Annonce
Elbobladet

Jacob redder maden hos Den Gyldne Ovn: Restauranter oplever rift om Too Good To Go-poser

Jacob Nielsen fra Fredericia redder jævnligt overskudsmad hos Den Gyldne Ovn, hvor han henter Too Good To Go-poser tre til fire gange om ugen. Foto: Helle Møller Larsen
Restaurantejer i Gothersgade har succes med at redde overskudsmad gennem madspilds-app. Og det er populært blandt kunderne.

Fredericia: En lykkepose fra Den Gyldne Ovn er næsten altid garanti for nem aftensmad. Sådan lyder det fra 33-årige Jacob Nielsen fra Fredericia.

- Det er lidt afhængigt af mit behov, men derudover henter jeg også Too Good To Go-poser andre steder fra. Det kan være frugt, grønt og dagligvarer. Det er lidt forskelligt, men det er vigtigt for mig at få det hele brugt og ikke smide noget ud, fortæller han med dagens lykkepose i hånden.

Det er lidt afhængigt af mit behov, men derudover henter jeg også Too Good To Go-poser andre steder fra. Det kan være frugt, grønt og dagligvarer. Det er lidt forskelligt, men det er vigtigt for mig at få det hele brugt og ikke smide noget ud,

Jacob Nielsen, Too Good To Go bruger

Han henter mad fra restauranten tre til fire gange om ugen gennem madspildsappen Too Good To Go. Og sandwich og pizzastykker falder altid i hans smag.

Annonce

Synd at smide ud

Jacob Nielsen er blot en ud af mange, der flittigt bruger madspilds-appen. Alene det seneste år er der reddet 37.000 lykkeposer i Fredericia. Her er 36 restauranter og butikker med i Too Good To Go. En del af lykkeposerne kommer fra Den Gyldne Ovn, som har været i Too Good To Go-ordningen i adskillige år.

- Jeg har haft Den Gyldne Ovn i cirka fem år og været med i Too Good To Go lige så længe. I mange år. Før, da jeg havde restauranter i Vejle, var jeg også med i ordningen. Det fungerede fint, så jeg valgte at fortsætte med det, siger Murat Øzlinlak, der ejer Den Gyldne Ovn.

- Det er synd at smide god mad ud, og vores kunder er også meget glade for det. Her får de også altid meget forskelligt med i poserne. Det kan for eksempel være salat, sandwich, boller og kage, tilføjer han.

Det er synd at smide god mad ud, og vores kunder er også meget glade for det. Her får de også altid meget forskelligt med i poserne. Det kan for eksempel være salat, sandwich, boller og kage.

Murat Øzsinlak, ejer af Den Gyldne Ovn

Netop det varierede indhold er grunden til, at madspildsposerne er populære blandt kunderne, mener Murat Øzsinlak. I gennemsnit sender han 12 poser ud af restauranten dagligt, vurderer han.

Antallet får ham ikke til at overveje, om der skal laves mindre mad i restauranten. Det kører efter en fast produktionsplan, og er der mad i overskud, så kan andre få glæde af det, forklarer restaurationsejeren.

Murat Øzsinlak, ejer af restauranten Den Gyldne Ovn, er med i madspildsprogrammet Too Good To Go, og det er populært blandt kunderne. Foto: Søren Gylling

- Jeg vil klart anbefale andre at være med. Men der er lidt ekstra arbejde med det. For eksempel, når poserne skal pakkes, men det er også det, siger han.

- Som sagt kan jeg godt lide tanken om, at mad ikke går til spilde. Det er også godt for budgettet. Jeg startede med at bruge Too Good To Go for to år siden i 2019, da jeg begyndte at læse, tilføjer Jacob Nielsen.

Annonce
Annonce
Elbobladet

Nu kan du let kæmpe for den lokale biodiversitet: Få en gratis pose med Fredericia-frø

Annonce
Annonce
Elbobladet

På den 2. side: Tågehorn!

Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Ina og Louise sælger genbrugt kvalitetstøj: De vil inspirere folk til at tænke bæredygtighed ind i hverdagen

Elbobladet

Hvem skal have årets handicappris?

Elbobladet

Kageworkshop på biblioteket

Elbobladet

Martin vil skabe et unikt fællesskab blandt surfboards og god kaffe: Surfshop lukker op til nye og større lokaler

Elbobladet

Hyundai topper privat salgshitliste

Elbobladet

Kendt cykelbutik flytter adresse: Får bedre plads og måske nye kollegaer

Elbobladet

Sådan skal du lufte ud i vinterhalvåret

Elbobladet

Musikalsk foredrag med Bodil Jørgensen

Elbobladet

Fredericia på landkortet: Byrådet satser millioner og går til filmen

Elbobladet

VVS-firma ser stort potentiale i Fredericia: - Ingen opgaver er for små

Elbobladet

Billetsalget er begyndt: Tina Dickow giver koncert i Tøjhuset

Elbobladet

Gode idéer efterlyses: Hvad skal der ske med Axeltorv?

Elbobladet

Pift karryretten og krebinetterne op med sødme fra æbler

Elbobladet

Axeltorv-butikker ærgrer sig over stenørken: Nystartet netcafé overvejer at flytte

Elbobladet

Næsten som sofa-tetris: Ny møbelbutik åbnet

Elbobladet

Danmarks fineste musicaluddannelse fyldte 20: Søren Møller, Helge Reinhardt og Thomas Agerholm blev foreviget

Elbobladet

Sådan tjener du på din gamle bil

Elbobladet

Lucullus genåbner: - Glæd jer, det gør vi!

Elbobladet

Ny ledelse i Odd Fellow søsterloge 'Irene'

Elbobladet

Veterantog kommer til Fredericia

Elbobladet

Under Overfladen ligger lige over for Oven Vande: Fem terapeuter slår sig sammen

Annonce