Annonce
Elbobladet

Drømmen går i opfyldelse: Fredericia-band skal spille på Copenhell

Lifesick er (fra venstre): Trommeslager Jeppe Løwe, guitarist Nicolai Lindegaard, sanger Simon Shoshan, bassist Jeppe Frausing og guitarist Nikolai Lund. Foto: PR
Det bliver deres største koncert til dato, når de indtager scenen på Danmarks største metalfestival. Bagefter venter en Europaturné.
Annonce

Fredericia: De fem medlemmer af bandet Lifesick gik rundt med et saligt smil fra morgen til aften, da de for nylig fik besked om, at de havde landet karrierens foreløbigt største koncertjob. De skal spille på Copenhell, den store metalfestival, der hver juni trækker over 25.000 mennesker til Refshaleøen i København.

Beskeden kom i form af en mail, der med det samme startede en kæde af opkald mellem de fem band-medlemmer. Smilene har siden da holdt i flere uger. Torsdag offentliggjorde festivalen så årets program, og Lifesick kunne afsløre den hemmelighed, de havde glædet sig til at fortælle.

- Copenhell har været en drøm, siden vi startede bandet i 2014. Copenhell er noget af det største, det giver mening at drømme om, når man som os spiller en blanding af hardcore og metal, siger Nikolai Lund, der er guitarist i Lifesick.

Beskeden fra Copenhell var formuleret som et spørgsmål.

- De skrev "hvordan går det?" og "har I lyst til at spille her på festivalen?". Den slags vender vi altid sammen i bandet, men det tog ikke så lang tid, siger Nikolai Lund.

Der var ingen tvivl om, at fredericianerens svar var et rungende ja.

- Det var svært at være i sig selv at bare begejstring. Så selvfølgelig sagde vi ja.

Copenhell har været en drøm, lige siden vi startede bandet.

Nikolai Lund, Lifesick

Annonce

Ny udfordring

Bandet holder til på Ungdommens Hus i Fredericia, og her er de allerede i gang med at lægge planer for festivalkoncerten, der på flere punkter bliver noget andet, end de er vant til.

- De fleste koncerter i vores genre er ret intime og på mindre spillesteder. Publikum er stort set i øjenhøjde med os og altid så tæt på, at vi kan røre ved hinanden - og folk kan springe op på scenen for at synge med i mikrofonen. På Copenhell er scenen højere og større. Så det bliver en anden måde at optræde på, og det er vi allerede begyndt at forberede, siger Nikolai Lund.

Bandets hidtil største publikum har været på små 300 mennesker. Copenhell har tre scener, hvor selv den mindste har kapacitet til et publikum på flere tusinde.

Nikolai Lund vil ikke afsløre, hvilke nye tricks det altid energiske band vil trække op af hatten. Men han lover, at det bliver godt.

- Vi skal jo ikke lave om på os selv, bare fordi stedet er stort. Men det her bliver vores første optræden på en stor, udendørs festivalscene, og det bliver en spændende udfordring at komme ud over sådan en stor scenekant.

Annonce

Europa venter

Efter Copenhell tager Lifesick på Europa-turné. Endnu er detaljerne ikke på plads, men bandet har erfaring med at rejse rundt mellem små og engagerede spillesteder.

Det er hårdt arbejde og ikke for sarte sjæle at kæmpe sig opad og fremad indenfor hardcore-musik. Koncerterne er en voldsom energiudladning, og som musiker i en forholdsvis smal genre får man ikke meget forærende i form af indkvartering og lignende. Men sammenhold og kærlighed til musikken gør, at bandet alligevel har været afsted på flere turnéer.

I 2017 blev de håndplukket af den amerikanske hardcore-legende Harley Flanagan til at turnere Europa sammen med ham og hans band. Siden har udenlandske pladeselskaber og musikfolk haft øje for det fredericianske band.

Da bandets andet album "Swept in black" udkom i november 2018, kastede det anmelderros af sig. Blandt andre Ekstra Bladets berygtede Thomas Treo, der omtalte dem som et band i genrens top herhjemme og betegnede dem som "ganske forrygende".

Nikolai Lund under en koncert. Foto: Lifesick
Nicolai Lindegaard under en koncert. Foto: Lifesick
Simon Shoshan i forgrunden for Lifesick live. Foto: Lifesick
Annonce
Annonce
Elbobladet

Fredagsjam på Tøjhuset genopstår

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Ugens hund: Debbie elsker eventyr

Annonce