Annonce
Elbobladet

Jazzklubben holder masken: Både til frokost og til musik

Niels Erik Uth-Andersen er næstformand i Fredericia Jazzklub. Han kunne godt tænke sig, at flere kom til frokostjazz - og han forsikrer, at corona-sikkerheden er i orden. Her er han i færd med iføre sig en særlig, gennemsigtig ansigtsmaske, inden han går i baren for at ekspedere. Foto: Peter Friis Autzen
Fremmødet antyder en vis corona-frygt. Men Jazzklubben håber, at flere vil komme til frokostjazz.
Annonce

Fredericia: - One. Two. A-one, two, three, four!

Jazzmusikken strømmer ud fra scenen på Tøjhuset, hvor Fredericia Jazzklub lørdag byder på frokostjazz.

Et internationalt sammenrend af musikere under navnet United Nation Jazz Band står på scenen. Imens gøres smørrebrød i jazzevis klar i cafékøkkenet. Duften spreder sig ud i lokalet, så alle gæster i baren opbygger en sund appetit. Fadøl af forskellig observans og farve bæres ind til koncerten.

Alle bærer maske, så længe de står eller går. Men selvom man ikke lige kan se deres smil, kan det gode humør afløses på både tone og kropssprog: Det er dejligt at være til frokostjazz.

- Det er bare skønt, siger klubbens næstformand, Niels Erik Uth-Andersen.

Han står i baren og har en særlig gennemsigtig ansigtsmaske på. Så hans smil er til få øje på.

- Men vi kunne godt tænke os, at der kom lidt flere. Måske er de bange for corona, siger han.

Annonce

Masser af sikkerhed

Netop for at undgå corona-fare og -frygt har klubben linet en række tiltag op. Nogle af dem er dikteret af restriktioner og påbud - andre af klubbens egne tanker.

- For det første skal man bære maske, lige fra man kommer ind af døren her i Tøjhuset. Kun når man sidder på sin plads, må man tage masken af. Og den skal på igen, når man rejser sig. Det hjælper vi venligt folk med at huske, siger Niels Erik Uth-Andersen.

Ansigtsmaske er påbudt, fra man går ind på Tøjhuset, og indtil man sidder på sin plads. Foto: Peter Friis Autzen

- For det andet er der sprit klar til alle. For det tredje er der begrænsning på, hvor mange vi lukker ind: Vi må have hundrede på gulvet og 20 på balkonen. Alle skal sidde ned.

Og så er der frokosten, som jo er en vigtig del af frokostjazz.

- Vi spiser, når der er pause i musikken. Og vi deler publikum op i hold, som så kaldes til spisning i hver sin pause. På den måde sikrer vi, at der ikke er for mange spisende samlet på én gang, siger næstformanden.

Annonce

Mere på vej

Denne lørdag er den tredje med frokostjazz, siden restriktionerne igen åbnede for den slags.

Fornøjelsen har været stor, og den musikalske kvalitet høj, vurderer Niels Erik Uth-Andersen. Så når fremmødet ikke er som håbet, kan det ifølge ham kun skyldes to ting:


Det er bare så hyggeligt. Jeg håber, at folk ved det.

Niels Erik Uth-Andersen, Fredericia Jazzklub


- Enten er det frygt for dårlig corona-sikkerhed. Eller også er det fordi folk simpelthen ikke ved, at vi er gået i gang igen. Og det er ærgerligt, når nu musikken er så god, og så mange frivillige knokler, siger han og tilføjer, at næste arrangement er Jazz & Ost torsdag 15. oktober, hvor Neanders Jazz Band optræder.

Et par stamgæster fra Haderslev kommer forbi og hilser på. Den ene trækker ned i sin maske og når kortvarigt at afsløre et bredt smil, inden han - også med et smil - får besked på at holde masken.

United Nations Jazzband begejstrede fra første takt. Foto: Peter Friis Autzen
Ansigtsmasken ligger klar og skal på, når dens ejer skal i baren eller på toilettet - eller af andre årsager rejser sig fra sin plads. Foto: Peter Friis Autzen
United Nations Jazzband på Tøjhusets scene lørdag 3. oktober 2020. Foto: Peter Friis Autzen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

BMW elbil med 500 hk

Elbobladet

MX-30 scorer fem stjerner

Elbobladet

Fransk vintage jul

Elbobladet

Vælg te som du vælger din vin

Elbobladet

Kongehuset - fortid eller fremtid?

Annonce