Annonce
Elbobladet

Madsbyparken fodrer dyr med overskudsmad fra supermarked

Ronni Røjgaard, som er dyrepasser i Madsbyparken, fodrer Madsbyparkens grise med overskudsmad fra Rema 1000. Foto: Lene Dalsgaard Nielsdatter
Madsbyparken og Rema 1000 på Egeskovvej 119 samarbejder om at mindske madspild. Det gavner dyrene i Madsbyparken.

Fredericia: Inde i et lille rum ved siden af fugle og marsvin i Madsbyparken hakkes frugter og grønt, så det er klar til at blive serveret for fuglene. Ronni Røjgaard står med et smil på læben sammen med erhvervspraktikanten Victor Nicolaisen. Bunken af frugter og grønt kommer fra Rema 1000, som cirka to gange om ugen giver cirka fem-10 kasser med frugt og grønt, der ikke længere kan sælges i butikken.

Samarbejdet mellem de to parter begyndte for omkring to år siden, da Madsbyparken hørte om andre, som fik overskudsmad fra Rema 1000. Det fik dem til at tage kontakt til Rema 1000 i håb om selv at kunne få noget frugt og grønt til foder til deres egne dyr.

- Vi gør det både for selv at spare penge, men vi gør det også for at undgå, at man smider en hel masse mad ud. Og så gør vi det jo også, fordi vi på den måde kan varierer dyrenes foder med meget mere spændende frugt og grønt, end hvis vi selv skulle købe det, fortæller Ronni Røjgaard, som er dyrepasser i Madsbyparken.

Kasser med en frugt og grønt, som opbevares i et køleskab, klargøres til dyrene. Foto: Lene Dalsgaard Nielsdatter
Annonce

- De fleste mennesker ville blive forarget

Inden samarbejdet brugte Madsbyparken omkring 300 kroner om ugen på at købe frugt og grønt ind til deres dyr. I dag skal de kun meget sjældent købe ekstra mad ind, hvis de ikke får nok fra Rema 1000. Mængden af mad varierer nemlig meget, da det afhænger af, hvor meget kunderne køber, og hvor meget af maden, der er dårligt. Når Madsbyparken får maden, sorteres det. Noget af det, er de nødt til at smide ud, mens andet kan bruges eller gemmes i et køleskab, så det holder sig længere.

Det er med lidt blandede følelser, når Ronni Røjgaard henter grønt i Rema 1000.

-Det er rigtigt dejligt, at vi kan hente alle de gode ting til dyrene, men på den anden side tror jeg, at de fleste mennesker ville blive forarget over, hvor mange madvarer som egentlig bare bliver sat til at blive smidt ud, selvom de godt kan bruges, siger Ronni Røjgaard.

I Rema 1000 på Egeskovvej er de glade for at hjælpe Madsbyparken med foder til deres dyr. Men det er ikke kun Madsbyparken, som for overskudsmad og hjælp fra Rema 1000. Venligboerne, som hjælper mennesker, der ikke har særligt mange penge, får også overskudsmad som eksempelvis kød fra Rema 1000.

Madsbyparken får oftes mest mad om mandagen og torsdagen fra Rema 1000. Foto: Lene Dalsgaard Nielsdatter
Grisene får en ekstra krølle på halen, når de fodres med mango og peberfrugt, som hurtigt bliver spist. Foto: Lene Dalsgaard Nielsdatter
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Bilsalg falder med 40 procent

Elbobladet

Løbesko og nålestriber

Elbobladet

Større batteri i A6 plug-in

Annonce