Annonce
Elbobladet

Midtbyen beretter om god omsætning og mange besøgende: Butiksindehaver foreslår legeplads i Vendersgade

Mandag eftermiddag var der ganske mange potentielle kunder i byens gågader. Foto: Mads Dalegaard
Kampagnen #sommerifredericia, der blandt andet lokker med bymøbler, bordtennis og aktiviteter i midtbyen, får folk af huse, fortæller forretningsindehaverne.
Annonce

Fredericia: 16-18 grader, sol, skyer og lidt regn ind i mellem. Det er typisk dansk sommervejr, og hvad laver de feriehungrende danskere så? Ja, mange tager tilsyneladende en tur ind til midtbyen for at bruge penge.

Det er i hvert fald oplevelsen fra en række af byens butikker, som avisen talte med mandag eftermiddag. De nye tiltag med bymøbler i gågaderne, bordfodbold, bordtennis, rullegræs og aktiviteter i bevægelse er tilsyneladende tiltalende.

- Jeg skal nærmeste hive battet ud af hænderne på folk, når vi tager det ind om aftenen. Bordtennisbordet bliver virkelig brugt fra morgen til aften. Det er den bedste opfindelse ever (nogensinde, red.), fortæller indehaver af børnetøjsbutikken Amoc Lone Ahrentoft, som har til opgave at sørge for at samle bat og bolde ind fra bordtennisbordet i Gothersgade om aftenen.

Lena og Valenti Janda fra Berlin gjorde sammen med børnene Rasmus og Alva et kort stop i Fredericia på vejen fra Klitmøller til Fyn. De var meget begejstrede for muligheden for at spille bordfodbold og bordtennis ganske gratis. Foto: Mads Dalegaard

For hendes butiks vedkommende er handlen tilbage på normalt niveau, og hun oplyser, at kunderne stadig er gode til at spritte hænder af og holde afstand.


Jeg skal nærmeste hive battet ud af hænderne på folk, når vi tager det ind om aftenen. Bordtennisbordet bliver virkelig brugt fra morgen til aften. Det er den bedste opfindelse ever (nogensinde, red.).

Lone Ahrentoft


Nogenlunde samme melding lyder fra indehaver af tøjbutikken Pigernes Verden, Lone Bull Bendixen.

- Jeg synes, det går rimeligt. Vi har ikke noget at klage over. Mange kunder fortæller, de er her på ferie. Juni måned toppede, og den plejer ellers at være stille, fordi folk er ude at rejse, fortæller hun og fortsætter:

- Selvfølgelig har vi mistet noget i perioden under corona, men kunderne kommer nu. Jeg tror også, at når folk ikke kommer ud at rejse, så har de måske flere penge at bruge. Desuden er vi heldige med vejret, som ikke er for varmt og ikke for meget regn, så folk tager i storcentre.

Lone Ahrentoft fra Amoc fortæller, at det er folk i alle aldre, som benytter muligheden for en dyst i bordtennis i gågaderne. Foto: Mads Dalegaard

Lena og Valenti Janda bor i Berlin og er kun lige inde i Fredericia for at kigge nogle få timer på deres tur fra Klitmøller til Fyn. De er begejstrede for muligheden for at spille bordfodbold med børnene Rasmus og Alva og spørger interesserede ind til, hvem der sat det op.

- Vi har været i Danmark mange gange, for det er tæt på os, så det er let at køre hertil i bil - især nu med corona, fortæller Lena og Valenti Janda.

Annonce

Sejersen foreslår legeplads i midtbyen

Netop bymøblerne og muligheden for at tage sig en pause og hygge sig sammen om et spil bordtennis eller bordfodbold er noget, der er værd at tage med fremover for at lokke kunderne til midtbyen, mener indehaver af herretøjsbutikken Din Tøjmand Sejersen, Henriette Sejersen, som er begejstret for bymøblerne.

På Rådshuspladsen er der lagt rullegræs ud, slået parasoller og hængekøjer op, så der er mulighed for et hvil under indkøbsturens anstrengelser. Foto: Mads Dalegaard

Derfor foreslår hun at lave en form for legeplads eller område med flere aktiviteter i Vendersgade.

- Vi vil gerne have flere bymøbler eller en legeplads, og her i Vendersgade, hvor der desværre er flere tomme butikker, kunne der godt blive plads til det. Det skal ikke bare være en enkelt gynge, men nærmere tre til fire ting, så det giver mulighed for, folk opholder sig der, forklarer hun.

#sommerifredericia

Kampagnen #sommerifredericia er betalt af Fredericia Kommune og udtænkt i samarbejde med erhvervslivet. Prisen er to millioner kroner.

De kommende fredage står i børnenes tegn med små frirum for børnefamilier kl. 13-17, hvor der i gågaderne er indtænkt aktiviteter.

Netop fra fredag 24/7 kan Bobles elefantbus besøges i Danmarksgade. Her er der tumleleg for de 0-6-årige.

Henriette Sejersen oplever også, at der er kommet gang i omsætningen igen efter de nedslående forårsmåneder.

- Juni og juli har været gode. Men de to måneder, vi mistede, kommer vi ikke til at hente igen, og det er store måneder for en butik som vores, fortæller hun.

Annonce

Også de unge kommer ind i butikkerne

Hos herretøjsforretningen Miami får ekspedienterne pudset deres engelskkundskaber af.

- De seneste dage har der været mange turister, så vi får snakket en del engelsk, fortæller Frederik Lorenzen.

Frederik Lorenzen (til venstre) og Benjamin Hansen fra Miama fortæller, at de har haft besøg af en del udenlandske turister de seneste dage. Foto: Mads Dalegaard

Men selvom nedlukningen af store af landet har kostet dyrt hos butikkerne, har det også gjort mange kunder bevidste om vigtigheden af lokale butikker, vurderer ekspedienterne.

- Vi synes generelt, at vores kunder har været gode til at støtte og bruge butikken. Mange er blevet mere bevidste om at bruge byen - også de unge - og vil ikke kun sidde hjemme og shoppe på nettet, fortæller Benjamin Hansen.

Indehaver af Kims Køkken Kim Tan er ganske tilfreds med omsætningen i øjeblikket, som han oplyser er omkring samme niveau som sidste år. Foto: Mads Dalegaard

Under en god shoppetur bliver der ofte også lejlighed til at mødes over en bid mad eller lidt at drikke. Det oplever indehaver af Kims Køkken Kim Tan, som fortæller, der også godt gang i kundeflowet i hans restaurant.

- Jeg klager ikke. Vi kan se, der kommer en del kunder udenbys fra i dagtimerne. Omsætningen er omkring det samme som sidste år bortset fra, vi ikke har haft Sommerrock, fortæller Kim Tan.

Hos boghandleren har Elsa Billund noteret sig et lidt anderledes købemønster hos mange kunder. Hun savner dog opbakning til at holde åbent om søndagen.

- Det er kommet i gang igen. Folk har været lidt anderledes i forhold til at handle samlet i forhold til at gå og ose. Der er en positiv stemning, men der har ikke været så megen opbakning fra de andre detailhandlende til søndagsåbning. Hvis der var det, var der nok også mere opbakning fra kunderne, mener hun.

Mandag eftermiddag var der ganske mange potentielle kunder i byens gågader. Foto: Mads Dalegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

BMW elbil med 500 hk

Elbobladet

Fransk vintage jul

Elbobladet

Vælg te som du vælger din vin

Elbobladet

Kongehuset - fortid eller fremtid?

Elbobladet

Fredslyset 2020

Annonce