Annonce
Elbobladet

Heino Hansen: Hvis man kan tre gange i Fredericia, så er man på toppen

Standup-komiker Heino Hansen glæder sig over den medvind, hans karrierre pludselig har fået - og som næste år fører ham til Fredericia tre gange. PR-foto: Seth Nicolas
På sin allerførste oneman-turné skal komiker Heino Hansen optræde tre gange i Fredericia. Og det er han stolt af.
Annonce

Fredericia: - På min allerførste klub-tour var jeg i Fredericia. Det var i 2010, og de andre komikere på turnéen sagde, at jeg skulle glæde mig til Fredericia. Det havde de ret i, siger Heino Hansen.

Nu kan han glæde sig til ikke bare én, men hele tre optrædener i Fredericia næste år. To gange i marts på Tøjhuset og siden til september i Eksercerhuset. Her kommer han med sit helt eget onemanshow - og altså ikke samen med andre turnerende komikere.


Der findes øjeblikke, hvor man bare ikke skal forsøge at være sjov. Det er jeg ikke så god til at lade være med.

Heino Hansen


- Når man skal tre gange til Fredericia på én turné, så har man altså fat i noget. Så er man på toppen, siger han til ElboBladet.

Er det en anden disciplin at optræde med et onemanshow?

- Ja, helt klart. På en normal klub-optræden på 25-30 minutter er opbygningen i komikken helt anderledes. Man kan for eksempel have fart på hele tiden. Men i et onemanshow, som er længere, skal der være mere dynamik og udvikling og gearskift undervejs. Så det er en anden ting at gøre, siger Heino.

Annonce

Har vænnet sig til forventningspres

Han har gennem de sidste 12 år arbejdet seriøst og professionelt med komik og humor.

- Jeg har været anerkendt i branchen og har haft mine kollegers respekt, men det er først nu, at jeg sådan for alvor er blevet kendt sådan i bred forstand, siger Heino, som blandt andet har haft adskillige optrædende i tv.

Kan du mærke det som et ekstra forventningspres på dig?

- Nej. Altså, da jeg var æsel på de små klub-turnéer, kunne jeg altid gemme mig bagved de kendte musikere. Men lige pludselig var det mig, der var den kendte. Så måtte jeg tage mig sammen og sige "så, Heino: Nu er du selv den voksne". Og dét pres kunne jeg godt mærke dengang. Men ikke nu. Jeg har det fint med at være nået dertil, hvor jeg er nu. Og jeg er ikke bange for at ryge ned igen. Hvis dét sker, så sker det, og så er det jo bare det. Men ingen kan tage denne her turné fra mig. Jo, Magnus Heunicke kan måske, men ingen andre, siger han med henvisning til sundhedsministeren og corona-situationen.

Annonce

Pinligt, men sjovt

Efter mange år med komik på både hjernen og i arbejdskalenderen har Heino erkendt, at han kan have svært ved at slukke for sin indre komiker.

- Men der ér situationer, hvor man ikke skal forsøge at være morsom. Jeg skulle for eksempel slå op med en kæreste. Jeg var fuld, og hun sagde "en fuld mands ord er en ædru mands mands tanker". Jeg svarede "jeg har pisset i bukserne, og jeg trænger til en rullekebab - er dét, hvad en ædru mand tænker?" Det var åbenbart ikke sjovt. Ikke lige i situationen, i hvert fald. Men jeg kan ikke lade være, siger Heino Hansen.

Hans turné "Heino Hansens første comedy shov 2021" har på rekordtid meldt udsolgt på adskillige af de foreløbigt 60 planlagte optrædener.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Frokostjazz i Tøjhuset

Elbobladet

Peugeot 208 ser ud til at holde hjem

Elbobladet

Se fotos: Axeltorv er klar til jul

Annonce