Annonce
Elbobladet

Fredericia skal have guldmedalje som handelsby - melder sig på banen i konkurrence

Sommerby Fredericia er et af de tiltag, der skaber liv i midtbyen. Bordtennis, bordfodbold, gynger og andet byudstyr skaber et anderledes byliv. Foto: Mads Dalegaard
I konkurrence med indtil videre 22 andre handelsbyer vil Fredericia forsøge at vinde titlen Danmarks bedste handelsby. Der skal bygges videre på de mange nye initiativer der er skubbet i gang på baggrund af coronakrisen.
Annonce

Fredericia: Konkurrencen Danmarks Bedste Handelsby 2020 er sat i gang, og Fredericia har meldt sig på banen. Det sker som forlængelse af de mange tiltag, der i kølvandet på coronakrisen er skubbet i gang for at skabe liv i midtbyen.

Ambitionen er at vinde konkurrencen, som indtil videre har 22 deltagende byer - her iblandt nabobyerne Vejle og Middelfart. Vinderen afsløres i MesseC i oktober måned.

I en pressemeddelelse om tiltaget udtaler formand for by- og planudvalget Steen Wrist Ørts (S).

- Corona-krisen har understreget for os alle, at det er vigtigt at stå sammen og tænke nyt og skabe et bredt samarbejde mellem aktørerne for at holde liv i – og ikke mindst udvikle vores midtby. Det er et fælles ansvar at sikre, at vi har en attraktiv bymidte. Det er grunden til, at vi har nedsat et byforum, som netop skal imødegå de udfordringer, som mange handelsbyer oplever, og så Fredericia forbliver en attraktiv handelsby. Det er det, der skal bæres videre i en stærk fælles alliance.

Fredericia Shopping hilser ideen om at deltage i konkurrencen velkommen.

- Fredericia bymidte er inde i en god udvikling og er rigtig godt i gang med at få bundet midtbyen sammen med Kanalbyen. Konkurrencen om at blive året handelsby er kun med til at gøre yderligere opmærksom på, hvor mange muligheder bymidten byder på, siger Ole Mortensen, formand for Fredericia Shopping.

Annonce

Markedsanalyse følger

Udover muligheden for at vinde titlen som årets handelsby bliver der for deltagende byer lavet en markedsanalyse. Dette kan give Fredericia et fingerpeg om, hvordan midtbyen klarer sig i forhold til landets øvrige byer på en lang række parametre.


Det er et fælles ansvar at sikre, at vi har en attraktiv bymidte. Det er grunden til, at vi har nedsat et byforum, som netop skal imødegå de udfordringer, som mange handelsbyer oplever, og så Fredericia forbliver en attraktiv handelsby.

Formand for by- og planudvalget Steen Wrist Ørts (S)


Markedsanalysen vil blive lavet ud fra interviews med byens kunder, og den vil også komme med gode idéer og løsninger - inspireret af besvarelserne, som de modtager fra kunderne.

Ifølge forudsigelser fra Institut for Centerplanlægning, som står for konkurrencen, vil der i år 2030 kun være 30 handelsbyer tilbage i Danmark.

Flere initiativer er sat i søen i forbindelse med coronaen. Aktuelt voucherkampagnen og aktiviteterne i #sommerifredericia.

Annonce

Deltagerpris 11500 kroner

Indtil videre konkurrerer Fredericia med Asnæs, Herning, Holstebro, Køge, Middelfart, Nykøbing Sjælland, Næstved, Præstø, Ringe, Roskilde, Slagelse, Stege, Svendborg, Sønderborg, Tønder, Vejen, Vejle, Viborg, Vordingborg, Aabenraa og Aalborg.

Byerne konkurrerer om flere titler udover hovedtitlen: Danmarks bedste handelsby.

Deltagergebyret for Fredericia lyder ifølge Steen Wrist Ørts på 11.500 kroner, og han ser deltagelsen som god markedsføring for byen.

Vejle har flere gange vundet titlen - senest i 2018. Fredericia har deltaget før, men aldrig vundet hverken hovedprisen eller de øvrige priser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

BMW elbil med 500 hk

Elbobladet

MX-30 scorer fem stjerner

Elbobladet

Fransk vintage jul

Elbobladet

Vælg te som du vælger din vin

Elbobladet

Kongehuset - fortid eller fremtid?

Annonce