Annonce
Elbobladet

Kom med bag briksen: Lægefaglig akupunkturklinik fylder 20 år

Mette Jensen har stået i spidsen for akupunkturklinikken Doktor Jensen på Anders Billes Vej i godt syv år. 6. juni har klinikken eksisteret i 20 år. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind
Der er blevet sat mange nåle i patienter gennem 20 år på Anders Billes Vej, hvor Doktor Jensen holder til. Gennem lægefaglige vurderinger og akupunkturiske behandlinger er Mette Jensen med til at gøre en forskel i mange folks liv.

Fredericia: Egentlig var det aldrig planen, at Mette Jensen skulle overtage akupunkturklinikken Doktor Jensen på Anders Billes Vej.

Men efter at have været i mesterlære hos sin far Peer Jensen fik hun smag for nåle. Eller rettere sagt den forskel, de kan gøre for patienter på eksempelvis smerter, allergi og mange andre tilstande.

Kombineret med en lægefaglig baggrund er hun ikke i tvivl. Det giver utrolig meget mening at kombinere de to ting.

Annonce

- Min far var også speciallæge i almen medicin og pionér inden for akupunkturen, da han brød ud med sin akupunkturklinik. Da jeg kom til klinikken i 2013, arbejdede vi sammen én dag om ugen, hvor jeg lærte metoderne. Jeg så, at der var et stort behov for netop denne kombination af fagområder, siger 48-årige Mette Jensen.

Mette Jensen betragter sit arbejdsområde lidt som et underspeciale inden for almen medicin. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind

Et år efter at være begyndt i klinikken overtog hun den fra sin far. Lige siden har Mette Jensen, der både er speciallæge i almen medicin og uddannet akupunktør, arbejdet med at videreudvikle akupunkturen.

- En type patienter, jeg ser mange af, er folk med hovedpine. Gennem det lægefaglige ståsted, som jeg rådgiver og vurderer ud fra, og den samtidige behandling med akupunktur, er jeg med til at gøre smerterne mindre for mine patienter. Det gør mit arbejde meningsfyldt, siger Mette Jensen.

6. juni kan hun glæde sig over, at akupunkturklinikken har eksisteret i 20 år

Effekt på medicinbrug

Gennem vejledning og behandlinger med nålene kan hun mindske mange patienters forbrug af eksempelvis smertestillende medicin og allergimedicin.

- Jeg mærker en stor glæde hos patienterne, når behandlingen kan være med til at fjerne noget af deres medicin, siger Mette Jensen.


Jeg mærker en stor glæde hos patienterne, når behandlingen kan være med til at fjerne noget af deres medicin.

Mette Jensen, indehaver af akupunkturklinikken Doktor Jensen.


For det blotte øje kan det se voldsomt ud, når patienterne ligger på briksen med mange nåle i sig. Men der er en mening med de spidse genstande. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind

Hun er særligt glad for, at nålene kan afhjælpe flere gener end bare et enkelt symptom under samme behandling.

- Nogle gange oplever jeg, at patienterne kommer med en lang liste over deres problematikker, og så må vi tage dialogen om, hvor nålene kan gøre en forskel. Andre gange siger folk, at de kun har smerter ét sted, men ved gennemgang viser det sig, at der er flere ting, jeg kan hjælpe dem med under samme behandling, siger Mette Jensen.

Annonce

Planer om at udvide

Mette Jensen håndterer næsten sin klinik, som da hun arbejdede i almen praksis. Hun har indrettet den, så hun kan nå at have to patienter forskudt med 30 minutters mellemrum. På den måde kan hun stikke nåle i én patient, mens en anden allerede har fået nåle i og ligger på briksen.

15 patienter når hun gerne på en arbejdsdag. Med op til 65 nåle i hver patient - dog færre i simple problematikker og for eksempel børn - bliver det til mange stik på de godt og vel syv år, hun har været i klinikken.

- Mange af de nye patienter, som kommer her, har hørt om klinikken fra én, de kender, forklarer Mette Jensen, som har patienter fra både nær og fjern.

Scrapbogen indeholder diverse avisudklip fra årene, som er gået. Her er det en artikel Uge Avisen Fredericia i anledning af klinikkens åbning i 2001. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind

Faktisk er efterspørgslen så stor på behandlinger, at kalenderen er fyldt ud mange uger frem.

- Jeg vil gerne udvide klinikken på sigt, men det skal være med en akupunktør, som har en lægefaglig baggrund, påpeger Mette Jensen, der desuden er formand for Dansk Medicinsk Akupunktur Selskab.

Det lægefaglige selskab arbejder for udbredning af og undervisning i akupunktur i det danske sundhedsvæsen. Derfor ser Mette Jensen gerne, at akupunkturen bliver brugt meget mere blandt læger i det offentlige.

- I virkeligheden kunne det være lidt at skyde min forretning i foden med sådan en holdning, men for mig er det vigtigere, at mange læger kan tilbyde deres patienter behandling med nålene, siger hun og konstaterer:

- Min far startede klinikken op som pionér, og nu er jeg i gang med at sætte mere fokus på den lægefaglige akupunktur.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Elbobladet

Ugens hund: Bobby elsker bare sutter

Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Rift om vilde frø og planter

Elbobladet

Opvaavni tilbage i Fredericia

Annonce