Annonce
Elbobladet

Esporthold rykker til Fredericia: Åbner netcafé ud mod torv

Andreas Elversøe, Peter Bech og Lasse Hansen glæder sig til at slå dørene op for Fredericias nye netcafé, Gameplay by Masonic, der bliver hjemsted for esportsholdet Masonic. Klubbens logo ses i øvrigt på både væg og tøj her. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind
Når restriktionerne tillader det, åbner der en netcafé i Jyllandsgade ved Axeltorv. Bag computerspilscaféen står et esporthold, som samtidig rykker til Fredericia.

Fredericia: Flere computere står linet op på borde på førstesalen i Jyllandsgade 59. I stueetagen holder Garage Burgerbar til, men ejendommens tre øvrige etager skiller sig markant ud - eller det kommer de i hvert fald til.

For tiden arbejdes der på at gøre første- og andensalen klar til gaming, så internetcaféen Gameplay by Masonic kan åbne, når myndighederne tillader det.

30 gamer-computere får deres plads på førstesalen, mens der på andensalen bliver to rum med hver otte computere. Her kan esporthold leje sig ind og tage på træningslejr, ligesom andre brugere kan benytte sig af computerne, som har en lidt højere timepris end caféens andre pc'ere.

Annonce

- Det bliver ofte en lidt skrabet model på netcaféer, men sådan er det ikke her, for det skal være en attraktion for hele familien. Det er ikke den type netcafé, nogle måske kan huske fra for 20 år siden. Det er hightech, siger Peter Bech.

I øjeblikket bliver der drukket en del cola under opbygningen. Grafittivæggene er der dog kommet styr på som her på anden sal, hvor udsmykningen her er inspireret af League of Legends-universet. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind

Sammen med Andreas 'blaq' Elversøe, Lasse Hansen og Eltaf Abbasi viser han rundt i lokalerne. De er alle en del af virksomheden og det semiprofessionelle esportshold Masonic, der er blandt landets bedste i computerspillene Counter Strike: Global Offensive (CSGO) og League of Legends (LoL).

Begyndte med et møde

Masonic blev startet i april sidste år. Her var de fire førnævnte og andre fra gamingmiljøet samlet til et møde i fæstningsbyen, hvor de blev enige om at starte et esporthold.

I den første tid har virksomheden haft adresse på Frederiksberg, hvor Eltaf Abbasi driver netcaféen Good Game, men fremadrettet bliver Masonics tilhørssted på netcaféen i Fredericia.

- Næsten uanset hvor man kommer fra i landet, tager det maks lidt over to timer i transport for at komme hertil, så logistikmæssigt er det vildt godt at placere sig midt i det hele, forklarer Lasse Hansen, der selv har brugt to timer og et kvarter på turen fra København.

Masonics CSGO-hold (billedet) er en del af landets bedste række, Elgiganten Ligaen, hvor de ligger blandt slutspilspladserne. På listen over danskbaserede hold, som findes på hjemmesiden dust2.dk, ligger Masonic nummer otte. I LoL er holdet også en del af eliten på landsplan og har senest vundet DM-sølv, hvor landets bedste hold dog ikke deltog. PR-foto

Det samme har Andreas Elversøe, der er kommet til byen fra Aalborg.

- Der er nogle lokale kræfter samt et stort engagement og lyst til esporten i Fredericia Esport, og det, tror jeg, er vigtigt for, at vores vision kan leve. Vi kan give en hel del til en masse mennesker, som følger vores hold, siger han.


Torvet giver enormt store muligheder, og vi håber på at kunne skabe noget liv på torvet på sigt, når restriktionerne tillader der.

Andreas Elversøe, Masonic


Særligt placeringen ud mod Axeltorv passer perfekt for netcaféen og Masonics planer.

- Torvet giver mange forskellige muligheder, og vi håber på at kunne skabe noget liv på torvet på sigt, når restriktionerne tillader der, forklarer Andreas Elversøe.

Annonce

App og ubemandet

Masonic og Gameplay by Masonic bliver drevet under hvert sit cvr-nummer, men får alligevel tæt relation.

På papiret er det Eltaf Abbasi, som er ejeren af netcaféen, men den titel lægger han ikke meget i. I stedet vil han hellere tale om visioner for netcaféen, der adskiller sig fra det, man kender.

