Annonce
Elbobladet

Efter meget debat: Genbrugspladsen på Industrivej genåbnet trods rotte-indtog

Der var mandag morgen lagt op til fem-seks biler ad gangen på Industrivej. Personalet holder øje med, hvordan folk fordeler sig og tager bestik derfra. Der kan ikke afleveres haveaffald, fordi pladsen til det er blevet udnyttet til at fordele containerne på. Haveaffald skal fortsat til Vejlbyvej eller nu også Bundgårdsvej. Foto: Søren Gylling.
Havde man spurgt de ansatte, måtte genåbningen af genbrugspladsen på Industrivej gerne have ventet, til der var styr på et pludselig opstået problem med rotter i kontorer og mandskabsrum. Men efter kritik og pres blev porten åbnet klokken 10 mandag. Efter 30 minutter var pladsen tom.
Annonce

Fredericia: Efter et massivt pres blev genbrugspladsen på Industrivej mandag formiddag genåbnet, men havde man spurgt de ansatte, måtte det godt have ventet lidt.

- Der er lige opdaget, at der er rotter i vores kontorbygning og mandskabsrum - heldigvis ikke i omklædnings- og baderummet. Men det skal der styr på., og så havde det måske været rart, hvis vi kunne have ventet med genåbningen. Det tror jeg, folk ville have haft forståelse for, siger Marianne Andersen, efter de første trailere er ved at være tømt på pladsen.

Skadesservice var på stedet, hvor rotterne blandt andet havde bidt ledningsnettet i stykker, så porten ikke kunne lukkes. Affaldschef Vibeke Hviid havde sikret, at personalet kunne opholde sig trygt i en lejet mandskabsvogn fra Mobilhouse.

- Men ja, det problem dukkede så op hen over natten, og det måtte vi løse. Det får vi styr på, og nu var beslutningen meldt ud om, at vi åbnede, så det gjorde vi, forklarer Vibeke Hviid.

De seneste dage er tomme containere blevet kørt til Industrivej, hvor området til haveaffald er blevet fyldt med de ekstra containere, så der kan sikres god afstand mellem folk.

- Vi vurderer løbende, hvor mange der kan være inde på pladsen. Jeg vil tro mellem fem og ti, men vi har vagt på, som kommer til at styre det, siger hun.

Klokken 10 holdt fem-seks biler i kø for at komme ind. En halv time senere var køen væk, og pladsen tom for biler og trailere.

- Det har nærmest lydt som om, vi ikke ville arbejde. I begyndelsen blev vi sendt hjem, men efter der blev genåbnet, har vi været på Bundgårdsvej, hvor vi har arbejdet i to skift.

Marianne Andersen - ansat ved Affald og Genbrug

Annonce

Kritik har ramt

Der har været kritik fra flere politikere og borgere af, at genbrugspladsen på Industrivej ikke genåbnede samtidigt med pladsen på Bundgårdsvej, og det har ramt de ansatte, konstaterer både Vibeke Hviid og Marianne Andersen.

- Det har nærmest lydt, som om vi ikke ville arbejde. I begyndelsen blev vi sendt hjem, men efter der blev genåbnet, har vi været på Bundgårdsvej, hvor vi har arbejdet i to skift, fortæller Marianne Andersen, som også har svært ved at forstå, at den debat skulle fylde så meget i forhold til alvoren i corona-krisen.

Vibeke Hviid har kun ros tilovers for de ansatte for at have ydet en kæmpe indsats, siden pladserne genåbnede 31. marts.

- De har fået det til at glide virkelig flot. Der var pres på, lige da vi genåbnede, og så har der været nogle spidsbelastninger undervejs. Vi har haft udvidet åbningstiden, så man kunne komme fra klokken 8 om morgenen, men det er altså de færreste, der har udnyttet det, siger Vibeke Hviid.

Både hun og Marianne Andersen vurderer, at de besøgende på Bundgårdsvej generelt har taget ventetiden pænt.

- Vi har fået et smil, og folk har været glade, siger Marianne Andersen, mens Vibeke Hviid kun har en enkelt dårlig episode i erindringen.

- Da vi havde rimelig lang kø, var der en enkelt, som simpelthen kørte ud af køen og rundt om pladsen og læssede affald af bag ved pladsen. Vi nåede desværre ikke at få et registreringsnummer, og vi kunne ikke finde noget, der kunne identificere ham, siger hun.

Annonce

Fin service

Gitte Lyager Ryan og Mette Lorentzen dirigerer bilisterne ind fra Industrivej efterhånden, som andre forlader pladsen.

- Vi holder øje med, hvordan de fordeler sig, så vi er sikre på, at folk ikke kommer til at stå for tæt, siger Mette Lorentzen.

Ægteparret Johan og Marie Pedersen er de første til at blive lukket ind. De har afventet Industrivej blev åbnet.

- Vi har ikke været utålmodige, men vi bor lige rundt om hjørnet, så vi har bare ventet. Vi har været en tur på Vejlbyvej med haveaffald, og det gik virkelig snildt. Der var fin service, og vi kom til med det samme, fortæller Marie Pedersen.

De har ellers benyttet kommunens ordning med storskrald, men lidt træ og metal kunne de nu selv aflevere.

Affaldschef Vibeke Hviid giver de sidste dessiner til de ansatte på Industrivej inden genåbningen kl. 10 mandag formiddag. Foto: Søren Gylling
Ægteparret Johan og Marie Pedersen fik som de første adgang til genbrugspladsen og kunne tømme traileren for trykimprægneret træ og metal. Foto: Søren Gylling
Gitte Lyager Ryan havde sammen med sin kollega Mette Lorentzen sørget for, at der var ryddet pænt op og klar til at tage imod de første biler og trailere. De dirigerede trafikken, så der var sikker afstand mellem folk på pladsen. Foto: Søren Gylling
Marianne Andersen har sammen med kollegerne fra Industrivej været udstationeret på Bundgårdsvej, siden pladsen genåbnede. De ansatte har følt sig ramt af kritikken over, at Industrivej ikke også genåbnede. Hun havde gerne set, at man havde ventet lidt endnu med at åbne porten, for der er lige konstateret rotter i kontorbygningen. Foto: Søren Gylling
Under ti biler holdt i kø mandag morgen klar til at tømme trailere. Af hensyn til trafikflowet kan bilisterne kun dreje til højre ind på pladsen. Foto: Søren Gylling
Rotterne har haft frit spil og har bidt kabler over. Det betød, at der var knas med at åbne og lukke porten. Foto: Søren Gylling
Der er stadig god plads i containerne på Industrivej. Hvordan presset bliver de kommende dage og næste weekend, afventer de ansatte. Foto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Fem planter der giver pangfarver i haven

Elbobladet

Se fotos: Solopgang ved Lillebælt

Elbobladet

Renault vækker kultbil til live

Elbobladet

Et øjeblik: Den meget nære nabo

Annonce