Annonce
Elbobladet

Møder Manchester City og Roma: Fredericia-duo står bag nyt tophold i e-sport

I sidste uge offenliggjorde R288 et nyt samarbejde med Fredericia Esport. Her ses de i klubbens lokaler på Bülows Kaserne. Fra venstre ses Ronni Dahl, Fredericia Esports bestyrelsesmedlemmer Peter Bech og Laust Maarbjerg og til højre Rasmus Lange fra R288. Foto: Mette Mørk
Rasmus Lange og Ronni Dahl har altid haft en stor passion for spillet FIFA. For halvandet år siden skabte de et nyt elitehold med danske spillere, som nu blandt de bedste i Europa. I februar skal R288 deltage ved VM for klubhold.
Annonce

Fredericia: To fredericianere har på kort tid skabt et europæisk tophold i e-sport.

R288 er navnet på FIFA-holdet. Det henviser til grundlæggerne Rasmus Lange og Ronni Dahl, som begge er begge født i 1988. De dannede holdet i sommeren 2018, og siden har de været managere og trænere for holdets talentfulde spillere. I dag har de både landsholdsspillere på Dansk Boldspil Unions e-fodboldlandshold, og R288 er kvalificeret til FIFA klub-VM, som foregår 7.-9. februar.

Annonce

Op mod storklubber

Blandt deltagerne til VM er storklubber som Manchester City, Lyon og Roma og Borussia Mönchengladbach.

Og altså R288, som har sit udspring i Rasmus Lange og Ronni Dahls kærlighed til det virtuelle fodboldspil, hvor spillerne på skærmen styres med en controller.

- Vi har været bedste venner siden 3. klasse, og vi har altid haft en stor passion for FIFA. Jeg tror ikke, der er nogen i Danmark, der har spillet mere FIFA end mig og Ronni, siger Rasmus Lange.

Til daglig er han stationsbetjent hos Deutsche Bahn i Fredericia, mens Ronni Dahl er butiksekspedient. Men ved siden af deres fuldtidsjob har de altså bygget det nye FIFA-hold op fra bunden. I denne sæson har spillere fra deres hold været lejet ud til superligaklubben Lyngby, som har et hold i e-superligaen.

Og i sidste uge offentliggjorde R288 og Fredericia Esport, at de indgår et nyt samarbejde. Fra årsskiftet samarbejder de to parter om FIFA på eliteplan under navnet Fortress R288. Desuden er der også planer om træning for bredden i et samarbejde med Fredericia KFUM.

Annonce

Har fået nye muligheder

De to grundlæggere af holdet har begge spillet traditionel fodbold. Ronni Dahl har spillet i Fredericia fF og Fredericia KFUM, mens Rasmus Lange spillede ungdomsfodbold i FC Fredericia og siden var i FC Skanderborg.

Foran FIFA-skærmen har de som nævnt også været meget aktive, og de seneste år er e-sporten vokset gevaldigt.

- I dag kan man få lov til at spille på nationalt tv. Vi vil gerne hjælpe de unge spillere videre med nogle muligheder, vi ikke selv havde, siger Rasmus Lange.

De to 31-årige fredericianere går derfor ikke selv efter at blive stjerner.

- Vi bliver ikke selv de bedste FIFA-spillere, men vi kan måske skabe nogle af de bedste, siger Ronni Dahl, der bakkes op af sin makker:

Rasmus Lange arbejder især med at styrke talenterne i den mentale del af spillet, og begge de to bagmænd er med til at finde og udvælge spillere.

- Jeg kigger efter talenter, der har hele pakken. De skal være dedikerede over for sig selv, og de skal ville det for alt i verden, siger Rasmus Lange.

Samtidig lægger de to grundlæggere vægt på, at ikke alt går op i FIFA. Det er en forudsætning, at spillerne også passer deres skolegang. For ellers går det også ud over præstationerne i spillet, lyder argumentet.

Annonce

Fornemt selskab

Før jul - og inden samarbejdet med Fredericia Esport blev en realitet - var R288 gennem en hård kvalifikation til FIFA klub-VM.

Holdet kom i fornemt selskab, da FIFA offentliggjorde de kvalificerede hold 23. december på Twitter.

Annonce

Stor præmiesum

Sidste år blev VM-klubtitlen vundet af Brøndby, men i år er der kun ét dansk hold med i finalen. Det er Fredericia-baserede R288 med spillerne Oliver "DonOli" Mikkelsen og Alexander "Mr_Lillelys" Laustrup. De klarede sig videre fra en pulje med italienske Roma samt de hollandske hold Vitesse og Ajax.

Blandt de 16 sidste europæiske hold blev der ikke plads til de tre danske storhold North (FCK), Brøndby og Astralis.

- Det er kæmpestort, at vi kom med i finalen, siger Rasmus Lange om finalerne, som sendes på Skysports og ventes at blive fulgt at millioner af tv-seere. Præmiesummen er på 100.000 amerikanske dollars.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Octavia plug-in til 299.995 kroner

Elbobladet

Et øjeblik: Spring ud og fald ned

Elbobladet

Foredrag: 100 er det nye sort

Elbobladet

Se systing, skibe og skilderier

Elbobladet

God plads i smart indpakning

Annonce