Annonce
Elbobladet

Fredericia Teater-musical nomineret til en pris: Musicalperformere på scenen igen med nominering i baghovedet

De faste skuespillere samt lidt flere stod på scenen, da Fredericia Teater i 2019 opførte musicalen "Urinetown". Det var en af teatrets mindre og meget anderledes forestillinger, som begejstrede publikum. Den er nu nomineret til en Reumert for årets musical. Her er Kim Ace Nielsen og Lars Mølsted i gang med et af forestillingens sjoveste indslag. Arkivfoto: Søren Malmose
Fire af Fredericia Teaters tidligere faste skuespillere vil den 27. juni underholde med tegnefilmshits, når Event C samler byen til årets første udendørs koncerter på Bülows Kaserne. Musicalstemmerne bliver rørt samtidig med, at de kan glæde sig over Reumert-nominering for årets musical.

Fredericia: Der er bestilt solskin over kasernegården på Bïulows Kaserne den 27. juni om eftermiddagen. Her vil fire af Fredericia Teaters tidligere faste skuespillere stå klar til at servere en stribe gyldne musicalhits fra kendte tegnefilm.

- Det bliver selvfølgelig en hel masse Disney, men også hits fra "Prinsen af Egypten" og "Anastasia", garanterer Bjørg Gamst, som sætter den musicalske cocktail sammen med teatrets tidligere producer Rob Hartmann.

Makkerparret har med succes sat musicalkoncerter op på den lille scene på Fredericia Teater i denne og sidste sæson. Flere koncerter var allerede programsat, da konkurs og corona stoppede alt.

Annonce

- Alt har ligget stille af begge årsager, men jeg har de seneste måneder arbejdet tæt sammen med Ulrich Nicolaisen for at finde en form, hvor vi kunne give fredericianerne musical igen. Vi har været begrænsede af de mange restriktioner, men nu har vi nået frem til en form, som, jeg tror, bliver rigtig god, siger Bjørg Gamst.

Del af kasernekoncert

Musicalkoncerten afvikles i forbindelse med den række af udendørs koncerter i kasernegården fra den 25. til 27. juni.

- Folk skal sidde ned til alle koncerterne. Det er nyt for de andre, men ikke for os. Der stilles scene op, og vi går i gang med at øve sammen i denne uge, og så skal vi have fundet ud af, hvordan scene og lys kan blive. Det er anderledes at synge udendørs, men hvis det bliver en lun sommerdag, som vi satser på, så er det en virkelig skøn oplevelse for alle, forventer Bjørg Gamst.

På scenen vil hun stå selv sammen med Lars Mølsted, Frederikke Viskum og Diluckshan Jeyratnam. Thomas Bay vil akkompagnere de fire.

- Han er selv uddannet fra akademiet, så vi har alle vores rødder i musicalmiljøet her i Fredericia. Vi sætter stor pris på, at vi kan levere musical til fredericianerne igen, for vi ved, at der er rigtig mange, som sætter pris på det. Vi vil også gerne vise, at vi allesammen er her endnu, og håber, at teatret kan få en ny start under en eller anden form, siger Bjørg Gamst, som sammen med husbonden Lars Mølsted var blandt de allerførste fastansatte i teatrets ensemble.

Med til at støtte musicalkoncerterne er Claus Witthoff Nielsen fra virksomheden CWN ApS.

- Hans søn har spillet en af de unge Terk'er i Tarzan, og familien har tabt deres hjerte til Fredericia og musicals, forklarer Bjørg Gamst.

Annonce

Nomineret til Reumert-pris

Mens skuespillerne venter på nyt om teatrets skæbne, bliver den kommende forestilling en velkomment pause i bekymringer om corona og fremtid. Og oven i glæden over at skulle på scenen igen, så har holdet modtaget den overraskende gode nyhed, at Fredericia Teaters opsætning af musicalen "Urinetown" er nomineret til en Reumert for årets musical. Musicalen var med teatrets faste skuespillere og blev opført i marts 2019.

- Det er lidt surrealistisk at være nomineret samtidigt med, at der ikke er et teater. Jeg har tænkt på, hvem der skulle modtage hæderen, hvis det kommer så vidt, funderer Bjørg Gamst.

Reumert-priserne uddeles til september ved et arrangement på Folketeatret.

Fredericia Teater og skuespillerne har adskillige gange modtaget Reumert-priser for både forestillinger, enkeltpræstationer og talent.

"Urinetown" er oppe imod de to musicals "Brøgger" fra Teater Republique og "Viva Las Vegas" fra Randers Teater.

Annonce
Annonce
Elbobladet

Få dine planter helskindet gennem ferien

Annonce
Annonce
Elbobladet

Skolestart? Øv trafiksikkerhed allerede i sommerferien

Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Veninder har gode idéer til bymidten: Lad os få flere træer og mere vand

Elbobladet

Erritsø Y's Men's Klub i en coronatid

Elbobladet

Streamer du ulovligt? Spot faresignalerne i tide

Elbobladet

Arbejdsgiver: Jeg vil ikke undvære mine fleksjobbere

Elbobladet

På den 2. side: Kært barn har ingen navne

Elbobladet

Så enkelt kan det gøres: Klodset løsning kan hjælpe handicappede på café

Elbobladet

Ugens hund: Gæt, hvad jeg graver ned ude i haven - og hvor det ligger

Elbobladet

Det skal du vide, før du anlægger havedam

Elbobladet

Michael solgte Hus Forbi foran Føtex: Nu er han ansat

Elbobladet

Bag disken: Optiker har skudt gang i en ombygning i millionklassen

Elbobladet

Mange vander haven forkert: Sådan gør du i sommervarmen

Elbobladet

En epoke med blade, tobak og lotteri slutter: Fredericias ældste aviskiosk lukker

Elbobladet

Festival sætter 13 danske bands på plakaten i Det Bruunske Pakhus

Elbobladet

Brug de lokale strande: Leg jer til større badesikkerhed

Elbobladet

6. juli-blomster sendte over 7.000 kroner til børn

Elbobladet

Ingen parkeringspanik her - tværtimod sukker ny, stor p-plads efter biler

Elbobladet

Mikrolillebitte teater rykker ud: Det er stort at mødes ude i virkeligheden

Elbobladet

Sunday-stjerne måtte holde på sin store Hollywood-hemmelighed

Elbobladet

Festuge i Fredericia: Programmet er klar

Elbobladet

Pak strandtasken med sjove spil og lege

Elbobladet

Ekstra lyddæmpning på vej i Eksercerhuset

Annonce