Annonce
Elbobladet

Bilforhandler har fundet på løsning, der sparer ham for timevis af arbejde: Nu er virksomheden nomineret til årets produkt i autobranchen

Milad Habibi bruger i dagligdagen meget tid på at fotografere nye biler, når de kommer til salg hos MQM Biler på Treldevej. Efter at have tænkt på en løsning, der kunne gøre processen hurtigere og bedre, har han i samarbejde med tre andre partnere startet Optifo Aps. Virksomhedens produkt er en app på mobilen. Med den bliver billedredigering automatiseret, så omgivelserne på billedet bliver den samme, uanset hvor der er fotograferet. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind
Nogle gange opstår en god idé på baggrund af bitre erfaringer. Det kender medejer af lokal brugtvognsforretning alt til. Efter at have søgt efter løsninger har han startet ny virksomhed, der kæmpen om hæder til bilbranchens prisuddeling.

Fredericia: Først skal bilen stilles det rette sted, så logo og baggrund er den rette. Siden skal bilen flere gange drejes, i takt med at der skal sættes spot på nye vinkler. Derudover skal nogle af billederne tages om, fordi det sidenhen viser sig, at bilen ikke var placeret helt, som den skulle i fotoet, eller vinklen ikke var ideel.

Der må være en smartere løsning, mente Milad Habibi, der er medejer af MQM Biler på Treldevej.

For to år siden fik ovenstående proces tankerne i gang hos ham.

Annonce

I takt med at brugtvognsforhandleren fik flere biler, blev irritationen over at flytte rundt på dem, når de skulle fotograferes, kun større.

- Det kunne sagtens tage en time at tage fotos, inden bilen kunne komme på nettet, så jeg tænkte, at vi måtte gøre noget, der var bedre, smartere og hurtigere, forklarer han.

Løsningen er blevet til appen og virksomheden Optifo, som i dag holder til i kontorer i AI Innovation House i det nordlige Vejle samt hos MQM Biler, hvor tre af virksomhedens fire ejere holder til i det daglige.

Fra tanke til handling

Selv havde Milad Habibi prøvet andre løsninger på sit problem. I forvejen var der flere løsninger på problemet, men Milad Habibi var ikke tilfreds med processen.

- Problemet for mig var, at når man havde taget billeder af bilen, skulle jeg sende dem ind til virksomheden, som derefter sendte billederne videre til redigering et andet sted i verden, inden billedet blev sendt tilbage igen. Det kunne tage mellem syv timer til et døgn, før billederne blev klar, og den tid kan jeg ikke vente, forklarer Milad Habibi.

Sådan virker Optifo

Optifo er en applikation til mobilen.

Appen bruges til automatisering af billedredigering til bilforhandlere. Det vil kort sagt sige, at den sikrer en ensartet baggrund på billederne af bilen, ligesom der også er guidelines til, hvilke vinkler og hvor i billedet bilen skal placeres.

Forhandlere kan få baggrunden skræddersyet, så den passer til den enkelte. Når folk bruger app'en, vælger man type af bil og farven på lakken, så den også er tilpasset til baggrunden.

Efter man har taget de fotos, der er behov for, bliver baggrunden redigeret inden for et par sekunder, hvorefter bilforhandlerne kan tage billederne i brug.

Foruden Milad Habibi tæller Optifo også broren Qais og faren Mohammad, som også er medindehavere af MQM Biler. Derudover tæller Optifos ejerkreds også barndomsvennen Suhilan Selvanayagam, der arbejder som digital designer.

Han kom ind i virksomheden, da Milad Habibi fortalte om sine problemstillinger. Efterhånden som tankerne tog fart, blev et hold af udviklere tilknyttet, så app'en kunne realiseres.

- Vi har været et hold på syv-otte personer, der stort set arbejdede fuldtid på idéen i et år, forklarer Milad Habibi om perioden, der startede i marts 2020.

I forgrunden ses billedet, Milad Habibi netop har taget, i en redigeret udgave, hvor for- og baggrund stemmer overens med den, der er indenfor hos MQM Biler. Som det fremgår af baggrunden her på billedet, ser den temmelig anderledes ud. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind

Han glæder sig over, at hverdagen med at tage fotos og uploade dem til nettet, er blevet væsentligt forenklet.

- Nu bruger jeg maksimalt fem minutter på at køre bilen ud, tage billederne og udfylde det, jeg skal. Jeg skal ikke længere vende og dreje bilen og rette op på småting, siger han og tilføjer:

- Samtidig med at jeg kan bruge tiden mere fornuftigt, er resultatet blevet bedre. Og så har jeg fået mere plads indenfor, fordi vi ikke længere skal gøre plads til, at billederne skal tages et specifikt sted.

Annonce

Nomineret til pris

Efter at have brugt arbejdstimer og lønningskroner på at udvikle appen er arbejdet med at sælge løsningen til andre bilforhandlere påbegyndt. I dag tæller kontoret i Vejle foruden Suhilan Selvanayagam også to salgselever, ligesom de tre medejere i Fredericia er ude hos kunder for at gøre opmærksom på Optifo.

