Annonce
Elbobladet

Forhenværende Havfrue-ejer takker af: - Er uden sammenligning byens bedste værtshus

Allan Wehlast (t.h.) overtog Havfruen ved årsskiftet, men har af personlige årsager nu videresolgt bodegaen. Arkivfoto: Peter Friis Autzen
Allan Wehlast har solgt Havfruen, som har fået ny ejer fra 1. april. Selvom afskeden med værtshuset og dets personale bliver vemodig, er han glad og stolt over de fire måneder, han stod i spidsen for beværtningen.

Fredericia: Det blev kun til få måneder i spidsen for Havfruen for Allan Wehlast, som ved årsskiftet overtog værtshuset i Vendersgade.

Selvom det ved overtagelsen ikke var planen, at ejerskabet skulle blive kort, har omstændigheder gjort, at den snart forhenværende Havfruen-ejer valgte at takke ja til et købstilbud fra Henrik Jensen, som i forvejen driver Fredericia Skrot.

- Der ligger ingen mystik bag salget. Det er nogle helt private omstændigheder i min nærmeste familie, som er årsagen til, at jeg har truffet min beslutning om at sælge Havfruen. Det har intet at gøre med økonomi eller coronavirus, hvis folk måtte være af den opfattelse, understreger Allan Wehlast og tilføjer:

- Jeg har været meget glad for at eje Havfruen, samtidig med at jeg har været glad for den utrolig pæne måde, byen har taget imod mig. Selvom det er coronatid, har jeg haft rigtig meget telefonisk kontakt til personale og gæster løbende. Forleden fik jeg at vide, at stamgæsterne ville lave en coronafest, når blæsten havde lagt sig. Det fortæller meget godt historien om, hvad værtshuset betyder for de folk, som kommer her, siger Allan Wehlast, som oprindeligt kommer fra København.

Havfruen er uden sammenligning byens bedste værtshus. Folk kan mene, at det er noget, jeg skal sige, fordi jeg har ejet stedet, men jeg mener det dybt alvorligt.

Allan Wehlast, forhenværende ejer af Havfruen

Annonce

Flytter tilbage

Netop København vender Allan Wehlast tilbage til, når han er færdig med arbejdet på Havfruen. Men han vil fortsat kigge forbi Fredericia og Havfruen med jævne mellemrum.

- Havfruen er uden sammenligning byens bedste værtshus. Folk kan mene, at det er noget, jeg skal sige, fordi jeg har ejet stedet, men jeg mener det dybt alvorligt, siger Allan Wehlast.

Han sender samtidig en særlig tak til værtshusets personale.

- Jeg har haft et vildt godt og stabilt personale, og det håber jeg, at Henrik og Dorthe tager med sig. Havde jeg været fodboldtræner, havde jeg været stolt af at give holdet videre til den næste træner, lyder det metaforisk fra Allan Wehlast.

I den boldgade nævner han også samarbejdet med FC Fredericias fanklub, som et af højdepunkterne.

- Jeg fik et FC Fredericia-halstørklæde af dem og har været glad for deres opbakning. Jeg håber, opbakningen fortsætter med den nye ejer, siger Allan Wehlast.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Større batteri i A6 plug-in

Elbobladet

Kunderne var klar fra start: Julegavebyt, osetrang og støtte til butikshandlen fyldte på genåbningsdag

Elbobladet

100.000 kroner til ny kampagne: Tag trygt til Fredericia med dankortet

Annonce