Annonce
Elbobladet

Corona-kroner sikrer million-udvidelse af lokalt skyttecenter: Frivillige tager også fat

En del af skydebanen overdækkes, og det giver bedre muligheder for både elite og bredde, fortalte BPI's skytteafdelingsformand Lars Kring Mortensen og hans søn Jesper Kring Mortensen, som er træner i klubben. Foto: Klaus Madsen
Skytterne fra BPI kan fortsætte talentarbejdet under bedre forhold. Skyttecentret i Pjedsted opgraderes for to millioner kroner, som forbedrer skydebanen og sikrer nye omklædningsmuligheder.
Annonce

Pjedsted: BPI's skyttecenter står foran en opgradering på to millioner kroner.

Det blev offentliggjort onsdag ved et pressemøde i skyttecentret, som blev indviet for 12 år siden. Centret ligger ved Pjedsted Stadion. Nu venter et markant løft, som kommer i anledning af Fredericia Byråds ekstraordinære investeringer i anlæg under coronakrisen.

- Det er flot, at vi i Bredstrup-Pjedsted har en forening med så store talenter, og som er så veldrevet. Vi er meget stolte over de talenter, I skaber. Derfor er vi glade for muligheden for at investere to millioner kroner i bedre faciliteter her, sagde borgmester Jacob Bjerregaard (S), da planerne blev præsenteret i BPI's Skyttecenter.

Han understregede, at det var en stor fordel for de lokale skytter, at planerne lå klar i skuffen. Det er nemlig et krav, at anlægsprojekterne kan gøres færdige i 2020, hvor anlægsloftet er suspenderet.

Vi er glade for, at der i år tilføres mange millioner kroner til idrætsfaciliteter i kommunen. At nogle af pengene går til jeres projekt er både godt og velfortjent, sagde Nils Skeby, formand for Fredericia Idrætsråd
Annonce

50 meter bane overdækkes

BPI skytteafdelings formand Lars Kring Mortensen og hans søn Jesper, som er klubbens talenttræner, præsenterede planerne:

Fra BPI's udendørs skydeanlæg bygges en 16 meter lang overdækning af klubbens 50 meter bane. Dermed bliver der bedre træningsfaciliteter i årets kolde måneder. Der bliver udvidet med en bane til indendørs skydning på 10 og 15 meter.

En vold i skydebanens ene side fjernes, og her bygges et nyt rum med omklædnings- og fitnessfaciliteter. Planerne har været to år undervejs.

- Vi får mulighed for et bedre træningsmiljø, konstaterede talenttræner Jesper Kring Mortensen, som fortalte at der med den nye overdækning bliver mulighed for at dele anlægget op, så eliteskytter også kan træne 50 meter skydning året rundt.

- Det er et projekt, hvor frivillige er klar til at yde en del. Al isolering indvendigt regner vi med, at frivillige skal løfte, så økonomien i projektet skal holde, sagde Jesper Kring Mortensen.

Værdien af det frivillige arbejde i det kommende projekt svarer til en halv million kroner, vurderede Lars Kring Mortensen.

Annonce

Medlemmer fra et stort område

Der er cirka 110 medlemmer i Bredstrup-Pjedsted Idrætsforening, som ikke kun trækker medlemmer fra Fredericia, men også fra Vejle, Sydfyn, Billund og Aarhus.

BPI's arbejde med talenter er i forvejen anerkendt, og skyttecentret har status af talentcenter i Region Syd. Opgraderingen af faciliteterne giver nye muligheder.

- Jeg tror på, at vi med forbedringerne kan tiltrække flere medlemmer, sagde Jesper Kring Mortensen.

Planerne har ligget klar i et par år. Og nu er muligheden opstået for at udvide BPI skyttecentret på Pjedstedvej. Skytteafdelingens formand Lars Kring Mortensen præsenterede planerne sammen med sønnen Jesper, som er cheftræner i klubben. Foto: Klaus Madsen
Annonce

Sørger I for udsolgt?

Den lille landsbyklub er allerede en stor faktor i den danske skytteverden. Næstformanden for kultur- og idrætsudvalget, Christian Jørgensen (V) var også klar med ros til BPI.

- Det er ikke den mest hypede sportsgren i medierne. Men det er en stor glæde, at vi kan hjælpe jer med en så stor investering. Det er positivt, at I selv byder ind med arbejdstimer i projekter, og så kan jeg godt lide, at I både sigter på bredden og eliten, sagde Christian Jørgensen, som med et glimt i øjet bad om en tjeneste retur.

Én kilometer fra skyttecentret i Pjedsted ligger nemlig en række byggegrunde på Sivvænget.

- Jeg regner med, at I med jeres netværk sørger for, at der bliver udsolgt i 2020, sagde Christian Jørgensen.

To politikere fra Fredericia Byråd var med til at præsentere nyheden om to millioner kroner udvidelsen af BPI's skyttecenter. Borgmester Jacob Bjerregaard (S) og Venstres Christian Jørgensen (yderst til højre) ses her med Lars og Jesper Kring Mortensen fra Bredstrup-Pjedsted Idrætsforening. Foto: Klaus Madsen
Formand Lars Kring Mortensen og træner Jesper Kring Mortensen spiller begge vigtige roller i skytteafdelingen i Bredstrup-Pjedsted Idrætsforening. De glæder sig over, at en del af klubbens 50 meter bane nu bliver overdækket. Foto: Klaus Madsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

På den 2. side: Går du med maske?

Annonce