Annonce
Elbobladet

Holder fast i planerne: Årets første konfirmationer er sat til 17. april

Sidste år måtte konfirmationerne udskydes til sommeren og efteråret. I år håber de lokale præster på, at de kan finde planmæssigt sted. I første omgang afventer man situationen, men 11. marts forventes det, at der er endelig afklaring. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Trods den nuværende situation med corona-restriktioner er der ingen planer om at udskyde årets konfirmationer, der er planlagt til april og maj. Håbet er, at de kan finde sted, men i første omgang ses tiden an.

Fredericia: Godt nok kan april og maj virke som langt ude i fremtiden i den nuværende tid med corona-nedlukning. Ikke desto mindre bruger flere familier formentligt tiden på at planlægge årets konfirmationer.

Sidste år blev de udskudt til sommeren, hvor den første på lokalt plan fandt sted 13. juni, mens de sidste blev afholdt i slutningen af september.

Som det ser ud i øjeblikket afholdes der konfirmation i Christianskirken og Taulov Kirke 17. april, ligesom provstiets andre kirker planlægger konfirmationer i perioden derefter.

Onsdag holdt de lokale præster digitalt møde, og her var årets konfirmationer også på dagsordenen.

- Vi har truffet en beslutning om at se tiden an, indtil vi har næste tjenestelige møde, 11. marts, hvor vi kommer med en fælles udmelding om, hvordan vi forestiller os, at de kommer til at foregå. Der er i hvert fald ikke truffet nogen beslutning om at udskyde dem, siger Børge Munk Povlsen, der er provst i Fredericia Provsti, og tilføjer:

- Sker der drastiske ændringer undervejs, vil vi selvfølgelig forholde os til dem løbende.

Annonce

Udskydes i Odder

Modsat Fredericia har man i Odder Provsti valgt at udsætte årets konfirmationer til et endnu ukendt tidspunkt. I Fredericia er troen dog stadig på, at samfundet ser anderledes ud til april.

- Indtil videre er det de datoer, vi tror og satser på. Vi ved, at der ligger mange forberedelser hos de enkelte familier, så der skal tungtvejende grunde til at ændre på planerne. Vi håber på, at det kommer til at se lysere ud, selvom vi godt ved, at den engelske corona-mutation er en stor trussel.


Indtil videre er det de datoer, vi tror og satser på. Vi ved, at der ligger mange forberedelser hos de enkelte familier, så der skal tungtvejende grunde til at ændre på planerne.

Børge Munk Povlsen, provst i Fredericia Provsti


- Samtidig kan vi se, at de nuværende restriktioner har haft en tydelig effekt. Godt nok ser det ikke ud til, at der bliver ændret på dem her og nu, men der er stadig et stykke tid til 17. april, siger Børge Munk Povlsen.

Du kan læse mere om de lokale konfirmationsdatoer på den enkelte kirkes hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Større batteri i A6 plug-in

Elbobladet

Kunderne var klar fra start: Julegavebyt, osetrang og støtte til butikshandlen fyldte på genåbningsdag

Elbobladet

100.000 kroner til ny kampagne: Tag trygt til Fredericia med dankortet

Annonce