- Det foregår lidt anderledes, når man skal sælge til erhverv i stedet for private, som vi har været vant til. Heldigvis har forhandlerne taget rigtig godt imod produktet, for de fleste har helt samme problematik med at tage billederne, som dem vi oplevede, siger Milad Habibi.

Før i tiden skulle der gøres plads og flyttes rundt på biler, når Milad Habibi skulle tage fotos af nytilkomne biler, der skulle til salg. I dag foregår processen enkelt og hurtigt udenfor. Som det kan anes på mobiltelefonen her, er der en blå ramme på skærmen, der vejleder, i forhold til hvor bilen skal være i billedet. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind

Han er særligt tilfreds med at have udviklet en løsning, der sikrer lige vilkår for såvel små brugtvognsforhandlere som store bilhuse, når det kommer til at lave en enkel og indbydende baggrund.

- I bund og grund handler det om, at det er bilen og ikke baggrunden i billedet, der skal være i fokus, når man ser på biler på nettet, understreger Milad Habibi.

Til trods for at Optifo endnu ikke har været i luften i et år, har virksomhedens løsning opnået en vis anerkendelse. Når bil- og autobranchen på landsplan hylder sig selv med en prisuddeling 23. november, er Optifo nemlig blandt de nominerede i kategorien "Årets produkt".

- Vi er utrolig stolte over at være nomineret. Jeg har selv drømt om at skabe noget nyt inden for tech-branchen, og at det er lykkes, og at vi muligvis har skabt årets produkt i den danske bilbranche - det er stort, siger Milad Habibi.

Vi er utrolig stolte over at være nomineret. Jeg har selv drømt om at skabe noget nyt inden for tech-branchen, og at det er lykkes, og at vi muligvis har skabt årets produkt i den danske bilbranche - det er stort.

Milad Habibi, medejer af Optifo

I dag er der mellem 20 og 30 forhandlere, der gør brug af appen, og knap 22.000 fotos er kommet igennem den. Nomineringen har ført stor interesse med sig, så tiden må vise, hvordan det ser ud på sigt. I første omgang glæder Milad Habibi sig over, at tanke er blevet til løsning, der sparer ham for timevis af arbejde.

- Det kan godt være, at vi kun har været i gang siden marts, men de første tanker og udviklingen af produktet har taget to år, så det er fedt, at vi er nået, hvor vi er i dag, konstaterer Milad Habibi.

Annonce
Annonce
Elbobladet

Præstens klumme: Uventede gæster

Annonce
Annonce
Elbobladet

Ugens hund: Buster måtte på tobaksafvænning efter en tur til dyrlæge

Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Gys på volden giver gysser til lokal velgørenhed

Elbobladet

På den 2. side: Send dit bud et smil på vejen

Elbobladet

Kim Sjøgren spiller til nytårskoncert med humor

Elbobladet

Surf-butik får årets handicappris: Tilbyder vandaktiviteter til alle - handicap eller ej

Elbobladet

Motion og hygge

Elbobladet

Tager over efter Søren Møller: Velkendt ansigt bliver leder af musicalakademiet

Elbobladet

Odenseaner fra Esbjerg rykker ind på chefpost i Fredericia

Elbobladet

Kanal-boss forelskede sig i Fredericia, forandrede Fredericia og forlader Fredericia

Elbobladet

Kæmpe butik åbner i Fredericia: Intersport er klar med dato for åbning

Elbobladet

Dessertsøstre måtte lukke café efter uvelkomment besøg i kælderen: - Vi vil være helt sikre, inden vi åbner

Elbobladet

Tre tricks giver garanti for knasende sprøde flæskesvær

Elbobladet

Sidste dag med genbrug på Prangervej: Winnie siger tak for sin gode arbejdsplads - men kan ikke flytte med

Elbobladet

Virksomhed flytter fra Nyborg til Fredericia - hjælper med at skaffe penge hjem

Elbobladet

Julehygge gav afbræk fra en økonomisk trængt hverdag: - Vi kommer væk fra den dårlige stemning derhjemme, hvor børnene ved, at der ingen penge er

Elbobladet

Tre finaler og en sølvmedalje til riffelskytte

Elbobladet

Cykelbutik klar til åbning: Gamle indretningsmaterialer har fået nyt liv og værdi

Elbobladet

Morfin-byen: Fredericia-erfaringer kan føre til stramning af straffeloven

Elbobladet

På den 2. side: Dieseldunsten og den hvide chokoladefrø

Elbobladet

Guldmedaljer til Mai og Freja

Elbobladet

Præstens klumme: Demokrati af Guds nåde?

Elbobladet

Julegavekonvoj sætter kurs mod Rumænien: - Det bedste er at se de store lys i børnenes øjne

Annonce