Annonce
Elbobladet

Globetrotter: Til dig, der holder af vand og regnbuer

Fra den Brazilianske side ses vandfaldet mest nedefra. 5–15 millioner liter vand vælter hvert sekund ned over klipperne. Det svarer til indholdet af 2000-6000 olympiskesvømmebassiner. Foto Jørgen Leon Knudsen
På grænsen mellem Brasilien og Argentina venter et vandshow af gigantiske dimensioner.

Argentina og Brasilien: Rio Iguazu-floden danner grænse mellem Argentina og Brasilien. En snes kilometer, før den løber ud i Rio Parana, danner den verdens største "nulevende" vandfald.

Når man nærmer sig vandfaldet fra Argentina-siden, er det første, man bemærker, en hvid "røgsøjle". Det er forstøvet vand fra El Gargando del Diabolo, hvor de enorme vandmasser vælter ned i djævlegabet.

Det er stort! Det er smukt, og det er aldeles imponerende. Det forekommer umuligt at give en beskrivelse, der giver en bare nogenlunde dækkende fornemmelse af stedets imponerende natur og skønhed. Ikke engang fotos derfra giver mere end en antydning.

Annonce
Kilometer-lange boardwalks fører dig rundt langs vandfaldene på den argentinske side. Der er regnbuer i eftermiddagssolen næsten overalt. Foto Jørgen Leon Knudsen

Et vandfald er en levende struktur, der påvirker alle dine sanser. Boardwalks gør det muligt at stå på kanten af faldet og iagttage vandet, der med stor kraft vælter ned svælget.

På Brasilien-siden fører en boardwalk dig ud på et plateau, så du nærmest er omgivet af vandfald. Du bliver våd - men det er fantastisk at opleve naturkræfterne på så nært hold.

Navnet Iguazu er fra Guarani - et af de lokale indianersprog. Det betyder meget betegnende Stort Vand.

Hjælper det at fortælle, at der er i alt cirka 270 vandfald fordelt over en strækning på 2700 meter? At den største faldhøjde er 82 meter? At der i snit vælter fem millioner liter vand ud over kanterne hvert sekund ? Og i nogle perioder op til tre gange så meget!

Midt i en regnbue

Et lille elektrisk tog fører gæsterne de næsten tre kilometer ud til sydsiden af Iguazu-floden, hvor den er bredest. Her er der så bygget en 1.100 meter lang boardwalk, der fører dig - via nogle små-øer - ud til kanten af El Gargando del Diabolo – Djævlegabet.

Første gang jeg var der, var der så meget vandstøv i luften, at alle blev grundigt våde på kort tid.

Det var nærmest umuligt at fotografere. Til gengæld gav den lave eftermiddagssol nogle meget flotte regnbuer. Jeg oplevede at stå i en regnbue - ovenpå vandfaldet – inde i en næsten fuld cirkel. Det eneste sted, der ikke var regnbue, var der, hvor mine fødder var placeret. Det var ret unikt.

Jørgen Leon Knudsen

Jørgen Leon Knudsen fra Fredericia har rejst i store dele af verden.

Han har skrevet bogen 'Backpackerguiden - En grundlæggende rejsevejledning for "rejs-selv-folk"'.

I serien her fortæller han om sine oplevelser rundt om på kloden.

Jørgen Leon Knudsen er en usædvanlig berejst herre. Han har udgivet bogen "Backpackerguiden - En grundlæggende rejsevejledning for "rejs-selv-folk"". Han skriver en serie i Elbobladet med anekdoter og oplevelser fra de over 60 lande, han har besøgt. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

John kan fejre 40 år som mælkemand

Elbobladet

Happy jazz i Tøjhuset

Elbobladet

Ugens hund: Jeg indhentede mors kano

Elbobladet

Mystisk musikvideo fra Fredericia

Elbobladet

Hun var SÅ forsigtig, men endte alligevel med at smitte hele familien: Nu advarer Gitte alle andre mod at lade corona-paraderne falde

Elbobladet

Nyt liv på vej i det gamle bøfhus: Succesfuld dessertcafé vælger Fredericia foran Odense, Herning og Aarhus

Annonce