Annonce
Elbobladet

FC Fredericia får sin egen slagsang: Dunkende rockrytmer pisker stemningen op

Den nye slagsang, Black Incomes "Rød i sort", skal blandt andet bruges, når FC Fredericias spillere løber på banen. Som her, hvor de er på vej ind til et slag mod Viborg på Monjasa Park. Foto: Peter Leth-Larsen
Fodbold, rock og Fredericia. Det er tre ting, man kan have i blodet, og som går op i en højere enhed på Black Incomes nye slagsang for fæstningsbyens fodboldhold.
Annonce

Fredericia: Fremover bliver det til tonerne af dunkende, lokal rock, når FC Fredericias spillere løber på banen.

Klubben har fået en ny slagsang, som bandet Black Income står bag. Den hedder "Rød i sort" og byder på fan-råb, tromme-bulder og energi, der kan bruges til at piske en stemning og drive spillere frem på banen.

- Det er et fedt nummer, og spillerne glæder sig allerede til at tage sangen i brug, siger Christian Holm Johansen, der er salgsansvarlig hos FC Fredericia, og som har samarbejdet med Black Income og fanklubben Red Pride om projektet.

Hidtil har FC Fredericia benyttet sig af et Volbeat-nummer, når spillerne løber på banen. Men spillerne har efterlyst et nyt nummer.

- Den slags numre skal være fede her og nu, men skal også have en holdbarhed, så de kan bruges i lang tid. Det kan Black Incomes nummer. Helt klart, siger Christian Holm Johansen.

Han glæder sig over, at sangen - ud over at hylde FC Fredericia - er en kærlig hilsen til hele byen og dens historie. Se eventuelt lidt af teksten i faktaboksen.

Det er fedt, at fodbold og musik kan noget sammen.

Henrik Thrane, Black Income

Annonce

Kommer snart i brug

Henrik Thrane, Lars Olrik og Michael Gerstoff er tilsammen Black Income.

Trods to albums, adskillige anmelderroser og mange års erfaring i bagagen er projektet her deres første slagsang nogensinde.

- Vi blev spurgt og sagde straks ja. Og det greb hurtigt om sig. For eksempel har vi haft et kor fra fanklubben med i studiet. De gav den sgu gas! Vi har også indarbejdet lyden af fan-trommer i nummeret, så der kan spilles med fra lægterne, siger Henrik Thrane, der skriver det meste af bandets musik og tekster.

Normalt synger Black Income på engelsk, men "Rød i sort" er på dansk. Og med et omkvæd, der lægger op til fællessang.

- Fredericia er en fed by, der både har rock og fodbold i blodet. Vi er glade for at være med til at piske lidt op i begge dele. Og vi er spændte på, hvordan nummeret bliver modtaget på stadion, siger Henrik Thrane.

Sangen er disse dage ved at blive mixet helt færdig. Den vil udkomme på diverse digitale platforme og får sin ilddåb på banen, når FC Fredericia tager imod Viborg i Monjasa Park 7. marts.

Lær omkvædet udenad

FC Fredericia - vi gi'r aldrig op

Sammen kæmper vi til tops

Vi er Fredericia

Vi' fra Kongens Port

Tændt til kamp i rødt og sort

(Fra Black Incomes "Rød i sort")

Black Income har udsendt to albums. Slagsangen er deres første på dansk. PR Foto
Det fredericianske band har mange års erfaring med deres kompromisløse fuzz- og stoner-rock. Med "Rød i sort" er der lagt op til mere fællessang fra tribunerne. Arkivfoto: Ole Sejrup
Spillere og fans i skøn og energifyldt forening. Den slags kan en god slagsang hjælpe med at piske frem. Derfor glæder FC Fredericia over Black Incomes nye sang "Rød i sort". På dette arkivfoto er det FC-målmand Alexander Nybo, der jubler med fans. Foto: Mette Mørk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Elbobladet

Fællessang med afstand

Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Tur til Jelling og Albert i Vejle

Elbobladet

Jung kommer til byen

Elbobladet

Bysbarn viser fotokunst i Trinitatis

Elbobladet

Et liv i broget sammenhæng

Elbobladet

Dobbelt jubilæum i dagplejen

Elbobladet

25 år med malerbøtter og pensler

Annonce