Annonce
Elbobladet

JensJulius: Fredericiansk guitarist storhitter på youtube

JensJulius Tejlgaard i lydpult-ruinen bag Ungdommens Hus i Fredericia. Med en af sine yndlingsguitarer, en rød perlemorslakeret ESP. Foto: Peter Friis Autzen
23-årige Jens Julius Tejlgaard fra Fredericia brillerer med sin guitar på nettet. Og der er mere på vej, lover han.
Annonce

Fredericia: 85.800 følgere. Og flere hver eneste dag.

Jens Julius Tejlgaard fra Fredericia er et hit på youtube, hvor han spiller instrumentale udgaver af forskellige pop- og rocksange udsat for hans ekvilibristiske guitarspil.

Videoerne ses af mange, mange tusinde hver uge. De mest populære runder flere hundrede tusinde views. Hans største hit indtil videre er oppe på 1,6 millioner visninger. Og den tæller stadig.

- Det er vildt. Og det er fedt. Jeg får beskeder fra hele verden, hvor folk er glade for videoerne. Folk kan virkelig forholde sig til videoerne. Nogle siger endda, at de er begyndt at spille guitar på grund af mine videoer. Vildt, siger Jens Julius, da han mødes med ElboBladet på Ungdommens Hus i Fredericia.

På nettet kalder han sig JensJulius Tejlgaard - så bortset fra et slettet mellemrum er kunstnernavnet og hans borgerlige navn identisk.

Jeg faldt i søvn på sofaen. Da jeg vågnede op, var mit følger-tal steget helt vildt. Jeg havde ingen at dele min begejstring med, så jeg hoppede og løb rundt, mens jeg bare jublede.

JensJulius Tejlgaard

Annonce

Det begyndte med youtube

Det giver god mening, at JensJulius er blevet youtube-stjerne med sin musik. For det var faktisk også på youtube, det hele begyndte for ham.

- Jeg var 12 år, da en ven viste mig en how to play-video med Green Day-nummeret "Time of your life". Jeg begyndte at øve mig, og pludselig var den der! Så løb jeg ud af mit værelse med guitaren og ned i stuen for at spille den for mine forældre. Allerede dér kunne jeg mærke, at det her med musik var noget, jeg ville have mere af, siger JensJulius.

Senere begyndte han at gå til guitarspil på Den Kreative Skole, hvor han til sin ærgrelse skulle starte med en akustisk, spansk guitar. Så snart han fik chancen skiftede han til elguitar og privatundervisning.

På gymnasiet spillede han i band, og senere fik han også en aftale i stand med et pladeselskab. Men selskabet trak sig i sidste øjeblik, og siden har den etablerede musikbranche givet JensJulius for mange skuffelser. Til sidst gad han ikke rende dem på dørene længere.

- Jeg valgte at lave min egen platform. Så må pladeselskaberne komme til mig, hvis de vil mig noget, siger han.

Annonce

Det eksploderede på youtube

JensJulius' videoer er gennemarbejdede med nyindspillede bag-track, god lyd og ekvilibristisk guitarspil. Det tager gerne adskillige dage at lave hver video, som han uploader på ugebasis - typisk om lørdagen.

- Jeg havde hørt, at det som regel tager to år at opbygge en youtube-kanal, og i begyndelsen voksede min også kun langsomt, siger han.

Men så for et år siden lavede han en cover af Camila Cabello-sangen "Havana", og så begyndte det at tage fart. Men det rigtige gennembrud kom i foråret, da hans udgave af Alan Walkers "Lily" eksploderede.

- Alan Walker (norsk dj og musikproducer, red.) delte videoen på sin egen kanal, som har 29 millioner følgere. Og pludselig steg mit følger-tal med 2.000 om dagen. Det var ret vildt. Han har mange følgere i Indonesien, så det har jeg også fået. Nogle af dem laver deres egne videoer, hvor de synger ind over mine videoer, siger JensJulius med et begejstret smil.

I sin lejlighed har JensJulis et lille tv-studie, hvor han indspiller sine videoer. Foto: Ravn Visuals
Annonce

Det fortsætter på youtube

JensJulius satser på at kunne leve af indtægter fra sin youtube-kanal. Sådan en kan kaste sponsorater, reklameindtægter og andet af sig, som kan være med til at lægge fundamentet for en ellers skrøbelig kunstner-økonomi. Og så bliver der plads til også at satse på sin egen musik.

- Hovedmålet på længere sigt er min egen musik. Jeg kan rigtig godt lide at spille i et band, men jeg har haft svært ved at finde nogen med samme ambitionsniveau som mig selv. Og jeg har ingen drøm om at turnere rundt og spille nogle andres musik, siger han.

Når tiden er den rette, satser han på at bruge sin efterhånden store youtube-platform til også at lancere sin egen musik.

Men indtil da fortsætter han med de korte, instrumentale videoer og udgaver af kendte numre. Og han supplerer sine indtægter med et job i Panorama Biografen.

På kort tid er han gået fra at være en ret ukendt, guitarspillende fredericianer til at være youtuber, musiker, kunstner og stjerne.

- Jeg laver det, jeg elsker. Og jeg elsker det, jeg laver, siger han.

Da JensJulius i første omgang blev pålagt at spille akustisk guitar, kunne han ikke hurtigt nok få lov at skifte til elguitar.
I hjemmestudiet indspiller JensJulius adskillige lag af musik til sine videoer, inden han foran kameraet indspiller selve lead-guitaren. Foto: Ravn Visuals
JensJulius Tejlgaard - eller Jens Julius Tejlgaard, som han hedder i virkeligheden. Foto: Ravn Visuals
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Fem planter der giver pangfarver i haven

Elbobladet

Se fotos: Solopgang ved Lillebælt

Elbobladet

Renault vækker kultbil til live

Elbobladet

Et øjeblik: Den meget nære nabo

Annonce