Annonce
Elbobladet

Gulvet er pillet op hos City Bowling: - Havde håbet, det skulle drives videre for byen og ungdommen

Det bliver et vemodigt farvel, når Gunnar og Elin Lund siger farvel til ejendommen på hjørnet af Vendersgade og Oldenborggade. Heldigvis bor en af deres børnebørn i området, så der er stadig en masse grunde til at besøge området, konstaterer de. Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen
Efter 22 år med bowling i Vendersgade 65 er det endegyldigt slut. City Bowling lukker. Ejendommen er solgt.
Annonce

Fredericia: Den sidste kugle er kastet, den sidste fadøl skænket.

Tager man et smut forbi City Bowling, er lokalerne forandret. Det karakteristiske, skinnende trægulv er væk i den rummelige hal. Tomheden er iøjnefaldende, og stemningen langtfra den samme som i de foregående 22 år, hvor lyden af rullende kugler og væltede kegler har fyldt i lokalet. Godt suppleret af grin, snak og musik.

Siden 9. marts har der imidlertid ikke været noget af det.

Coronavirussen har betydet, at stedet, ligesom resten af landets bowlinghaller, har holdt lukket. Men modsat andre er den sidste kegle væltet hos City Bowling.

- Det er forfærdeligt, konstaterer 74-årige Elin Lund, der er sammen med sin mand Gunnar, 73 år, har drevet City Bowling siden 1. april 1998 og inden da drev morgenværtshuset Peter Matros.

- Det er utrolig trist at opleve, hvordan her ser ud, for vi har så mange gode minder herfra. Når folk har spurgt mig, hvad jeg tænker om, at der ikke længere skal være bowling her, plejer jeg at sige, at jeg græder i søvne over det, siger Gunnar Lund.

Vi havde håbet på, at det skulle drives videre for byens og ungdommens skyld

Gunnar Lund, snart forhenværende indehaver af City Bowling

Annonce

Unge mangler det

Med lukningen af bowlinghallen skal fredericianerne i fremtiden et smut til idrætscentret, hvis de vil vælte kegler. Og det, at der ikke længere er en centralplaceret bowlinghal, er noget af det, Gunnar og Elin Lund er mest ærgerlige over.

- Det har været en god butik for os, og det har været meget populært. Især i weekenderne blandt de unge mennesker, som er kommet forbi, inden de er taget videre ud i byen. Det kommer de helt sikkert til at mangle fremover, siger Elin Lund og bliver suppleret af Gunnar:

- Vi havde håbet på, at det skulle drives videre for byens og ungdommens skyld, men sådan skulle det nu engang ikke blive.

I stedet skal entré og barområdet laves om til kontor, mens der i hallen skal være lager, når boligselskabet Hjembo flytter ind og overtager ejendommen fra 1. august.

Annonce

Anderledes afsked

Selvom det nu er slut, og ægteparret ser fremad mod tilværelsen som pensionister, havde de håbet på en bedre afsked end den, der fandt sted.

- Ja, det blev en stille og rolig af slagsen. Vi nåede jo ikke at tage afsked. Faktisk modtog vi et stort lager af øl, lige inden vi blev lukket ned. Det er blevet hentet kort tid, før du kom forbi, forklarer Elin Lund.

- Vi havde nok fundet på en måde at markere det over for de gæster, som ofte kom her, men det lavede coronaen om på, siger Gunnar Lund.

I stedet kan parret spejde ud mod det, der tidligere var bowlingbaner og mange år forinden en have, der hørte til ejendommen.

Banegulvet får liv i et andet bowlingcenter, oplyser de. Det består af træ importeret fra USA. Andre dele af inventaret, fra søm og ledninger til kugler og lp-plader, kan Gunnar og Elin Lund fortælle lystigt om, ligesom de kan om de mange oplevelser, de har haft i ejendommen.

Minderne varer evigt.

Bowlingkuglerne er der stadig. Hvad der skal ske med dem, er endnu uvist, men planen er, at de skal rulle videre et nyt sted. Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen
Uden for hallen er der flere bunker med træ, som gulvet har ligget ovenpå. Gulvet er til gengæld solgt videre. Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen
Gennem årene har ægteparret samlet flere ting sammen. Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen
Barområdet skal fremover være kontor. Foto: Gustav Roesbjerg Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

På den 2. side: Går du med maske?

Annonce