Annonce
Elbobladet

Byorkester: Rekordstor julekoncert

Fredericia Byorkester havde blandt andre Andrea Fuglsang som solist. Foto: Joan Barløse
Aldrig før har en koncert med Fredericia Byorkester budt på så mange musikere på scenen.
Annonce

Fredericia: Fredericia Byorkester har oplevet meget gennem årene, men da orkestret og dirigent Anne Cathrine Kielland Lund bød indenfor i Tøjhuset til julekoncert, var det til en oplevelse, orkestret ikke har haft før.

Aldrig før har hun skulle styre så mange musikere som på dagens første af to koncerter. Her spillede 19 strygere fra Den Kreative Skole nemlig sammen med byorkestret, så lyden blev endnu større. En oplevelse, flere af de unge bagefter kommenterede på med forskellige udgaver af "jeg tror gerne, at jeg vil være med i byorkestret en gang"-kommentarer. I alt var de knap 70 på scenen.

Tøjhusets scener var udvidet for at få plads til alle musikerne og deres instrumenter.

Efter fire numre forlod de unge scenen og overlod musikken til de mere erfarne i orkestret samt to gæstesolister. Herunder den 13-årige violinist Antonia Fuglsang fra Haderslev. Også den 23-årige Gustav Piekut, der blev klappet ind til et ekstranummer på det store flygel, der var trillet helt frem til scenekanten.

Eftermiddagskoncerten med de supplerende strygere fra Den Kreative Skole var komplet udsolgt, og Byorkestret havde derfor arrangeret en ekstra koncert om aftenen. Også den var meget velbesøgt - næsten udsolgt. PFA

Også pianisten Gustav Piekut var solist. Foto: Joan Barløse
19 elever fra Den Kreative Skole spillede med på en del af koncerten, hvorved Byorkestret blev rekordstort. Foto: Joan Barløse
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

På den 2. side: Går du med maske?

Elbobladet

Lav hyldesaft uden risiko for sygdom

Elbobladet

Ny genbrugsbutik på vej i Fredericia

Annonce