Annonce
Elbobladet

Bøgeskovbørn pyntede juletræ i Egeskov

Irene Kristensen står på stigen og hjælper børnene op i højden. Bemærk den flotte og artige kø: Selvom man er utålmodig, er der jo ingen grund til uro i gellederne. Foto: Peter Friis Autzen
Der var fuld knald på pynte-arbejdet, da Børnehuset Bøgeskov pyntede juletræ ved forsamlingshuset i Egeskov.
Annonce

Egeskov: Juletræet står helt upyntet. Stort og grønt nærmest kalder det på at blive pyntet. Foran træet står en flok børn fra Børnehuset Bøgeskov. De kan næsten ikke vente med at komme i gang.

Børnehuset er på tur og har fået til opgave at pynte træet. Bagefter skal de over i Dagli' Brusen til kakao og boller hos købmand Poul Erik Qualmann.

Endelig kommer de store kasser med julepynt frem, og ungerne flokkes omkring de slæbende voksne.

Alfred er hurtigst og kommer først med et juleæble, der bliver hængt så høj, han kan nå uden at stille sig op stigen, som man kun må bruge sammen med en voksen.

Bag ham vrimler børnene frem. Mange af dem står stille lidt, mens de nøje udvælger den helt rigtige gren til deres julehjerte, juletræ eller trommer. Andre slentrer fremad, mens de studerer deres julepynt så grundigt, at de støder sammen - som var de teenagere med hovedet oppe i mobilen.

Mathias kommer løbende, mens han nynner "Bjældeklang".

- Nananaa, nananaa, nanana-nanaaaaaa-aaaaaa, lyder det, mens han suser forbi, så lyden i et lang naaaaaa skifter som en hurtigkørende ambulance, der passerer i trafikken.

Alfred var hurtigst og kom først med sit udvalgte julepynt. Foto: Peter Friis Autzen
Annonce

Hyggen er lokal

Det lille torv ved siden af forsamlingshuset byder på masser af lokal julehygge. Både på dagen, hvor de lokale børnehavebørn kommer med pynten til træet, og nogle dage senere, hvor lokale kræfter tænder julelysene og tager pænt imod julemanden. Og byder på æbleskiver.

- Vi har det godt sammen i Egeskov og Bøgeskov, siger Poul Erik Qualmann, som på den kolde pyntejuletræ-dag har rettet an til børn og voksne i Dagli' Brugsens baglokaler. Kasser og paller er lagt ud i en hestesko, så alle kan sidde ned og få varmen.

Og han har ret: Ungerne fra børnehaven har det i hvert fald godt med at pynte juletræ. Pænt og dygtigt stiller de sig i kø for at komme op på stigen sammen med voksne Irene.

Ind imellem falder noget af julepyntet ned igen, fordi blæsten rusker i det. Men det er bare ok - for så får man jo fornøjelsen af at hænge det op en gang mere.

Mille havde selv lavet et fint juletræ - med maling og glimmer på begge sider - som skulle op at hænge. Foto: Peter Friis Autzen
Selv med juletræ, julepynt og masser af venner, er det umuligt ikke også at bruge tid på en vandpynt, som man jo både kan hoppe i og hoppe over. Her vælger Frederik at hoppe over. I hvert fald i første omgang. Foto: Peter Friis Autzen
Julie har lavet en tromme. Efter at have cirklet rundt om træet et par gange finder hun det helt rigtige sted at hænge den. Foto: Peter Friis Autzen
Mathias har en spiderman-hue på - og en spiderman-nissehue ovenpå. Foto: Peter Friis Autzen
Det er en kold og blæsende dag - vejrudsigten varsler måske endda tøsne senere - så børn og voksne er klædt godt og varmt på. Foto: Peter Friis Autzen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

På den 2. side: Går du med maske?

Elbobladet

Lav hyldesaft uden risiko for sygdom

Elbobladet

Ny genbrugsbutik på vej i Fredericia

Annonce