Annonce
Elbobladet

Den største sponsorgave i mange år: Fredericia-virksomhed giver 111.000 kroner til velgørende og frivillige projekter

Fabrikschef Carsten Maribo Andreasen (til venstre) glæder sig over, at Ball donerer 111.000 kroner til Frivilligcenter Fredericia ved daglig leder Louis Lindholm.  Foto Peter Friis Autzen
Fredericia Frivilligcenter kan udvide flere af sine projekter efter at have modtage sin største sponsor-donation i årevis.
Annonce

Fredericia: Louis Lindholm var nær faldet ned af sin stol, da han så tallet på skærmen: 15.000 euro - svarende til cirka 111.000 kroner.

Han er leder af Frivilligcentret, som huser adskillige foreninger og frivillige projekter til hjælp og støtte for mange i Fredericia. Sponsorater er ikke hverdag, men heller ikke helt usædvanlige. Bortset fra sponsoratet, der denne dag tikkede ind fra dåse-producenten Ball.

- Det er det største sponsorat, vi har fået i.... Ja, i hvert fald i flere år, siger Louis Lindholm og tænker tilbage.

- De penge kommer til at gøre en kæmpe forskel, siger han med et smil.

Også fabrikschef Carsten Maribo Andreasen fra dåsefabrikken Ball smiler. Han glæder sig over at kunne støtte centrets tiltag, og han fryder sig over at høre, hvor langt beløbet kommer til at række i de sparsommelige centers arbejde.

- Det er bare super. Vi forsøder tilværelsen for nogle mennesker, der ikke har det for let, siger han og forklarer, at Balls velgørenhed stammer fra en overordnet beslutning udløst af firmaets forholdsvis problemfri rejse gennem coronatiden og samtidig et ønske om at gøre noget godt for lokallivet i de byer, den verdensomspændende koncern arbejder i.

- Det fremmer medarbejdernes stolthed, når de kan se, at firmaet ikke kun er ude efter cool cash, men også engagerer sig, når vi kan. Idéen her kom faktisk fra medarbejderne. Måske nogle af dem kender huset her, det ved jeg ikke, siger han.

Annonce

Skjult virksomhed med engagement

Ball er verdens største producent af aluminiumsdåser til øl og læskedrikke. På verdensplan har de godt 19.000 ansatte. Fabrikken i Fredericia fremstiller årligt cirka to milliarder dåser, har 161 ansatte og ligger "skjult" bag bryggeriet. Indtil 2016 hed den Rexam.

Donationen til Frivilligcentret er langt fra første gang, virksomheden engagerer sig i lokallivet.

Det skal pengene bruges til

Fredericia Frivilligcenter huser et stort antal foreninger og frivillige projekter. Hvert år er 9.000 mennesker gennem huset, oplyser leder Louis Lindholm.

Opgørelser viser, at 2.200 fredericianere aldrig eller næsten aldrig har nogen at snakke med. Og det lokale ensomhedstal er højere end landsgennemsnittet.

Blandt andet derfor skal de 111.000 kroner fra Ball bruges på projekter, der arbejder for at hjælpe mennesker ud af ensomhed hjælper dem til at opsøge sociale sammenhænge, de ellers ville mangle.

Specifikt vil tre projekter få gavn af sponsorpengene:

  1. Café Mød Hinanden vil blive startet op til efteråret, hvor kaffe, kage, hygge og både ansatte og frivillige til stede skal nedbryde ensomhed.
  2. Grow Your Life er et projekt for mennesker med funktionsnedsættelse eller handicaps, som mødes til socialt samvær og fællesskab. Primært i aldersgruppen 18-40 år. Projektet drives i samarbejde med kommunen.
  3. Særlig Søndag er for blandt andre beboere på kommunens bosteder. De arrangerer udflugter - nogle gange biografture, dage med levende musik, guidede ture og meget andet.

- Vi har samarbejdet med 5.klasser på Fjordbakkeskolen og med gymnasiet omkring deres fokus på karriere i erhverv og industri. Og det har vi været rigtig glade for. Så selvom vi ikke har så store armbevægelser og måske ligger lidt gemt af vejen, er vi altså på banen, siger Carsten Maribo Andreasen.

Den store donation er udtryk for, at Ball på verdensplan har besluttet at bruge fem millioner dollars på velgørenhed i de områder, koncernen har arbejdspladser.

- Vi er sluppet ret nådigt gennem corona-krisen, så vi har besluttet at hjælpe lidt rundt omkring. Først deles 2,5 millioner dollars ud - og der er pengene her til Frivilligcentret udtryk for den fredericianske andel af puljen. Resten kommer i anden omgang, siger fabrikschefen.

Donationerne uddeles efter en godkendelseprocedure, der styres fra hovedafdelingerne i USA og Storbritannien - men altså har sit afsæt i de lokale tanker og projekter.

Det var Ball, der henvendte sig til Frivillighedscentret og efterfølgende hjalp med ansøgningsprocessen.

Undervejs i processen blev der aldrig talt om beløb, så derfor var det en overraskelse for Louis Lindholm at se de 111.000 kroner på centrets konto.

Grow Your Life, som tager initiativ til nye fællesskaber for handicappede, er blandt de projekter, der får glæde af pengegaven fra Ball. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Elbobladet

Facelifted Crossland uden X

Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Brudekjole-kreatør har vokset sig for stor til nuværende lokaler og flytter ind på Axeltorv

Elbobladet

Et øjeblik: Holder stenen øje?

Elbobladet

Stolt borgmester: Fredericia kan kalde sig Danmarks mest nyskabende handelsby

Elbobladet

Octavia plug-in til 299.995 kroner

Elbobladet

Et øjeblik: Spring ud og fald ned

Elbobladet

Foredrag: 100 er det nye sort

Annonce