Annonce
Elbobladet

Fredericias jul kommer til at bugne af musik

6. Juli Garden - eller skal man måske sige 6. Jule-garden - spiller i Fredericias midtby flere gange i løbet af den søde juletid.

Julen i Fredericia kommer ikke til at gå ned på musik-mangel. Programmet byder på adskillige optrædender og fællessange.

Annonce

Fredericia: Julen i Fredericias midtby kommer til at byde på en hel masse musik.

I Fredericia Shoppings juleprogram er der 18 dage med juleaktiviteter. Spredt ud over programmet er hele 17 musikalske indslag, optrædender og oplevelser.

Flere artister optræder flere gange. Det gælder eksempelvis gademusikant-duoen Life of a Busker. Navnet dækker over Patrick Thomsen og Sarah Johansen fra Kolding. De to har rejst i store dele af verden som gademusikanter - også i Fredericia, som de nu vender tilbage til og spiller i.

Hele seks dage er de på gaden med musik. Det er fra og med tirsdag 18. december til og med søndag 23. december.

Også 6. Juli Garden er på gaden. Den travle, prisvindende, lokale gardes omfattende årsprogram fører dem frem mod en sæsonafslutning med fem optrædender som led i Fredericias juleprogram.

Første gang er fredag 30. november - dagen, hvor juleprogrammet begynder. Her spiller garden på Rådhuspladsen fra klokken 17-18 et repertoire af julemelodier. Garden vender tilbage de efterfølgende lørdage pånær 22. december og spiller også i gågaderne torsdag 20. december.

Habengoods, der blandt andet er kendt fra tv-programmet "Danmark har talent" kommer til Fredericia og spiller julemusik på en måde, de færreste nok har oplevet før. Foto: Jesper Kristian Photography
Annonce

Swing, hurlumhej og kæmpe Lucia-kor

Den Kreative Skole står bag, når et kæmpekor går Lucia-optog i gågaderne torsdag 13. december klokken 16:45-18. Koret følges med tre meter høje engle fra Teater Figuletta.

Fredericia får også besøg af Nizzebanden - den spøjst udklædte og glade håndfuld gademusikanter, der går rundt i byen og bringer smil og swing. Det sker i gågaderne søndag 9. december fra klokken 11-14.

Fredagen efter, altså 14. december, kan man få en noget anderledes omgang julemusik. Det sker tre gange lige efter hinanden: Klokken 15, 16 og 17, hvor Habengoods Juleknas spiller på deres hjemmelavede stomp-instrumenter. Habengoods er blandt andet kendt for deres deltagelse i tv-showet "Danmark Har Talent" i foråret.

Den lokale duo, Mig & Anders, spiller lørdag 15. december.
Annonce

Lokal duo og sanger

Lørdag 15. december vil den lokale duo, Mig & Anders, optræde ved julebyen på Rådhuspladsen fra klokken 10-13.

Navnet dækker over Mette Høy og Anders Holmgaard, der begge er skolelærere i Fredericia og også tidligere har optrådt ved Fredericia Shopping-arrangementer. Deres repertoire er bredt, men på denne dag er der fokus på julesange.

Søndag 16. december klokken 12-15 vil De 3 Swingnisser spille julejazz i gågaderne.

Endelig er der Christian Høberg, der er sanger i Christianskirkens drenge- og mandskor. Han synger for, når der på juleprogrammets første dag, fredag 30. november, er fællessang og dans om juletræet på Rådhuspladsen. Det er klokken 17:15.

Patrick Thomsen og Sarah Johansen udgør den omrejsende gademusikant-duo, Life of a Busker. De spiller flere gange under juleprogrammet i Fredericia. Deres fælles navn betyder "En gademusikants liv". Arkivfoto: Michael Svenningsen
Den efterhånden stedkendte Nizzebanden kommer og swinger julen ind.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

På den 2. side: Går du med maske?

Elbobladet

Lav hyldesaft uden risiko for sygdom

Elbobladet

Et øjeblik: Gnask your city

Annonce