Annonce
Elbobladet

Elever dystede mod lærere og borgmestre: Viste skills i at samle tøjstativ og folde servietter

Vinderne af dagens dyst blev (fra venstre) borgmester Jacob Bjerregaard (S), direktør på EUC Lillebælt Lars Middelboe, regionsrådsmedlem Carsten Sørensen (DF) og formand for Trekantområdet Jens Ejner Christensen (V). Foto: Søren Gylling
EUC Lillebælt varmede mandag op til DM i Skills i 2021 med en lille dyst i en række alsidige håndværksdyder. Formålet er at skabe opmærksomhed på faglært arbejde og få flere unge til at vælge den karrierevej.
Annonce

Erritsø: Dybt koncentrerede, og efterhånden som strabadserne skred frem, med en smule sved på panden kæmpede elever, lærere, borgmestre og andet godtfolk med at samle tøjstativ, folde servietter og skrue en taburet sammen.

Ganske overraskende var det borgmestrene Jens Ejner Christensen (V) og Jacob Bjerregaard (S), regionsrådsmedlem Carsten Sørensen (DF) og direktør på EUC Lars Middelboe, der løb med sejren. Begge borgmestre havde indledningsvist sagt, at de forventede at få baghjul af de unge mennesker fra IBC, EUC Lillebælt og Social- og Sundhedsskolen.

Det var da også skolernes faglærere, der lagde stærkt fra land med en føring, men servietterne voldte dem vanskeligheder at få foldet, så de blev overhalet af elever fra både EUC og Social- og Sundhedsskolen, inden holdet med borgmestrene i en uventet slutspurt fik samlet taburetten i en sådan fart, at de tog førstepladsen.

Skills-dyst

Mandag dystede seks hold i at samle en taburet, folde servietter, lave et tøjstativ og samle kobberrør.

Vinderne blev Jacob Bjerregaard, Jens Ejner Christensen, Carsten Sørensen og Lars Middelboe.

Nummer to blev EUC Lillebælts hold med Rasmus Rask Jensen (tømrer), Mikkel Holm (elektriker), Frederik Rosenkvist (tømrer) og Benjamin Askholm (procesoperatør).

Tredjepladsen gik til Social- og Sundhedsskolens studerende, der alle læser til pædagogisk assistent: Linea Nielsen, Lærke Rysse, Mikkel Eriksen og Peter Langer.

MesseC skal 4.-6. februar 2021 danne ramme for de landsdækkende konkurrencer for erhvervsskoleelever DM i Skills. Håbet er, at besøgstallet bliver så højt, at man kan overgå besøgstallet på 70.000 gæster i København tidligere i år.

Annonce

Stolthed over faget

Foruden at skabe stolthed over faget er DM i Skills' formål også at få flere unge til at vælge erhvervsskolerne til. Der er nemlig mangel på arbejdskraft inden for mange faglærte fag - blandt andet her i Trekantområdet. Der er dog flere og flere unge - og deres forældre - som begynder at få øjnene op for mulighederne i erhvervsuddannelserne.

- Flere og flere ser, hvordan man med stolthed kan gå ind i sit fag og være med til at bygge Danmark op, sagde borgmester Jacob Bjerregaard (S) inden dysten, og hans borgmesterkollega Jens Ejnar Christensen (V) fra Vejle, der også er formand for Trekantområdet nævnte, at der bliver lagt mange kræfter i at promovere Trekantområdet som Danmarks produktionscentrum.

- Vi har flere industriarbejdspladser end landets tre største byer tilsammen, sagde han blandt andet.

Social- og Sundhedsskolen tog tredjepladsen. Det klarede eleverne (fra venstre) Lærke Rysse, Linea Nielsen, Peter Langer og Mikkel Eriksen. Foto: Søren Gylling

Derfor er der stor fokus på at få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse - også i Region Syddanmark.

- Manglen på faglærte, tekniske og digitale kompetencer koster danske virksomheder innovationskraft, produktivitet og international konkurrenceevne, sagde regionsrådsmedlem Carsten Sørensen (DF).

For at give de ældste elever i folkeskolen indsigt i, hvad en erhvervsuddannelse er, har Region Syddanmark bevilliget tre millioner kroner til konkurrencen "I got skills 2021" for alle landets ottende klasser. Finalerne bliver afviklet til DM i Skills i MesseC næste år.

Fredericia er vært for DM i Skills 4.-6. februar 2021. Formålet er at skabe stolthed over de mange fag og lokke flere unge til at tage en erhvervsuddannelse. Foto: Søren Gylling
Den første opgave var at samle et tøjstativ og hænge fem t-shirts på bøjler. Foto: Søren Gylling
Per Hansen (til højre) fra DM i Skills havde konstrueret dysten, hvor han også fungerede som dommer og løbende kommenterede, hvilket hold der lå i førertrøjen. Foto: Søren Gylling
DM i Skills bliver holdt i MesseC, og i øjeblikket planlægges arrangementet ud fra, at der ingen corona-restriktioner bliver. Hvis der kommer nogen, vil de blive indført, når arrangørerne kender dem. Foto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

På den 2. side: Går du med maske?

Annonce