Annonce
Elbobladet

Kom ind i kampen: Menighedsrådsvalg behøver ikke at handle om de få og Tordenskjolds soldater

Johannes Lund Nielsen er tidligere formand for Forsvarsbrødrene og 6. Juli-komiteen. Han håber, at flere vil deltage i menighedsrådsvalget 15. september. Både som kandidat og som vælger. Der er debatmøde onsdag 9. september. Foto: Peter Friis Autzen
Om kort tid er der valg til landets menighedsråd. Og det er langt mere spændende, end mange tror, lyder det fra en erfaren mand, 80-årige Johannes Lund Nielsen.
Annonce

Fredericia: - Jeg troede egentlig bare lige, at jeg skulle være med i fire år. Men det viste sig at være meget mere spændende, end jeg havde regnet med. Så nu har jeg været med i 12 år, siger menighedsrådsmedlem Johannes Lund Nielsen.

Han stiller op igen, når der 15. september vælges menighedsråd i hele landet. De 80 år på dåbsattesten, den nyerhvervede oldefar-status og generel pensionist-travlhed kan ikke holde ham væk. Han sidder i menighedsrådet i Michaelis Sogn og er også formand for Distriktsforeningen for Menighedsråd i Fredericia Provsti.

Johannes Lund Nielsen ærgrer og undrer sig over, at mange ikke synes, at menighedsrådene er spændende eller vigtige. Valgdeltagelsen er lav, og stemmesedlen kun stor nok til, at alle skal vælges ind.

- Det er ikke let at piske interessen op. Men vi prøver, siger han.

Men hvad er det ved menighedsråds-arbejdet, der er så godt?

- Man får stor indflydelse på kirkens drift. For eksempel når der skal renoveres, som vi jo har gjort meget i de senere år. Menighedsrådet er også med til at udvælge og ansætte præster. Og vi er inde over, når der planlægges koncerter eller andre arrangementer, ligesom vi sidder med kirkens økonomi - bortset fra præsternes løn, siger Johannes Lund Nielsen.


Det er kommet bag på mig, hvor interessant arbejdet er. Det er langt mere spændende, end folk tror.

Johannes Lund Nielsen


Til gengæld er der også emner, som menighedsrådet ikke bestemmer over, forklarer han. For eksempel er det ikke menighedsrådet, der bestemmer, om "deres" præst skal vie homoseksuelle eller ej.

- Det bestemmer præsten. Men menighedsrådet kan jo spørge ind til emnet, når de skal ansætte præster, siger han.

Kan den lave interesse for at stille op måske tages som udtryk for, at folk er godt tilfredse med, hvordan det går i kirkerne?

- Måske. Men det ville være godt med nye ansigter engang imellem.

Annonce

Debatmøde på vej

Onsdag 9. september inviterer Distriktsforeningen for Menighedsråd i Fredericia Provsti til debatmøde for at sætte fokus på valget ugen efter. Og hvis man her fatter interesse for at stille op, kan man godt nå det.

- Man kan faktisk melde sig på stemmesedlen helt op til selve dagen. Dog er det sådan, at hvis man skal løsne sognebånd - altså stille op i et andet sogn end det, man bor i - skal man være tidligere på færde, siger Johannes Lund Nielsen.

Provst Børge Munk Povsen er blandt de fire oplægsholdere. Arkivfoto: Torben Glyum

Debatmødet finder sted i Christianshus ved Christianskirken på Christiansvej 6 og begynder klokken 19. Det er gratis at deltage.

På debatmødet, der både skal fokusere på kirkens betydning og placering i demokratiet og se på kirkens værdi-udvikling og kommunikation, er fire oplægsholdere inviteret.

De fire er Fredericia Dagblad og ElboBladets chefredaktør Mette Salling Eriksen, viceborgmester Susanne Eilersen (DF), gymnasierektor Poul Erik Madsen og provst Børge Munk Poulsen.

- Alle er velkomne til både at lytte til og bidrage til debatten. Mødet er planlagt til at vare til klokken 21:30.

Chefredaktør på Fredericia Dagblad og ElboBladet, Mette Salling Eriksen, er en af oplægsholderne i Christianshus onsdag 9. september klokken 20. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

BMW elbil med 500 hk

Elbobladet

MX-30 scorer fem stjerner

Elbobladet

Fransk vintage jul

Elbobladet

Vælg te som du vælger din vin

Elbobladet

Kongehuset - fortid eller fremtid?

Annonce