Annonce
Elbobladet

Chefredaktør: Handl lokalt i dag - så er du med til at sikre liv i byen efter corona

Annonce

Går man i disse dage en tur gennem Fredericia Midtby, er man, om ikke alene, så en af de få. Og godt for det i forhold til sundheden og minimering af corona-smitte. Men inde bag glasruderne er langt de fleste butikker åbne. Restauranter har lukket for gæster, men mange af dem tilbyder takeaway.

Få eller ingen kunder i løbet af en dag kan ingen leve af. Hvis ikke vi står sammen om at støtte op om det lokale handelsliv, risikerer vi, at nogle af de butikker, restauranter, frisører og andre små selvstændige erhvervsdrivende ikke er her mere på den anden side af denne corona-tid.

Vi ved alle, hvilken værdi et varieret handelsliv har for en by og en kommune, hvordan det skaber puls og fælles oplevelser. Derfor vil jeg gerne opfordre dig til at handle lokalt – og gøre det nu.

Min opfordring er ikke at gå shop-a-amok eller at tilsidesætte de sundhedsmæssige anbefalinger i forhold til at gå ud. Men køb fødselsdagsgaven til din mor nu, selvom hun måske først fylder år - som min - i slutningen af april eller senere på året. Det gjorde jeg selv torsdag i en lokal butik.

Hvis du er på arbejde i disse tider, er der måske plads til at købe takeaway til frokost – det har vi i huset gjort nogle gange den seneste uge, de få af os, der ikke sidder på hjemmekontor. Og selvom en konfirmation er udskudt, kan man godt købe gaven nu.

Tænk kreativt – hvordan kan du ved at handle nu være med til at sikre handels- og restaurationslivet i en svær tid og hjælpe dem godt videre?

Overrask din kone/mand/kæreste med et gavekort til yndlingsbutikken, biografen, en koncert, eller en restaurant.

Men hov, hvad nu hvis butikken/restauranten går konkurs, så er det jo tabt, kan du med rette indvende. Ja, men vi er i en tid, hvor der både sundhedsmæssigt og i erhvervs- og handelslivet på grund af denne ekstraordinære situation kæmpes for livet bogstaveligt talt.

Hvis vi kollektivt mister troen på fremtiden og holder igen af frygt for at tabe penge, så forværrer vi en situation, der er slem nok i forvejen.

Derfor denne appel til, at vi alle aktivt sætter pris på vores handelsliv i midtbyen og i oplandet, og at vi sammen tror så meget på fremtiden, at vi investerer i den. Størrelsen på det enkelte køb er ikke det vigtigste. Vigtigst er opbakningen – og at den er der nu og igennem tiden med corona.

Der er flere måder at handle i de lokale butikker fortsat. De, der har åbent, har taget alle foranstaltninger med skilte om afstand, løbende afspritning mm. til sig, så kig gerne ind. Er du i tvivl, så giv dem et ring inden.

Du kan også se, hvilke af butikkerne har en webshop, så du kan støtte dem hjemme fra sofaen – måske ved at købe noget af forårsgarderoben, køkkengrej eller hvad du har brug for. Flere af dem bringer i disse tider også ud. Og inden længe går en fælles online markedsplads i luften.

Vi vil gerne høre om dine lokale køb – så send en email til fd@frdb.dk og fortæl, hvad du har købt lokalt i dag. Derved deltager du automatisk i lodtrækningen om præmier. Takket være gode samarbejdspartnere er vi i stand til at belønne din indsats. Lige nu er det et gavekort på 200 kroner, der er på højkant.

Vi trækker på hverdage lod blandt alle indsendte dagligt, og bliver det dit bidrag, der trækkes ud som vinder, skal du naturligvis dokumentere dit køb ved at fremvise en bon.

Der kommer en tid på den anden side af denne corona-nedlukning, hvor vi kan gå ud og leve livet i en by, der summer af liv. Men det kræver, at vi handler i dag.

Chefredaktør Mette Salling Eriksen. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Sådan deltager du

Skriv i en email til fd@frdb.dk, hvad og hvor du har handlet i dag - vi har brug for butiksnavn og beløb.

Handl lokalt og overhold sundhedsmyndighedernes anvisninger.

Vi skal have dit bidrag inden midnat for at deltage i lodtrækningen.

Du kan deltage med flere køb, blot de er foretaget i dag.

Vi trækker lod om præmier på hverdage frem til og med fredag den 27. marts.

Vi trækker lod blandt alle bidrag - vinderen får direkte besked.

Bliver dit køb udtrukket, beder vi dig dokumentere dit køb i form af en bon eller overførsel, senest fem dage efter, at du har fået besked.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

BMW elbil med 500 hk

Elbobladet

MX-30 scorer fem stjerner

Elbobladet

Fransk vintage jul

Elbobladet

Vælg te som du vælger din vin

Elbobladet

Kongehuset - fortid eller fremtid?

Annonce