Annonce
Elbobladet

By og unge er stolte af hinanden: Kathrine og Christopher går på Musicalakademiet

Christopher Schølhammer Rørmose og Kathrine Lemmeke Madsen er begge fra Fredericia, har begge gået på Den Kreative Skole og går nu begge på Musicalakademiet. Foto: Peter Friis Autzen
De var talentfulde på Den Kreative Skole og spillede også musical sammen. Nu går de begge på landets mest eftertragtede musicaluddannelse. Lige inde ved siden af.
Annonce

Fredericia: Det Danske Musicalakademi i Fredericia er en helt særlig og eftertragtet uddannelse, som kun optager otte studerende om året.

Så det er langt fra nogen selvfølge, at to lokale talenter begge finder vej gennem nåleøjet og bliver optaget. Men det er lige præcis, hvad der er sket.

Kathrine Lemmeke Madsen og Christopher Schølhammer Rørmose er begge fra Fredericia. Og de har begge gået på Den Kreative Skole, som ligger i naboeejendommen til Musicalakademiet. Og de har begge dyrket musik og skuespil i deres tidligste ungdom.

De har sågar spillet musical sammen på Den Kreative Skole. Og de kan godt begge se det pudsige i, at de nu er endt på samme specialuddannelse. Det er ellers ikke, fordi de har gået samme vej for at nå frem, hvor de er i dag.

Kathrine har stort set altid vidst, at skuespil og sang trak i hende. Christopher kom i gang, nærmest ved et tilfælde.

Annonce

Ros satte gang i noget

Kathrine og Christopher benytter en pause i Musicalakademiets undervisning til at mødes med ElboBladet. Akademiet vibdrerer af kreativitet og musik, og toner fra instrumenter og stemmer strømmer ud fra flere lokaler.

- Det er et helt særligt sted, siger Kathrine, der begyndte på skolen for en måneds tid siden.

- Ja, og en virkelig god uddannelse, siger Christopher, der er i gang med sit andet år på den treårige uddannelse.


Det er en sjov følelse, at ens by er stolt af en.

Kathrine Lemmeke Madsen


Egentlig ville Christopher bare spille trommer. Det gjorde han på Den Kreative Skole.

- Men en dag hørte min underviser mig synge på vej ud af lokalet. Han syntes om det og sagde til instruktøren af skolens musical, at jeg burde være med, siger Christopher.

Sådan kom han med i forestillingen "Odysseen", hvor han spillede sammen med Kathrine.

- Indtil da havde jeg faktisk kun sunget lidt i badet, siger han og retter på kasketten.

Han tog til USA som udvekslingsstudent og spillede også musical derovre. Han var udyret i "Skønheden og udyret" og spillede titelrollen i "Tarzan".

- Og så var jeg hooked, siger han.

Kathrine Lemmeke Madsen og Christopher Schølhammer Rørmose som Penelope og Odysseus i forestillingen "Odysseen" på Den Kreative Skole i 2013. Foto: Michel Tungelund

Tilbage i Danmark fortsatte han med musical og var blandt andet med i en opsætning af "Saturday night fever", som han vandt en musicalaward for.

- Da jeg fik den, forstod jeg pludselig, at jeg faktisk er god til det her. Mange havde sagt det, men nu kunne jeg selv mærke det. Og så søgte jeg ind på akademiet.

Også Kathrine kan huske, at anerkendelse førte til en erkendelse af egne talenter. Hun vandt også en musicalaward for sin rolle i Nyborg Voldspils udgave af "Sound of music".

- Da jeg fik den, gav jeg mig selv lov til at sige "du er jo god til det her". Også selvom jeg indtil da ikke syntes, at dans var noget for mig, siger hun.

Annonce

Hårdt arbejde og kolde fødder

At læse på Musicalakadmiet kræver en arbejdsindsats. Dagene er ofte fra klokken ni til 21.

- Og som led i undervisningen presses vi til at sætte os ind i mange af de følelser, mennesker som regel forsøger at undgå: Vrede, sorg, jalousi og had. Det kan godt påvirke en, at man skal fordybe sig i den slags og identificere sig med dem. Og i perioder er det så hårdt, at man godt kan få kolde fødder. Det har jeg i hvert fald selv oplevet, siger Christopher.

Så langt er Kathrine ikke nået endnu.

Fakta

Christopher Schølhammer Rørmose er 22 år og vokset op i Fredericia, hvor han gik på Lyng Skole og siden Sct. Knuds Skole.

Christopher var talentelev på trommesæt på Den Kreative Skoloe. Han spiller også klaver og er for nylig begyndt at lære sig at spille guitar.

Han har spillet med i Odysseen, Skønheden og Udyret, Tarzan, Blues Brothers, Disco, Midt om Natten, Sommer i Tyrol, Saturday Night Fever og Footloose. I Teater Malstrøm spillede han med i forestillingen Kvindernes hævn.

Kathrine Lemmeke Madsen er 23 år og vokset op i Fredericia, hvor hun gik på Skansevejens Skole og siden gymnasiet.

Kathrine gik til drama, sang og klaver på Den Kreative Skole og medvirkede i en lang række forestillinger i dramaskolen. Hun har været med i Folk og røvere i Kardemomme By, Sound of Music, Frøken Nitouche samt Catch me if you can. Desuden medvirkede hun ved Nordiske Dage i Härnösand og Fredericia, hvor hun ved begge lejligheder var solist ved det store fælles nordiske orkester på 200 musikere.

- Men jeg kan godt mærke et forventningsgpres. Ikke bare fra uddannelsen eller fra byen, men også fra dem, jeg optræder for, siger hun.

Hvordan føles det, at byen, Den Kretaive Skole og skoleleder Arne Gaardsted er stolte af jer?

- Det er fedt at være en del af det, at Fredericia er en musicalby, og fedt at mærke den opbakning. Men det er da også et pres, siger Christopher.

- Det er en sjov tanke. Jeg er også stolt af Fredericia og af Den Kreative Skole, siger Kathrine inden de begge lover at nævne Fredericia i alle fremtidige interviews.

Kun én ting ærgrer de to unge talenter sig over:

- Jeg havde drømt om, at min første rolle efter uddannelsen skulle være i en stor musical på Fredericia teater. Men det bliver nok svært nu, efter konkuresen, siger Christopher.

Meget kan nå at ændre sig, inden de to er færdiguddannet. Så selvom de lige nu savner en lokal musicalscene, vil de ikke endnu skyde en hvid pind efter de skrå brædder i Prinsessegade.

Musicaluddannelsen gør, at man kommer i kontakt med sig selv og virkelig ser på sig selv med nye øjne. Og ser sig selv i øjnene, fortæller det to fredericianere. Foto: Peter Friis Autzen
Mens de to unge fredericianere taler med ElboBladet, strømmer der musik og liv ud fra tilstødende lokaler. Foto: Peter Friis Autzen
Kathrine mener ikke, at dans er hendes stærkeste kort. Her studerer hun Christopher, der demonstrerer en piruet. Foto: Peter Friis Autzen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Elbobladet

Ny bog om Skærbæk på vej

Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Nedsparing kan booste din pension markant

Elbobladet

Ny liste klar: Her skal du også bære maske eller visir i Fredericia

Elbobladet

Mundbind er på plads mellem indkøbsvarer og skolebøger - efterspørgslen på smarte mundbind er stor

Elbobladet

Trinitatis Kirke har fået ny præst

Annonce