Til dels ligger den ovenpå et spisested, hvor man kan bestille mad fra, når sult og tørst melder sig. Derudover bliver netcaféen ubemandet, så man enten skal hente en app til betaling af timer. Hvis ikke man ønsker at hente appen, kan man betale for sin tid på en stander. Jo mere og oftere man spiller, desto billigere bliver timeprisen i netcaféen, der som udgangspunkt får samme åbningstider som Garage Burgerbar.

Gameplay by Masonic ser store muligheder i at gøre brug af Axeltorv til store begivenheder. Blandt andet har virksomheden lavet en samarbejdsaftale med energidrik-firmaet Red Bull, der forpligter sig til at aktivere brugerne fire gange årligt. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind

Eltaf Abbasi er spændt på, hvordan brugerne tager imod det nye koncept. Han ser samtidig store fordele i måden at tilknytte folk.

- Det er et koncept, der ikke er prøvet før, men det er også noget, der kan gøre forretningen mere profitabel og tilgængelig. Vi kan kommunikere med vores kunder, og det er en mangelvare på netcaféer, siger han og tilføjer:

- Der er flere netcaféer, som har mange tusinde brugere, men kun har kontakt med brugerne, når de er på caféen. Ved at tilknytte brugerne på den måde, vi kommer til, kan vi gøre dem opmærksomme et halvt år i forvejen, når vi planlægger store begivenheder på torvet.

Annonce

Et gamerparadis

Foruden computerne på første- og andensalen, hvor man kan udover CSGO og LoL kan spille en række nye spil, er tanken, at der på sigt bliver virtual reality-spil, simracing - bilspil i en simulator - og Playstation i en mindre del af ejendommen.

Også tredjesalen, der fungerer til beboelse, får et særligt udtryk. Her er tanken nemlig at skabe en lejlighed, hvor esporthold, gamere, turister og andre kan overnatte.

- Vi pønser på at åbne op for et gamerparadise, så folk kan booke sig ind via Airbnb i de perioder, hvor der ikke sker så meget på esport-fronten. Skulle jeg selv til et andet land, og der var mulighed for et overnatningssted med gode gamerfaciliteter, så havde jeg personligt foretrukket det, pointerer Peter Bech, der er fra Fredericia og er en del bestyrelsen i Fredericia Esport.

Annonce

Fredericia som hjemmebane

Fredericia Esport har dog ikke noget direkte med Masonic og netcaféen at gøre.

- Men vi håber, at vi kan gøre afstanden mindre mellem vores atleter og byens unge, som godt kan lide esport og gaming, fordi de kan komme helt tæt på holdet og følge det her, forklarer Andreas Elversøe, der selv er én af fem spillere på CSGO-holdet.

Tanken er nemlig, at netcaféen bliver hjemmebane for Masonic, som har unge spillere rundt om i landet og arbejder med at udvikle talenter i samarbejde med blandt andet efterskoler.

- De fleste esportsorganisationer kæmper med at skabe engagement imellem fans og holdet, og der er det nemmere, hvis man har et lokalt tilhørssted. Så vi håber på at kunne få en større relation til de lokale her i byen, siger Lasse Hansen.

Det er på første, anden og tredje sal i Jyllandsgade 59 (ejendommen midtfor), at Gameplay by Masonic har lejet sig ind. Indgangen bliver gennem Garage Burgerbar, hvor en trappe midt i restauranten forbinder spisestedet med netcaféen. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind

Esportholdet i CSGO og LoL har ganske vist ingen lokale blandt de i alt spillere i CSGO og LoL, men head of LoL, der kan sammenlignes med en manager i fodboldens verden, er fredericianske Frederik Holst.

- Forhåbentligt kan lokale spillere på sigt blive en del af holdet, så Fredericia også er repræsenteret der, forklarer Lasse Hansen.

Han og resten af Masonic-folkene, der samlet set tæller lige over 30 personer, er spændt på, hvordan det bliver at åbne. Én ting er de dog helt enige i:

Det bliver fedt at kunne mødes fysisk igen for at spille computer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Elbobladet

Rift om vilde frø og planter

Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Ugens hund: Rollo er hypnotisør

Annonce