Annonce
Elbobladet

Metal Magic-formand: Vi kunne holde festival i halvanden måned

Ole Frostholm (til højre) er formand for foreningen bag Metal Magic Festival. Foto: Peter Friis Autzen

Årets Metal Magic-festival buldrer af stabelen i disse dage. Publikum og orkestre står i kø for at være med.

Annonce

Fredericia: Metal Magic Festival er bygget på kærlighed til heavy metal, godt venskab og endnu mere engagement. I disse dage løber festivalen af stabelen på en knoldet mark bag Monjasa Park.

- Metal Magic er årets vigtigste begivenhed for os. Der skal være en festival. Koste, hvad det vil, siger Ole Frostholm, der er formand for foreningen bag festivalen.

Udtrykket "koste, hvad det vil" er helt bogstaveligt i Metal Magic-sammenhæng: Bestyrelsesmedlemmerne lægger ofte beløb ud af egen lomme for at holde festival-maskineriet i gang. Nogle gange et par hundrede kroner - andre gange helt op til femcifrede beløb.

Festivalen nyder stor opbakning blandt samarbejdspartnere, musikere og sponsorer. Det gør, at arrangørerne kan komme langt med ret små beløb. Hvilket igen er medvirkende til, at priserne for publikum er lave - noget, flere gæster roser og hylder Metal Magic for.

Trods opbakningen står foreningen fast på, at festivalen ikke skal vokse.

- Vi vil ikke over 666 publikummer. Det er en god størrelse, siger foreningensformanden.

Musikken er smal. Men målgruppen og publikum er bredt. Alle sociale lag er her.

Ole Frostholm, formand
Annonce

Bands står i kø

Det er 11. år med Metal Magic Festival - men kun andet år på pladsen bag stadion.

- Da vi for to år siden valgte at stå på egne ben og flytte fra Ungdommens Hus, startede vi helt fra nul igen. I den tid gik der rygter om, at festivalen lukkede. Det forstår jeg godt, for det så sort ud en overgang, hvor det virkelig var op ad bakke. Men vi er her endnu, siger Ole Frostholm.

Festivalen opleverm at bands står i kø for at være med.

- Sindssygt mange bands kontakter vores booker, Martin Jørgensen. De vil gerne have Metal Magic på cv'et. Hvis vi tog dem alle med, kunne vi holde festival i halvanden måned, siger Ole Frostholm.

I år er festivalen ramt af to afbud. Svenske Dead Kosmonaut meldte afbud en uges tid før festivalen. Og hovednavnet Rock Goddes meldte afbud dagen før festivalen på grund af alvorlig sygdom i bassistens nærmeste familie. Der arbejdes fortsat på at finde den rigtige afløser, og Ole Frostholm forventer at kunne melde ud med et navn i løbet af fredag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Historisk rundgang i Trinitatis

Elbobladet

Frokostjazz i Tøjhuset

Elbobladet

Nedsparing kan booste din pension markant

Elbobladet

Facelifted Crossland uden X

Elbobladet

Et øjeblik: Holder stenen øje?

Annonce