Annonce
Elbobladet

Fredericia Shopping har aflyst ferieaktiviteterne i midtbyen: Opfordrer i stedet til at inspirere hinanden

Det er ikke mange handlende, der bevæger sig rundt i gågaderne for tiden, hvor størstedelen af butikkerne er tvunget til at holde lukket for kunder i butikken. Billedet her fra Gothersgade er taget tirsdag klokken 14.30. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind
Annonce

Fredericia: Med butikker, som er tvunget til at holde lukket og et forsamlingsforbud, der tillader, at man maksimalt må samles fem personer i det offentlige, kommer det næppe som den store overraskelse, at årets vinterferieaktiviteter i Fredericia Shopping er aflyst.

I slutningen af 2020 var troen på, at samfundet og flere butikker ville være åbnet igen, så her var der spæde planer om at skabe aktiviteter i bymidten.

- Tanken var dengang at lave et afterskitema, nu hvor man ikke kan komme på ski til eksempelvis Østrig, men så kom forlængelsen af restriktionerne, og så blev man enig i Fredericia Shoppings bestyrelse, at det ikke gav mening. Så nu afventer vi og giver den gas til påske, forklarer Lene Bach Jørler, der er chefkonsulent i Business Fredericia.

Blandt andet var idéen, at der skulle være snekanoner, oppustelige kælkebakker, langrend på hjul, og at man kunne lave sin egen isskulptur. Idéerne er dog lagt på is for en stund.

Annonce

Afholder malekonkurrence

I stedet opfordrer hun til, at fredericianerne er med til at inspirere hinanden. Derfor vil man på Fredericia Shoppings facebookside kunne byde ind med sine idéer.

Lene Bach Jørler kommer selv med et forslag til, hvad man kan bruge ferien på.

- Vi er beriget af, at vi har meget natur og kyststrækning i Fredericia, så der bliver forhåbentlig tid til en masse gåture med afstand. Der er også mulighed for at se belysningen ved Østerstrand, hvor man tider er mulighed for at købe ved kaffevognen. Volden og skovene er jo heller ikke mindre attraktive, fordi det er vinter, siger hun.

Hun påpeger samtidig, at der som tidligere skrevet, stadig er butikker åbne i byens handelsliv, og at de, der er nødsaget til at holde lukket, knokler i kulissen på at gøre klar til at kunne genåbne.

En lille aktivitet - fra distancen - er der dog fundet plads til i vinterferien. Fredericia Shopping afholder nemlig en malekonkurrence for børn, hvor man kan vinde gavekort til handelsstandsforeningens medlemsbutikker ved at printe og farvelægge en tegning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Elbobladet

DS udfordrer tyskerne

Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Ny butik på vej på Vejlevej: - Vi er vilde med varer, der bare er bedre

Elbobladet

De kridtede sko er klar i startblokken: Sådan forbereder de lokale butikker sig til at genåbne

Elbobladet

Fem planter der giver pangfarver i haven

Elbobladet

Se fotos: Solopgang ved Lillebælt

Elbobladet

Sympatisk Hyundai i20

Elbobladet

Renault vækker kultbil til live

Elbobladet

Tantes Have afventer spændt genåbning: - Så snart vi ved noget, kan vi sige 'go' til en masse

Annonce