Annonce
Elbobladet

Lille, lokalt rejseselskab: Brænder for Italien, men bløder under corona

Inge Gustafsson har været nødt til at sætte sit rejsebureau på vågeblus, indtil coronaen er ovre. Når dét sker, håber hun at folk også vil handle ferierejser lokalt. Foto: Peter Friis Autzen
Selvom corona har lagt Local Living ned, brænder indehaver Inge Gustafsson stadig for støvlelandet.

Fredericia: Telefonen er helt stille. Og det er ikke kun, fordi Inge Gustafsson har slukket den for at tale med ElboBladet. Der er i det hele taget stille i rejsebranchen lige nu - og det er der også hos Local Living, der holder til i det allernordligste Fredericia.

Inden corona kom, sendte Inge og hendes ansatte 7-8000 rejsende på ferie i italienske feriehuse hvert år.

Men så kom pandemien. Så kom grænselukningerne. Og så kom telefonstormen fra kunder, der skulle have situationen afklaret. Og så blev der stille. Helt stille.

Annonce

- Vi valgte med det samme at give folk deres depositum tilbage for rejser, som de havde booket. Men mange valgte at lade pengene stå, fordi de ved, at epidemien slutter på et tidspunkt, og at de så vil ud at rejse med os. Det er jeg glad for, siger Inge.

Hun har brændt for Italien og for sit rejseselskab i 11 år. Og den ild brænder stadig i hende. Lige nu er det bare svært at brænde igennem.

- Jeg har sat alt i bero. Men jeg har gjort det på en måde, hvor jeg er klar til at justere op igen meget hurtigt, når dét bliver aktuelt. Så skal jeg eddermame arbejde igennem. Det glæder jeg mig til, siger hun og læner sig frem over bordet, som er hun klar til at tage fat her og nu.

Italien i blodet

Inge har rejst meget. Dels professionelt i forbindelse med tidligere job som rejseleder, og siden fordi hendes mand, Ole, har arbejdet for Udenrigsministeriet. Lande som Marokko, Kroatien, Finland, USA og Frankrig har hun lært at kende via sine rejser.

Men ét land er for alvor gået i blodet på hende: Italien. Efter nogle år i Rom og Milano tog hun hjerteblodet med hjem til Danmark, hvor hun og Ole byggede et hus i Trelde. De er glade for Trelde og Fredericia. Men Italien kan noget særligt.

- At sidde på en plads i Italien og følge livet omkring sig. Gamle mænd, der spiller kort. Unge, der deles om en scooter. Gamle damer, der snakker. Sommervarme. Det er bare dejligt, siger Inge.


Jeg har sat alt i bero, men på en måde hvor jeg hurtigt kan justere op igen. Så skal jeg eddermame arbejde igennem. Det glæder jeg mig til.

Inge Gustafsson


Mange af Local Livings gæster vender tilbage igen og igen. Og efterhånden efterspørger flere og flere muligheden for at besøge et område uden wifi, fordi det skaber en ro og nærhed, som mobiltelefoner og tablets ellers kan forstyrre.

- Jeg besøgte en gang et sted, hvor jeg så unge og forældre spille brætspil sammen - helt uden at kigge på deres mobiler. Og jeg spurgte indehaveren, hvad der dog lå bag sådan en atmosfære. "Det er let nok. Jeg har bare slukket for internettet", svarede hun. Sådan er det selvfølgelig ikke for alle, men vi laver mange rejser, hvor gæsterne oplever en behagelig afstand til masseturismen.

Annonce

Corona gør ondt

Inden corona kom, havde Local Living fire ansatte i Fredericia plus en kontraktchef i Italien. Men krisen har gjort, at Inge har skåret ind til benet og nu kun er sig selv og en praktikant.

- Diverse hjælpepakker har ikke rigtig hjulpet en branche som vores. Vi har fået 61.000 kroner til dækning af faste udgifter, men ellers intet. Så det her gør da ondt, siger Inge.

En kort overgang overvejede hun, om situationen skulle få hende til at lave noget andet.

- Men nej, jeg har det helt rigtige job. Jeg kan mærke mine værdier og min passion. Og jeg kan mærke projektets levedygtighed. En dag kommer hverdagen tilbage. Og så håber jeg, at folk vil holde fast i den gode tanke om handle lokalt. Også når de booker ferierejser.

Corona-krisen har gjort - og gør stadig - ondt på Local Living. Men der er lys for enden af tunnelen - og på bordet i december. Foto: Peter Friis Autzen
Annonce
Annonce
Elbobladet

Business Fredericia ansætter erhvervskonsulent med særlig fokus på energi og klima

Annonce
Annonce
Elbobladet

Kræfterne er der ikke længere: Loppemarked takker af

Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Nyt liv blomstrer op i det gamle løveapotek: Tina mangler blot at få styr på navnet til sin nye butik

Elbobladet

Lokale kunstnere inviteres til Fredericia Art Festival

Elbobladet

Lær de fem erotiske sprog og giv parforholdet et boost

Elbobladet

Barndomsvenner vil gøre din bil skinnende ren: Nu er jagten gået ind efter en garage

Elbobladet

Traditioner har ingen alder -  5. generation skød sig til konge-titel

Elbobladet

Fire lokale danmarksmestre kåret ved lokalt sejlerstævne

Elbobladet

Præstens klumme: "Hva' ham Jesus, var han sådan en alfahan?"

Elbobladet

Syng, Spis og Snak på den lokale højskole

Elbobladet

Tidligere bankmand vender hjem: Vil spare de lokale for penge med uvildig, økonomisk rådgivning

Elbobladet

Ugens hund: Margrethe VI er på skånekost

Elbobladet

Arlette overlevede dødslejren - foredrag om Auschwitz i 1944

Elbobladet

Jacob redder maden hos Den Gyldne Ovn: Restauranter oplever rift om Too Good To Go-poser

Elbobladet

På den 2. side: Hvor svært kan det være?

Elbobladet

1000 gratis trøjer var væk på én time: Folk strømmede til FC-kamp og tribune-indvielse

Elbobladet

Gør brætspil til en succes - selv for den dårlige taber

Elbobladet

Padlock Chain serverer egen øl til koncert

Elbobladet

60 års jubilarer fra Treldevejens Skole

Elbobladet

Yusuf åbner nyt pizzeria i næste uge: Han satser på egne opskrifter og god plads til spisende

Elbobladet

El og plug-in udgør nu 40 procent af bilsalget

Elbobladet

Få din vin til at smage endnu bedre med disse tips

Elbobladet

Skobutik drejer nøglen om: Vil i stedet fokusere på nethandel

Annonce