Annonce
Elbobladet

Corona påvirker børneteater: Små skal nok sidde mere stille til juleforestilling

Når Teater Malstrøm viser sceneudgaven af DR's børnetime-klassiker om "Sonja fra Saxogade" for børn og familier op mod jul, bliver det med restriktioner på grund af corona, og det synes måske svært for de mindste tilskuere at forstå. Sonja forstod heller ikke altid de voksne. Her er hun (desværre netop afdøde Sonia Maria Sander) med mor Norma (Jytte Abildstrøm) og  mors ven Frede (Freddy Fræk) på Bornholm i 1969. Arkivfoto: Kurt Petersen, Ritzau Scanpix
Når Sonja fra Saxogade spiller i pakhus fra 20. november til 13. december, går det ikke, at ungerne slænger sig for tæt på hinanden.

Fredericia: Ungerne kommer til at sidde lidt mere disciplineret i år, når Teater Malstrøm inviterer til børne- og familieforestilling om "Sonja fra Saxogade" fra 20. november til 13. december.

Den helt nye lokalt skabte teaterversion af DR's børnetime-klassiker fra 1960'erne indbyder - ligesom de øvrige års børne- og familieforestillinger i Det Bruunske Pakhus - til børn på madrasser helt tæt på scenen. Så de kan følge rigtigt med.

I år sætter corona dog sine begrænsninger.

- Ja, det bliver sværere i år, og vi er ved at finde en løsning, siger leder af Teater Malstrøm, Martin Bach Sørensen, til Fredericia Dagblad.

Om de mindste skal sidde stille på numsen på en stol hele tiden, eller om man på anden måde kan dele gulvet lidt op, vides endnu ikke.

Der er også kun plads til 60 tilskuere ad gangen mod normalt 100 i pakhuset.

600 har set burlesque

Det samme er tilfældet med den igangværende repremiere på "Burlesque - The Time Machine", som måtte indstilles efter bare tre forestillinger i foråret. Den nye udgave af det farverige og satiriske show med sang, dans, kostumer og erotiske pikanterier løber til 24. oktober.


Ja, det bliver sværere i år, og vi er ved at finde en løsning.

Martin Bach Sørensen, leder af Teater Malstrøm


Der tages særlige forholdsregler til både Burlesque og Sonja, fortæller Martin Bach Sørensen:

- Vi har bordservering i stedet for folks tur ind i baren. Der er selvfølgelig håndsprit, og personalet har visir på. Blandt andet påklæderskerne.

- Skuespillerne kommer heller ikke ud blandt publikum bagefter, forklarer han:

- Men det er gået fint nok, og der har været udsolgt fire-fem gange. I alt 600 har nok været inde og se showet, vil jeg tro.

"Burlesque - The Time Machine" spiller torsdage, fredage og lørdage.

Annonce
Annonce
Elbobladet

Mystisk musikvideo fra Fredericia

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Hun var SÅ forsigtig, men endte alligevel med at smitte hele familien: Nu advarer Gitte alle andre mod at lade corona-paraderne falde

Elbobladet

Arkana kommer til sommer

Elbobladet

Venner er gået sammen om at åbne tattoo-butik: - En fælles arbejdsdag er bedre end en dag derhjemme

Elbobladet

På den 2. side: Klar, parat, spis

Annonce