Annonce
Elbobladet

Masser af gejst, da tøjbutik åbnede - men køtilbuddene udeblev

Maja Bekke-Hansen, Lasse Andersen, Marianne Gaarsvig samt resten af personalet var fredag klar til at tage imod kunderne i Gothersgade. Billedet her, som er vel at mærke er taget kort inden Geist/Gnist åbnede, blev uden mundbind. Da de første kunder entrerede butikken klokken 12, blev bindene til gengæld fundet frem. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind
Fredag slog tøjbutikken Geist/Gnist dørene op for sin nye butik i Gothersgade. Omstændighederne betød, at de store åbningstilbud udeblev. Det betød imidlertid ikke meget for stemningen, der var fuld af gåpåmod.
Annonce

Fredericia: Der var hverken rød løber eller champagnepropper, der sprang, ligesom de store rabatter var sparet.

Men inde bag mundbindene, som kom på ved åbningen, var smilene alligevel store, da Geist/Gnist fredag åbnede i Gothersgade.

- Vores humør fejler aldrig noget, men der har været begrænsninger på mange ting. Vi har valgt ikke at lave køtilbud eller arrangeret noget med leverandører og faste kunder. Vi vil jo nødigt havne på forsiden i avisen for uansvarlig ageren, sagde Marianne Gaarsvig, der driver butikken sammen med sin mand, Jesper Gaarsvig.

Da butikken slog dørene op klokken 12, var det da heller ikke en horde af ventende kunder, som strømmede ind.

Cecilie Rosenfeldt og Susanne Rosenfeldt var blandt de første kunder i Geist/Gnists nye butik i Gothersgade. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind

Cirka 10 personer gik stille og roligt ind i butikken med mundbind for at gå på opdagelse i den nye butik. Blandt de første kunder var Cecilie Rosenfeldt, der var taget af sted med sin mor, Susanne Rosenfeldt.

- Jeg synes altid, man får en god betjening her og så har de et stort udvalg med noget for enhver smag, sagde Cecilie Rosenfeldt.

- Så både mor og datter handle her, supplerede Susanne Rosenfeldt.

Annonce

Ingen stor åbning

Helt bevidst havde Geist/Gnist undladt at gøre meget for at fortælle om åbningen. Op til åbningsdagen stod der blot, at butikken ville åbne i oktober. På sociale medier har butikken i en mindre grad skrevet åbningsdagen, og den havde Cecilie og Susanne Rosenfeldt opfanget.

- Vi har fulgt med i, at det var i dag, så det er ikke en tilfældighed, forklarede Cecilie Rosenfeldt.

Det var ikke til at se det, hvis ikke man vidste det. Sådan ser en nyåbnet butik ud i coronaens tegn oktober 2020. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind

- Og så kunne det jo være, at de havde nogle gode åbningstilbud, men det bliver desværre ikke i dag, tilføjede Susanne Rosenfeldt.

Tilbud eller ej gjorde imidlertid ikke den store forskel for mor og datter, der var fulde af rosende ord om den nye butik og ser frem til fremtidige besøg.

Annonce

Glad for lokalet

Tidligere har Geist/Gnist holdt til i Vendersgade, som man havde sidste åbningsdag i 24. oktober. Arbejdet med den nye butik har imidlertid stået på i længere tid, siden tøjbutikken i september overtog Gothersgade 12 fra Flying Tiger Copenhagen.

- Det har været en hård kamp at gøre butikken klar til åbning, for det er en gammel, smuk bygning, som har krævet kærlig pleje, forklarede Marianne Gaarsvig.

10'er og 20'er-tilbuddene er fortid i butikslokalet i Gothersgade 12, hvor tøjbutikken Geist/Gnist nu holder til. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind

Hun var til gengæld meget positiv for det færdige resultat, som er skabt i samarbejde med arkitekter og designere.

- Det har været vildt spændende, men jeg synes, det føles lidt uvirkeligt at være kommet i mål med butikken, sagde hun.

- Men vi skal selvfølgelig lige vænne os til hverdagen her på adressen, indskød Maja Bekke-Hansen.

Annonce

Klar til stor fest

Selvom det på ingen måde blev den åbning, folkene i Geist/Gnist havde håbet på, betyder det ikke, at fejringen forbliver uforløst. Til gengæld er den udskudt på ubestemt tid.

- Vi elsker at holde fest, så selvfølgelig er det træls, at det ikke kan lade sig gøre. Men så må vi få det bedste ud af det og gemme pynt og flag til et senere tidspunkt, når der forhåbentligt kommer sommerrock igen, og vi kan være ekstra glade og udfarende, siger Marianne Gaarsvig.


Vi elsker at holde fest, så selvfølgelig er det træls, at det ikke kan lade sig gøre. Men så må vi få det bedste ud af det og gemme pynt og flag til et senere tidspunkt, når der forhåbentligt kommer sommerrock igen, og vi kan være ekstra glade og udfarende.

Marianne Gaarsvig, Geist/Gnist


Marianne Gaarsvig var klar bag disken, da de første kunder gjorde deres køb i den nye butik. Foto: Gustav Roesbjerg Mygind

Med de nuværende coronarestiktioner må butikken have 65 personer i butikken. Det var der imidlertid ingen problemer med at overholde denne fredag. Til gengæld havde butikken i dagens anledning udvidet åbningstiden til klokken 20.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

BMW elbil med 500 hk

Elbobladet

MX-30 scorer fem stjerner

Elbobladet

Fransk vintage jul

Elbobladet

Vælg te som du vælger din vin

Elbobladet

Kongehuset - fortid eller fremtid?

Annonce