I dag kommer han i Depotgården flere gange om ugen, hvor han primært bruger tid i træ- og metalværkstederne. Udover at lave forskellige, mindre møbler til sit hjem er Depotgården med til at tilfredsstille hans sociale behov.

- Det er en vigtig del af huset, at man får holdt sine pauser, får drukket noget kaffe og snakket med de andre.

Depotgården har omkring 70 frivillige, der selv er med til at oprette hold, gøre rent og vedligeholde maskiner.

I Depotgårdens café blev der langet gløgg og æbleskiver over disken. Foto: Thomas Nedergaard Rasmussen
På mindre borde havde 20 udstillere, der alle er medlemmer af Depotgården, søndag sat deres egenproducerede, kreative værker til salg. Foto: Thomas Nedergaard Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

To kæledyrsbutikker bliver til én: Maxi Zoo overtager Petworlds placering

Elbobladet

Kunderne var klar fra start: Julegavebyt, osetrang og støtte til butikshandlen fyldte på genåbningsdag

Elbobladet

100.000 kroner til ny kampagne: Tag trygt til Fredericia med dankortet

Elbobladet

Kribler i butikkerne, men forvent ikke køtilbud: Handelen i Fredericia forsøger kontrolleret genåbning mandag

Elbobladet

Butiksformand: Corona var den øjenåbner der skulle til - nu er det de fysiske butikkers tur

Elbobladet

DS udfordrer tyskerne

Annonce