Annonce
Elbobladet

Masser af affald efter nytår - ikke kun i skraldespanden

I dagene efter nytår var der travlt på genbrugspladserne. Arkivfoto: Michael Mogensen
Dagene efter nytår var der travlt på kommunens genbrugspladser. Men ikke alt affald nåede frem til skraldespande og containere.
Annonce

Fredericia: Der var rift om pladsen til at parkere på genbrugspladsen på Bundgårdsvej og Industrivej i dagene efter nytår. Usædvanlig mange fredericianere kom forbi med haveaffald, julegavepapir, fyrværkeri-rester og andet affald. I perioder blev der parkeret i flere rækker, mens biler og trailere blev tømt.

- Der er altid travlt i tiden umiddelbart efter jul og nytår. Og det var ikke mindre i år. I år kan vi også se, at flere har handlet ind på nettet. I hvert fald er der flere papkasser og emballage i affaldssorteringen end normalt, siger Bo Christiansen, der er driftsleder på Entreprenørgården.

Annonce

Også affald i skoven

Men det var ikke kun genbrugspladserne, der havde besøg af folk, der ville af med affald. Det kan den skovglade affalds-opsamler Olaf Christensen tale med om.

- Et par dage efter nytår fandt jeg en dyne henkastet i en hæk ved p-pladsen, siger han om fundet ved Treldeskoven.


Det undrer mig, når folk bruger gaden som losseplads.

Olaf Christensen


Han slæbte dynen til en container.

- Da jeg kom tilbage, havde nogen efterladt en røremaskine, siger han med forundring i stemmen.

- Det er underligt, at folk bare smider ting fra sig på den måde i stedet for at affaldsortere og bruge skraldespandene. Det forstår jeg ikke, siger han og tilføjer, at skraldespandene ved p-pladsen og i skoven var usædvanlig fulde i de dage.

Denne kasserede røremaskine stod efterladt på p-pladsen ved Treldeskoven. Privatfoto: Olaf Christensen
Mange tog på genbrugspladsen med fyrværkeri-rester i dagene efter nytår. Men der lå stadig rester tilbage på gaden. Foto: Peter Friis Autzen
Olaf Christensen fra Østerby går hver dag en tur i Treldeskoven, hvor han samler affald ind efter skovsvin. Det har han gjort siden 1970'erne. Arkivfoto: Peter Friis Autzen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Elbobladet

Et øjeblik: Det er noget rod

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce