Annonce
Elbobladet

Naturen trækker i fredericianerne

Fredericianerne er glade for det varierede udbud af naturoplevelser, som kommunen byder på. Arkivfoto: Mads Hansen

Fredericianerne er meget tilfredse med kommunens natur- og friluftsområder, viser ny undersøgelse.

Fredericia: Lange kyststrækninger, store skovområder, moser og enge. Fredericianerne er meget tilfredse med kommunens mange naturoplevelser, viser en ny undersøgelse om friluftsliv og natursyn, som både Miljø- og Teknikudvalget og Kultur- og Idrætsudvalget blev præsenteret for på årets sidste møder.

Tilbage i oktober blev 1076 borgere i en spørgeskemaundersøgelse via kommunens borgerpanel spurgt om deres syn på forskellige naturområder i kommunen. 770 borgere svarede på undersøgelsen, som følger op på en lignende undersøgelse, som Fredericia Kommune lavede tilbage 2012.

Selvom undersøgelsen ikke er fuldt repræsentativ for kommunens befolkning, vurderer formand for Miljø- og Teknikudvalget, at den giver et praj om pulsen på tilfredshedsbarometeret blandt borgerne.

- En ting er mavefornemmelse - men her har vi nogle tal på, at fredericianerne generelt er blevet gladere for at være i naturen, som de oplever, er nem at komme til. Samtidig kan vi se, hvor vi skal sætte ind for at opnå endnu større tilfredshed, siger Christian Bro, formand for Miljø- og Teknikudvalget og fortsætter: - Undersøgelsen bekræfter, hvad vi allerede godt ved. Vi kan blive bedre til at formidle naturen særligt hos de 18-39 årige. Det er et område, som vi de seneste år har arbejdet på at styrke, og som vi kommer til at kigge endnu mere på de næste mange år.

Annonce

Fredericia Vold og Østerstrand hitter

Undersøgelsen peger også på, at de mest besøgte naturområder er Fredericia Vold og Østerstrand, som mere end ni ud af ti borgere besøger minimum én gang om året. Dernæst kommer Trelde Næs, Madsbyparken og Hannerup skov.

- Jeg ser undersøgelsens resultater som et udtryk for, at vores indsatser på natur- og friluftsområdet falder i god jord hos fredericianerne, og det glæder mig. Nyt naturcenter med grejbank på Trelde Næs og aktivitetsanlæg og caféområde på Østerstrand, udvidelse af dyrehaven i Fuglsang Skoven og flere aktiviteter på Skovens Dag er bare nogle ting, som er sket siden 2012, siger Christian Bro.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Elbobladet

Større batteri i A6 plug-in

Elbobladet

Kunderne var klar fra start: Julegavebyt, osetrang og støtte til butikshandlen fyldte på genåbningsdag

Elbobladet

100.000 kroner til ny kampagne: Tag trygt til Fredericia med dankortet

Annonce